USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

З початку війни загинули 18 журналістів, десятки поранених і викрадених

4 Квітня 2022 22:03
Російські окупанти під час війни в Україні скоїли 74 злочини відносно журналістів. Бійців інформаційного фронту вбивали, викрадали й залякували.

Про це свідчать дані Офісу Генерального прокурора, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, пише Українська правда Життя.

"Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну журналістська спільнота об’єдналась і єдиним фронтом виступила проти російської пропаганди. Адже нині Україна всіма можливими способами бореться за свою незалежність. І в цих жорстоких боях, на жаль, є жертви", – повідомили у відомстві.

За 40 днів війни ворог позбавив життя 18 представників ЗМІ, серед яких 15 чоловіків і троє жінок.

Водночас, вісьмох осіб (чотири чоловіка і чотири жінки) викрали, а троє журналістів вважаються зниклими безвісти.

Також, за даними ОГП, 13 представників ЗМІ отримали поранення, а 15 осіб зазнали залякувань від окупантів.

Крім того, щонайменше сім разів ворог обстрілював телевежі та ТРК, що призвело до їхнього пошкодження або знищення. Також окупанти 22 рази блокували та здійснювали кібератаки на ЗМІ.

При цьому російські окупанти вбивають, викрадають та залякують не лише українських журналістів. Серед постраждалих та загиблих є й 19 представників ЗМІ інших країн: Великої Британії – 5, Чехії – 2, США – 2, Данії – 2, ОАЕ – 2, РФ – 2, Ірландії – 1, Швейцарії – 1, Франції – 1, Литви – 1.

Також в Офісі Генпрокурора розповіли, в яких областях ворог найчастіше скоював злочини відносно журналістів: у Київській області – 31 журналіст, в Запорізькій – 15, у Києві – 7, в Херсонській – 5, в Донецькій – 5, в АР Крим – 2, в Сумській – 2, в Одеській – 2, в Чернігівській – 1, в Миколаївській – 1, в Луганській – 1, в Кіровоградській –1, в Центральній Україні – 1.

"Україна співпрацює з низкою міжнародних правозахисних організацій та щоденно інформує їх про злочини російських окупаційних військ щодо журналістів, які у надлюдських умовах висвітлюють події на передовій. Сьогодні кожен журналіст є героєм. Вдячні кожному, хто висвітлює події в Україні.

Кожна смерть та кожен злочин проти представників засобів масової інформації обов’язково буде розслідуваний, а винні – притягнуті до кримінальної відповідальності", – наголосили у Мінкульті.

Читати ще: За місяць окупанти вбили п’ятьох журналістів в Україні, ще семеро – поранені

Нагадаємо, 13 березня в Ірпені російські окупанти розстріляли американського військового репортера та документаліста Брента Рено.

Крім того, 1 квітня на Київщині знайшли мертвим відомого фотожурналіста Максима Левіна. Прощання з ним відбулося 4 квітня у столичному Михайлівському соборі та на кладовищі в Боярці. Президент України посмертно нагородив Левіна орденом "За мужність".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus