USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Богдан» передумав відстрочити борг луцькій мерії?

23 Березня 2011 10:28
Луцький міський голова Микола Романюк на засіданні виконкому 21 березня розповів, що зміг домовитися з корпорацією «Богдан лізинг» про реструктуризацію боргу Луцького підприємства електротранспорту, відтак рахунки Луцького підприємства електротранспорту розблоковано.

Водночас директор ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» Володимир Гунчик зазначив, що «справді досягнуто певних домовленостей і вони сьогодні реалізовуються», проте керівництво корпорації «Богдан» хоче знати, як «міська влада бачить розвиток ситуації в подальшому».

«Ми внесли свої відповідні пропозиції і рекомендації, і готові спільно із міською владою взяти участь у розгляді цих питань саме по впорядкуванню організації роботи підприємства електротранспорту», - запевнив Володимир Гунчик.

Гунчик навчить, як треба вести бізнес
За словами Володимира Гунчика, «Богдан» готовий надати спеціалістів для того, аби повністю провести технічний аудит, визначити необхідну кількість тролейбусів, які потрібні для міста, і для того, щоб перевозити пільгові категорії пасажирів. Також Володимир Гунчик вважає за потрібне порахувати тролейбуси, які фактично числяться на балансі підприємства, але не експлуатуються. Директор «Богдан Моторс» переконаний, що це додатковий тягар для ЛПЕ, адже на обслуговування цього транспорту потрібно тримати потрібну кількість людей.

«Богдан» – був, є і залишається партнером міста у розвитку транспортної структури. Тому ми готові надати максимальну практичну допомогу для того, щоб не просто питання розрахунків із корпорацією, а питання впорядкування транспортної структури міста, вирішувалося більш прогресивно», - наголосив Володимир Гунчик.

В свою чергу Микола Романюк переконаний, що така допомога буде корисною для його заступника Василя Байцима, який із 21 березня зі спеціальною робочою групою працює на ЛПЕ для оптимізації роботи підприємства.

Говорили, балакали – сіли і…

Тим часом голова тимчасової контрольної комісії Луцької міськради з перевірки діяльності підприємства електротранспорту Роман Бондарук 22 березня розповів про лист, який датується 16 березня і у якому йдеться про зовсім інші зобов’язання міста щодо сумнозвісного боргу.
««Богдан-лізинг» не хоче йти нам на поступки. Ми домовлялися про одне, а нам прийшов лист, який взагалі не відповідає попереднім домовленостям», - стверджує депутат міськради.
За його словами, на сьогодні по сплаті лізингу є заборгованість 2,7 мільйона гривень, а строк лізингу закінчується у 2012 році. Микола Романюк і депутати, які були присутні на зустрічі, домовилися, що 1 мільйон місто віддасть у цьому році, а решту боргу – до 2015 року.
«Вони (представники корпорації «Богдан-лізинг») на такі умови погодилися. А тепер скидають нам лист, що «ні» – виплатіть нам всю заборгованість і хочемо бачити платежі 20 тисяч кожного дня, ніякий не 2015 рік, а наступний рік. Таким чином, вони перекреслили всі домовленості» - зауважив Роман Бондарук.
«Богдан» не лише не пішов на зустріч місту Луцьку, а й не виконує деяких своїх зобов’язань, - запевняє депутат міськради.
«На сьогоднішній день 4 тролейбуси, за які заплачені гроші, три роки стоять із вини «Богдана». Вони не можуть виїжджати на рейс, бо у них заважка похибка. А вони за три роки навіть не спромоглися з’ясувати, чого він не може їздити», - нарікає Роман Бондарук.
Як запевняє депутат, утримання тролейбусів, які не експлуатуються, – це додаткові витрати. Таким чином, «Луцьке підприємство електротранспорту несе 1,2 мільйона гривень збитків по цих 4-ох тролейбусах».
Роман Бондарук не розуміє такої позиції керівництва заводу та вважає, що такі дії з боку «Богдана» ще більше заженуть місто у борги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
TFA Показати IP 23 Березня 2011 11:36
Та і не тільки ті 4 тролейбуси, а і А144, які часто простюють
мирек Показати IP 23 Березня 2011 11:53
"Стаття 861. Розкрадання державного або громадського майна в особливо великих розмірах Розкрадання державного або громадського майна, вчинене в особливо великих розмірах, незалежно від способу розкрадання (статті 81 - 84 і 86), - карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна і з засланням на строк до п'яти років чи без такого або смертною карою з конфіскацією майна". Як виняткова міра покарання, до її повного скасування, допускається застосування смертної кари - розстрілу - за зраду батьківщини (стаття 56), шпигунство (стаття 57), терористичний акт (статті 58 частина 1 і 59 частина 1), диверсію (стаття 60), бандитизм (стаття 69), виготовлення з метою збуту або збут підроблених грошей і цінних паперів, вчинені у вигляді промислу (стаття 79 частина 2), розкрадання державного або громадського майна в особливо великих розмірах (стаття 861), умисне вбивство при обтяжуючих обставинах, зазначених у статтях кримінальних законів Союзу РСР і статтях 93 та 234 пункт "в" цього Кодексу, які встановлюють відповідальність за умисне вбивство, а у воєнний час або у бойовій обстановці - і за інші особливо тяжкі злочини, у випадках, спеціально передбачених законодавством Союзу РСР. Застосування смертної кари - розстрілу допускається також щодо особливо небезпечних рецидивістів та осіб, засуджених за тяжкі злочини, які тероризують у місцях позбавлення волі ув'язнених, що стали на шлях виправлення, або чинять напади на адміністрацію, або організовують з цією метою злочинні угруповання, а також беруть активну участь у таких угрупованнях (стаття 691). Не можуть бути засуджені до смертної кари особи, які не досягли до вчинення злочину вісімнадцятирічного віку, і жінки, що були в стані вагітності під час вчинення злочину або на момент винесення вироку. Смертну кару не може бути застосовано до жінки, яка перебуває в стані вагітності на момент виконання вироку".
мирек Показати IP 23 Березня 2011 12:07
20 лет назад народ имел все и что то я не помню как свою часть социалистического добра продавал тем более оборонное предприятие пожалуста опубликуйте мою ссылку наКК Украинской ССр если бы я столько украл то бесплатно шоколадками и апельсинами быдломасу кормил

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus