USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бондарук збрехав: Ляшко – за створення інфекційного госпіталю в корпусі луцького пологового будинку

16 Жовтня 2020 13:37
Головний санітарний лікар Віктор Ляшко підтримав ідею облаштування тимчасового госпіталю в окремому корпусі на території луцького пологового будинку, натомість кандидат в мери від «Слуги народу» Роман Бондарук заявив протилежне, ввівши в оману колектив медзакладу та лучан.

15 жовтня перед міською радою Роман Бондарук заявив колективу пологового будинку про те, що, буцімто, питання про облаштування госпіталю зняли з порядку денного.

«Мені подзвонили з Офісу Президента і сказали, що з порядку денного питання знято. Головний санітарний лікар відмовив щодо цього питання і воно навіть не буде розглядатись», – заявив Бондарук.

Натомість, як з’ясувалось згодом, Бондарук збрехав, і нічого подібного Віктор Ляшко не говорив.

«Це брехня. Я набрала Віктору Ляшку, він і знати не знав навіть про це. На нараді в прем’єра була вказівка відкривати цілі відділення інфекційні, а не виділяти шматочки. Так що все правильно зроблено в Луцьку. Всі заступники міністра погодились з нашим рішенням», – зазначила в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини виконувачка обов’язків начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Нагадаємо, рішення про розгортання тимчасового інфекційного госпіталю для лікування хворих на COVID-19 на базі зазначеного закладу було прийняте Луцькою міською радою відповідно до доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Оскільки ситуація в Україні із рівнем захворюваності на коронавірусну хворобу щодня погіршується, то місцевій владі у всіх регіонах необхідно докласти максимум зусиль задля збільшення додаткових ліжко-місць з підключенням до кисневих точок.

Міська влада пояснювала: розглядались різні варіанти для облаштування додаткового корпусу для хворих, проте це єдиний можливий варіант, адже тут вже є розведена система подачі кисню на 64 точки і киснева станція.

Відповідно до висновків профільних спеціалістів, жодного застереження щодо облаштування корпусу немає, тим паче, у пологовому вже є породіллі, які хворі на коронавірус. Сам корпус відокремлений, для пологового будинку це не створить незручностей. Окрім того, якщо в минулі роки заклад проводив більше 4 тисяч пологів на рік, то цього року їх ледве буде 2 тисячі.

До слова, аналогічним чином місцева влада зробила і у Вінниці – там теж облаштували інфекційний корпус на базі пологового будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2020 14:18
Перед виборами стає все веселіше і веселіше
анатолій Показати IP 16 Жовтня 2020 14:34
.,але у Вінниці аж чотири таких заклади: пологові будинки №1 та №2, центр матері і дитини в склад якого входять жіноча консультація,перинатальний центр та дитячий стаціонар та обласний перинатальний центр .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus