USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

«Боратинський спорткомплекс один із кращих у Східній Європі», – міністр

19 Липня 2018 15:51
Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов відвідав спорткомплекс у селі Боратин та пообіцяв посприяти у його подальшому розвитку.

Другий день поспіль Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов перебуває на Волині.

У Селі Боратин волиняни показали високопосадовцю спортивний комплекс та розповіли, що хочуть тут звести палац спорту.

Начальник відділу фізичної культури та спорту Ігор Дмитришин розповів, що в Луцьку є сучасний легкоатлетичний стадіон, а потрібно ще крите приміщення для тренувань.

«В області ми маємо сертифікований стадіон «Авангард», де можемо приймати усі міжнародні змагання з легкої атлетики, окрім Олімпійських ігор та чемпіонату світу серед дорослих. Але можемо приймати усі інші вікові категорії (юніори) та всі чемпіонати Європи, що і відбувається в Луцьку. Щодо Боратина, то маючи закриту установу, тут змогли б тренувати спортсмени і в зимовий час.

Зваживши на те, що вийшла постанова Кабміну щодо використання держсубвенції на будівництво палаців спорту, то Боратинська ОТГ спільно з ОДА розробили проект будівництва палацу спорту, в якому передбачили футзал, волейбол, баскетбол, гандбол. В проекті є й легкоатлетичне покриття стадіону: 6 бігових доріжок по колу протяжністю 200 метрів, сектор для штовхання ядра, стрибкові ями і сектори для стрибків у висоту, довжину з жердиною. Хоча проект і не переміг на конкурсі, однак очікуємо необхідну субвенцію в 2019 році. Попередня вартість 100 млн грн, з яких половина має бути державне фінансування, а решта з обласного та місцевого бюджетів», - розповідає Ігор Дмитришин.


Втім, вже цього року бігові доріжки можуть з’явитися, каже міністр Ігор Жданов.

«Ми побачили тут один із найкращих сільських спортивних комплексів у Східній Європі. Тут прекрасне місце, де можна займатися спортом. Звісно, щодо розвитку треба допомагати. Зокрема тут доріжки – це вбивці для ніг, які треба покрити спеціалізованою гумою. Тому, я думаю, що їх вдасться зробити цього року за рахунок коштів із ДФРР.

Говорили тут і щодо палацу спорту. Питання ще дискусійне, адже потужності мають бути великі: до 2 тисяч глядачів, може тут культивуватися пару видів спорту, що дозволить проводити Європейські змагання. Але чи це достатньо близько від Луцька, щоб сюди їздили займатися спортом – питання», - зауважив Ігор Жданов.


Зі слів Голови Боратинської ОТГ Сергія Яручика, якщо палацу спорту вдасться побудувати, то громада готова взяти на своє утримання будівлю та тренерів.


Далі міністр відвідав і Княгининок, де із пасовищ для кіз зробили сучасний стадіон.

«Міністр перебуває на Волині 2 дні, й для нас це визнання того, що дійсно спорт на Волині розвивається, зокрема, ми маємо 9 легкоатлетичних стадіонів. А такими здобутками можуть похизуватися не багато областей. Чимало проектів є і на наступний рік, що дає можливість волинянам іти у спорт вищих досягнень та будувати успішну кар’єру», - підсумував Ігор Дмитришин.

Нагадаємо, вчора на Чемпіонат України з легкої атлетики до Луцька завітав міністр молоді та спорту.

Варто заважити, що старт такому успішному розвитку легкоатлетичної інфраструктури в області дав оновлений стадіон «Авангард» за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
І Показати IP 19 Липня 2018 16:05
Лучше б по тищі пенсіонєрам видали, як Юля!
123 Показати IP 19 Липня 2018 16:23
Ото загнув Міністр ! Він певно Молдову поплутав з Європою! Так нас дурять завжди!
! до 123 Показати IP 19 Липня 2018 17:06
То ти щось попутав, дорогуша. Анука, що не так із стадіоном, обоснуй. Якщо не балабол.
Лучанин до ! Показати IP 19 Липня 2018 17:47
По-перше, заголовок не вірний - міністр сказав про сільські стадіони. По-друге, від спочатку каже, що один з кращих, а потім "Зокрема тут доріжки – це вбивці для ніг, які треба покрити спеціалізованою гумою."
123 до ! Показати IP 19 Липня 2018 18:06
Ти певно далі Боратина не виходив) Зайди в інтернет і по гугли і усе зрозумієш полублотний) Стадіон як для села дуже гарний!
! до 123 Показати IP 20 Липня 2018 07:46
Все з тобою зрозуміло... хахаха...
12345 Показати IP 19 Липня 2018 23:01
Стадіон гарний, але міністр на всіх сільських стадіонах в Східній Європі не був :) і всіх не бачив :)
ідіот Показати IP 20 Липня 2018 04:45
і навіть Галактики
Олександр Показати IP 20 Липня 2018 10:39
"до 2 тисяч глядачів, може тут культивуватися пару видів спорту, що дозволить проводити Європейські змагання. Але чи це достатньо близько від Луцька, щоб сюди їздили займатися спортом – питання», - зауважив Ігор Жданов" - для чого Боратину палац спорту на 2 тисячі глядачів? Для чого за кошти місцевої громади фінансувати заняття спорту мешканців Луцька та області? Як це вплине на якість життя простих мешканців (всі ж не можуть бути спортсментами міжнародного класу)? Такого рівня проекти варто впроваджувати лише після вирішення всіх нагальних побутових питань (відсутність вільних місць в дитячому садку, невідремонтована школа, мале та непристосоване приміщення будинку культури, неосвітлені вулиці, ями на дорогах і т.д.). Хоча вцілому ідея хороша.
1 до Олександр Показати IP 20 Липня 2018 12:22
Я давно замітив, що коли щось хороше тяжко заср*ти напряму, знаходяться олухи у яких є завжди але... але рано ... але пізно ... але не з того почали ... А НАСПРАВДІ ЇМ АБИ ГІРШЕ БУЛО І НІЧОГО НІХТО НЕ РОБИВ, а вони й далі будуть всіх фекаліями закидувати.
Олександр до 1 Показати IP 20 Липня 2018 16:26
Аргументувати щось по суті і без хамства не вистачило виховання. Все буде у Вас добре:)
генадій Показати IP 20 Липня 2018 13:00
Я предлагаю: в Боратыне надо устроить международный турнир! На турнир съедутся любители спорта со всего мира. Сотни тысяч богатых иностранцев хлынут в Боратын! Государству придется срочно построить железнодорожную магистраль и автостраду Киев - Боратын. Гостиницы-небоскребы для гостей, Дворец спорта, где будет происходить турнир, сверхмощную радиостанцию, аэропорт "Большой Боратын", регулярное отправление самолетов во все концы света, включая Рио-де-Жанейро и Мельбурн. Вы только представьте себе! А подумайте, что будет, когда турнир окончится и все гости уедут? Жители Киева, стесненные жилищным кризисом, бросятся в ваш город. Столица автоматически переходит в Боратын. Боратын переименовываются в Нью-Киев, Киев- в Старый Боратын!)))))))
чесно Показати IP 20 Липня 2018 19:09
яручик не працює на громаду він, тупо з москвичем продає землю, просто повезло боратину, що там є кромьерг енд шуберт, от і вся правда, та в польші таких комплексів хоч греблю гати, ото редакція, ото заголовок, а боратин заурядне село, нічим не відрязняється від тисячі сіл, каналізації нема...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus