USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Борди, студенти-прогульники, десятки автобусів: як пройшов «Томос-тур» на Житомирщині

18 Січня 2019 14:36
Спостерігачі ОПОРИ 17 січня зафіксували 13 автобусів біля будівлі міської ради в Бердичеві Житомирської області. Люди приїхали з різних районів, щоб зустрітися з Президентом України Петром Порошенком.

Президент відвідав Житомир, Станишівську об’єднану територіальну громаду, з’їздив до Бердичева на полігон та провів закриту зустріч у музичному драматичному театрі.

Під час приїзду Порошенка у Житомир, куди він привозив томос, на зустріч привели студентів житомирських вузів, яких забрали з навчання, пишуть спостерігачі.

За годину до приїзду на центральній вулиці міста – Київській переклеювали білборд, розміщуючи зображення Порошенка з томосом.


Подяки, обіцянки і пісні – Президент привіз Томос у Житомир

О 12:00 Петро Порошенко привіз Томос про автокефалію Православної церкви України до Свято-Михайлівського кафедрального собору у Житомирі. Зранку на Президента у соборі вже чекав патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет, якого Преосвященніший єпископ Житомирський та Овруцький Паїсій разом з духовенством та керівництвом області зустріли на кордоні Житомирської та Київської областей.

Подивитися на Томос зібралися кілька сотень людей. На вулиці біля собору встановили екран, щоб люди могли спостерігати за тим, що відбувається в храмі.


Після житомирського собору Порошенко поїхав у Станишівську ОТГ, де зустрівся з мешканцями громади та обговорив перші результати та подальші перспективи розвитку громад в рамках загальнодержавної реформи децентралізації.

Потім глава держави відправився та на полігон навчально-тренувального центру ССО, що біля Бердичева.

Зустріч для обраних за закритими дверима

Поки гарант був на полігоні, до Бердичівської міської ради почали звозити людей з області.

Спостерігач ОПОРИ нарахував 13 мікроавтобусів, з яких люди йшли до муздрамтеатру на закриту зустріч. За словами спостерігача, біля будівлі була охорона та поліція, всередину пускали лише за запрошеннями та перевіряли паспорти.


У прес-службі обласної організації партії «БПП «Солідарність» ОПОРІ заявили: «Абсолютно про це нічого не знаємо, збором людей не займалися і ніхто їх не звозив».

Біля театру зібрався натовп людей, яких не пустили всередину. Після двогодинного очікування о 16:30 з’явився Порошенко.


Як стало відомо спостерігачу ОПОРИ, до Бердичева на зустріч з Порошенком привезли людей з Олевська, Новограда-Волинського, Малина, Романова, Чуднова, Коростеня, Любара, Лугин, Овруча та Житомира.

По завершенню зустрічі люди централізовано вийшли з будівлі театру і попрямували групами по автобусах.

Координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області Тарас Чмут зауважив:

«15 січня команда ОПОРИ фіксувала підвезення громадян на зустріч з Президентом у місті Луцьк та Ківерцях. 17 січня ми спостерігали подібну ситуацію в місті Бердичеві, де державні службовці, а також інші особи були доставлені мікроавтобусами на закриту зустріч з Президентом, доступ до якої мали тільки запрошені. Навіть місцеві депутати з Бердичева не змогли на неї потрапити. Також, на жаль, нам не вдалося достеменно встановити мету зборів цих осіб, а також, хто оплачував оренду цих автобусів, які проїхали досить значний шлях, а також чимало часу чекали, поки тривала зустріч».

Нагадаємо, у рамках передвиборчого «Томос-туру» Порошенко прибув у Луцьк 15 січня. Сотні людей за розпорядженням голови Волинської ОДА Олександра Савченка звезли з районів області, аби забезпечити масовку з потрібних людей президенту. Пасажирські автобуси, у тому числі шкільні, з людьми з різних районів області з’їхалися до обласного центру перед приїздом Порошенка. Аби приховати цей факт, людей висаджували не в центрі міста, де була запланована зустріч із гарантом, а на вулицях Набережній та Шевченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus