USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

ОПОРА підтвердила факти звезення масовки на візит Порошенка на Волинь

16 Січня 2019 14:37
На Волині на заходи за участі чинного Президента України та потенційного кандидата президенти Петра Порошенка людей привозили автобусами. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували у Луцьку та Ківерцях, як десятки людей після візиту гаранта збиралися у групи та поверталися до автобусів, припаркованих на кількох вулицях.

15 січня Президент України Петро Порошенко побував на Волині, де відвідав міста Луцьк, Ківерці та Рожище. Під час візиту в обласний центр Порошенка супроводжували почесний патріарх Православної церкви України Філарет та голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

У Луцьку під час візиту президента спостерігачі ОПОРИ виявили ознаки централізованого підвезення сотень волинян до околиць міста, звідки вони невеликими групами прибували на Театральний майдан до Свято-Троїцького собору. Разом з тим, представники ОПОРИ зафіксували на відео щонайменше дев’ять автобусів, які відвозили людей до районних центрів після того, як у місті завершилися заходи. Зокрема, люди збиралися у групи по 5-10 осіб та вирушали із центру міста до не рейсових автобусів. Спостерігачі виявили шість автобусів із табличками «Нерегулярні перевезення» у двох різних місцях на вулиці Набережній та три автобуси на вулиці Парковій. На питання, куди автобуси везуть людей, самі пасажири та водії відповіли, що до міст Нововолинськ, Ковель та Горохів.

Окрім того, спостерігач ОПОРИ зафіксував автобуси й у місті Ківерці. Вони також спершу привезли волинян до міста з інших районів та ближніх сіл, а також розвозили людей після завершення зустрічі у місцевому будинку культури. У розмові спостерігачу повідомили, зокрема, що є автобуси, які приїхали із сіл Дерно, Журавичі, селища Цумань, смт Маневичі та міста Луцьк. На деяких автобусах навіть стояли відповідні таблички – зокрема, був автобус із табличкою «Луцьк» та «Відділ культури Маневицької РДА».

Зауважимо також, що всередину приміщення будинку культури людей пускали за списками. Ті, кого не було у переліку, залишалися чекати у коридорі перед входом.

Опісля, вже перед входом безпосередньо до зали, ще раз перевіряли наявність особи у списку та документи, які підтверджують особу. Уточнювали питання щодо списку у голови Ківерцівської РДА Валерія Ткачука. Зауважимо, що для преси був окремий список. З’ясувати, хто та за яким принципом складав списки, не вдалося. Люди, яких не було в списку, почали обурюватися. Зокрема, звучало, що за ними «прислали» автобуси і привезли за 30 кілометрів від села. Окремі жінки просили дописати їх у список, адже у них були з собою документи.

Особи, які перевіряли наявність прізвищ людей у списку, не представилися на прохання спостерігача ОПОРИ та не хотіли його впускати всередину.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТОМОС, БЮДЖЕТНИКИ ТА ОДНАКОВІ ПРОМОВИ: ПЕРЕДВИБОРЧИЙ ВІЗИТ ПОРОШЕНКА НА ВОЛИНЬ. РЕПОРТАЖ

Нагадаємо, у рамках передвиборчого «Томос-туру» Порошенко прибув у Луцьк 15 січня. Сотні людей за розпорядженням голови Волинської ОДА Олександра Савченка звезли з районів області, аби забезпечити масовку з потрібних людей президенту. Пасажирські автобуси, у тому числі шкільні, з людьми з різних районів області з’їхалися до обласного центру перед приїздом Порошенка. Аби приховати цей факт, людей висаджували не в центрі міста, де була запланована зустріч із гарантом, а на вулицях Набережній та Шевченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Коментар Показати IP 16 Січня 2019 14:46
Нічого не розумію. Що тут поганого, що влада організувала для людей доїзд до Луцька. Сходили в церкву, послухали мудрі речі Філарета, пофоткались з Президентом, подивлись на Томос. Якби зловили якогось бюджетника, що це було в робочий час- тоді можна піднімати кіпиш. 2 дні товчете воду в ступі- доїзд, автобуси, бюджетники- реальних фактів нуль. Ще ОПОра якась проснулась. Ні слуху ні духу, а тут бац - опора, як остання інстанція. Доведіть порушення бюджетного, виборчого, трудового законодавства. Бо одна мова.
про до Коментар Показати IP 16 Січня 2019 15:17
гидота
іван до Коментар Показати IP 16 Січня 2019 18:32
це допис схожий на слова "я вкрав -а ви докажіть що я вкрав а якщо не можете доказати то нема чого кричати" , по перше бюджетники там є я працівників з Маневич бачив на відео , як вони в робочий час можуть їхати а я змушений брати в такому випадку- відгул , при тому їм закрили робочий день, це я думаю ми все ще побачимо , по друге з якого дива на зустріч возять на "ХАЛЯВУ" шкільними автобусами під патронатом голів адміністрацій , (на фото і відео теж є) , ну і на самкінець я так думаю у нас так і вибори будуть відбуватися з цими "путішествініками" по різним виборчим дільницям, чекаєм , а порохосвиням тут не місце , у вас є свої "правильні змі" там і хваліть
Коментар до іван Показати IP 16 Січня 2019 20:03
Нічого не треба доказувати. Писати треба про факти, а не робити з мухи слона. Як не є - менше, ніж за 12 місців Президент двічі на Волині.
відповідь Показати IP 16 Січня 2019 15:19
Організовані владою перевезення за який кошт здійснювались? Не за кошт платників податків? А лікарі,вчителі,держслужбовці-це всі працівники , які утримуються за рахунок бюджету! Вам мало доказів?
Коза Показати IP 16 Січня 2019 15:40
Люди раді, що вибрались з роботи. Силоміць ніхто на такі речі не тягне. Кажеш, що є робота, і працюєш. Кажеш, що атеїст, і працюєш. Це просто культурний захід. Для багатьох людей похід в церкву на свята - це радість. На державних і комунальних підприємствах працюють також люди. І для них також проводять різні заходи. І от лихо, за держкошти. Чи у вас на роботі нічого не організовують?
До іпісля Показати IP 16 Січня 2019 16:24
СОВОК!!!!!Схаменіттся,зомбовані люди!!@@@Молю вас благаю
Лучанин Показати IP 16 Січня 2019 17:15
Краще тарифи на газ зменшили, або збільшили людям зарплати, а то бюджетні кошти транжирить на свою рекламу. Невже є дурні, що ще вірять пороху після його попередніх брехливих обіцянок?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus