USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Боротьба Вітинського з жінками – це засіб самоствердження чи симптом слабкості?» - Олена Голєва

21 Лютого 2011 18:07
У газеті «Луцький замок» від 30 грудня 2010 року було надруковано відкритого листа «Депутатство – це обов’язки, а не привілеї». В цьому зверненні його автор Вадим Вітинський фактично звинуватив депутата Луцької міськради Олену Голєву у тому, що транспортне підприємство «Санрайз», співвласником якого вона є, нібито подало на конкурс із перевезень автобусними маршрутами у місті Луцьку недостовірні дані, через що ТзОВ ВТП «Санрайз» було нараховано додаткові бали.
На думку Вітинського, це є прикладом недобросовісної конкуренції, - автор «Відкритого листа» прямо вказує на лобістські витоки такого результату конкурсу.
Розуміючи необхідність дотримання моральних і журналістських принципів подання будь-якої інформації, якими передбачено представлення думок обох сторін конфлікту, газета “Луцький замок» вважала за необхідне з’ясувати протилежну точку зору та звернулась по інтерв’ю до депутата Луцької міської ради Олени Голєвої. Інтерв’ю було надруковано в останньому номері газети від 17 лютого 2011, частину якого надаємо для ознайомлення і для наших читачів

- Олено Василівно, історія із автобусними перевезеннями в Луцьку вже набула неабиякого резонансу. І справа не у відкритому листі Вітинського, а у трагічній історії із загибеллю людини на зупинці 4 січня цього року, коли автобус виїхав на зупинку …


- З останнього і треба починати, як на мене. Чесно кажучи, після цієї трагедії, яку я багато в чому вважаю запрограмованою, зважаючи на те, хто і як займається у місті пасажирськими перевезеннями, всілякі «відкриті листи» здаються просто цинічними. Я не розумію справжніх мотивів людини, яка, опинившись у дуже складному становищі саме через загибель жінки на зупинці, намагається зухвало перекладати свої проблеми із хворої голови на здорову. Ви знаєте, хто є власником та керівником транспортного підприємства, до якого належав автобус, який вбив жінку ?
- Ні.

- А треба було, як на мене, з’ясувати… Це автор «Відкритого листа», надрукованого вашою газетою, Вадим Вітинський! До речі, у своєму проникливому зверненні він чомусь не вказує своєї приналежності до ринку перевезень у Луцьку. Зрозуміло, бо тоді його лист перетворюється із соціально-популістської прокламації на примітивне скиглення бізнес-невдахи, який не може цивілізовано конкурувати. Він не каже, що саме його підприємство набрало в оренду більше сотні автобусів, яким не може дати раду. Він скромно мовчить про те, що бажаючи заробити побільше, набрався такої кількості транспорту, якої фізично не може обслуговувати, контролювати стан водіїв, тобто – забезпечувати належний рівень безпеки перевезень. Результат цієї гонитви за грошима – людське життя.
- Але у своєму зверненні він звинувачує підприємство «Санрайз» саме у цих недоліках. За великим рахунком він каже про лобізм, адже Ви, маючи бізнес із пасажирських перевезень, проявляєте активність саме у цій сфері як депутат міської ради.


- Істотно, проявляю! І буду проявляти. Бо займаючись таким бізнесом, як ніхто з депутатів розуміюсь на всіх тонкощах такого роду діяльності. Було б дивно, якщо б питання пасажирських перевезень у міськраді піднімав депутат-спортсмен чи фізик-ядерник… Що вони в тому розуміють? Для мене ж це – відкрита книга. Тому якщо хтось намагається зняти обмеження із кількості одиниць транспорту у розпорядженні окремого підприємства (до речі, суто лобістське рішення, і про його витоки, мабуть, треба запитати у пана Вітинського), я говорю: люди, а чи є у когось можливість на належному рівні обслуговувати сотню автобусів? Кожного дня випускати на маршрут водія, перевіривши – а чи здоровий, а чи тверезий? Я знаю, що налагодити таку систему, що гарантує безпеку для людей, дуже важко, і чим більше у підприємства автобусів, тим важче. І реальність така, що кількість одиниць транспорту, зібраного «під крилом» одного підприємства, краще обмежити, аби мати більш-меньш прийнятний рівень безпеки перевезень. Як депутат я пропонувала такий крок, і це, звичайно, стало кісткою в горлянці для деяких перевізників, і, зокрема, В.Вітинського. Скидається на те, що він на такі речі уваги не звертає, в нього, на відміну від мене, відповідальність перед людьми відсутня… Не те, щоб депутатська, а взагалі. Відповідальність – це обов’язки, про які він так пафосно пише. Сьогодні прокуратура, яка розслідує загибель жінки на зупинці, офіційно звітує, що основною причиною трагедії стала саме неспроможність транспортного підприємства , яке належить Вітинському, а саме ПрАТ»АТП 10701», забезпечити належний рівень дотримання всіх вимог до транспорту та водіїв. У пана Вітинського таким чином виникає-таки відповідальність. Але не людська, не моральна, а суто кримінальна… Хоча йому не звикати.
- Що Ви маєте на увазі?
- Скидається на те, що газета навіть не намагається чогось дізнатись про людей, які приносять до редакції «відкриті листи»… Пан Вітинський давно має проблеми із законом. У суді зараз розслідується дві порушені проти Вітинського кримінальні справи – одна за побиття ним у серпні 2010 року двох жінок і друга – за супротив працівнику міліції , який намагався цих жінок захистити. Я не хочу вивчати всі його витівки, я не слідчий… Якщо цікаво – газета може дізнатись, думаю, навіть зобов’язана це зробити після своєї публікації. Може, це в нього така хвороблива звичка – нападати на жінок: чи то фізично, чи то через газету… Це взагалі – до лікаря. Я ж хочу сказати про те, що всі його звинувачення на мою адресу є доказом старої істини про те, що кращій захист – це напад. Але, чесно кажучи, мені здається, що у цьому випадку ми маємо справу з людиною, яка втратила відчуття реальності. Тому я не буду по пунктах спростовувати всі його істеричні інсинуації, вони того не варті. Бо це буде вже діалогом. А мені немає про що говорити із людиною, на совісті якої, нехай і опосередковано, - людське життя. І при цьому вона набирається нахабства писати у своєму «листі»: «На першому місці стоїть безпека людей та відповідальність перевізників за життя пасажирів».

"Луцький замок", 17 лютого 2011 року
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
ігор Показати IP 21 Лютого 2011 18:50
Круто вона того уголовніка мокнула
анонімус Показати IP 21 Лютого 2011 18:59
це всього-навсього бажання Голєвої впертись у владу
леонід Показати IP 21 Лютого 2011 19:48
відмінно. ось так - грамотно,лаконічно,в правовому полі необхідно давати відсіч нападникам-чоловікам. Даруйте,а він ...чоловік?
1 Показати IP 21 Лютого 2011 22:18
Не варто кидатися словами про ,,вбивства,,, керуючи перевезеннями.Хто знає, що може статися завтра з її автобусами. Так іже, наче останній шмат хліба забирають.
про Показати IP 22 Лютого 2011 00:49
СДД
Татьяна Васильевна Показати IP 22 Лютого 2011 09:52
Радует "демократия" от ВН: в догонку газетным разборкам, решили сыграть в футбол по принципу - "в одни ворота" и дали слово Алёнке Голевой. А чего ж не дали Витинскому? Скорее всего, денег не дал. Ах, господа, продажные интернет-журналисты, НЕ КРАСИВО. По сути, выраванный из газеты (как бы для подтереться) кусок Алёниной "отмазки" конструктива не содержит. По причине полного отсутствия реальной аргументации, такие себе, бабские сопли-вопли. Женщину, видите ли, обидели. И за прокуратуру наперёд очень уж уверенно Алёна расписывается. Видно, Н.К.Голев, супруг последней, всё уже порешал. Статус экс-замминистра финансов Ю.Тимошенко это вполне позволяет. При сегодняшних волынских раскладах, правда. А ЗАКОН? Закон для Голевых никогда писан не был.
так собі Показати IP 22 Лютого 2011 09:58
Огризаються один на одного колишні партнери. Іде постійна війна з випадами в обидва боки. Використовується будь-яка слабинка чи промашка сторін для чергового удару.Так буде ще довго і коли будете читати наступні компромати на Голєву чи Вітинського, врахуйте хто їх готує і в яких інтересах.
Лола Показати IP 22 Лютого 2011 10:45
Замість гучних слів,краще б родичам загиблої жінки допомогла.Вже не вперше ця тітка використовує трагедію на свою користь.
VSC Показати IP 22 Лютого 2011 11:03
Циничная стерва.
Анатолій Показати IP 22 Лютого 2011 12:13
Вчора дивився по Волинському телебаченні, як Вітинський давав інтерв'ю на змаганнях з дзюдо. Він, виявляється - майстер спорту з дзюдо. Сьогодні прочитав на сайтах про побиття жінок. Цитую: "Як розповіло джерело, до луцької мерії надійшло повідомлення із облпрокуратури за підписом її керманича Андрія Гіля. Відповідно до вимог статті 31 Закону України «Про статус депутатів місцевих ради» міськраду повідомили, що проти депутата Вадима Вітинського порушено кримінальну справу." Побив жінок і правоохоронців у пивному клубі "Майдан" і ліг на лікарняне - оце майстер спорту! Зараз Вітинський помічник секретаря Луцької міськради, добре якщо не такими методами буде допомагати секретаріату міськради. Ніколи не буду поважати чоловіка, який підняв руку на жінку! Ганьба і сором.
Тома Показати IP 22 Лютого 2011 12:19
В "Майдані"? Я там обідаю постійно, боюсь ще поб"ють!
Таня Показати IP 22 Лютого 2011 12:33
Голєва- молодець, так йому і треба!!!!!!!! А пан Вітинський замість того, щоб займатися побиттям жінок в розважальних закладах, краще б звернув увагу на якість пасажирських перевезень свого транспортного підприємства!!!!!
практикант Показати IP 22 Лютого 2011 13:16
Брєд! Знаю вітинського давно. Якби він справді вирішив когось побити, то я цій жертві не заздрю... Голєв просто його одного реально боїться, от і нацьковує на Вітинського свою супругу. Та ще й під яким "соусом" це підноситься!
Юрко до практикант Показати IP 22 Лютого 2011 13:46
ото погрозиив Голєву пальчиком із-за куста .
Анатолій Практиканту Показати IP 22 Лютого 2011 14:03
Дякую, що розсмішив.:) Голєв боїться одного Вітинського... Проте прізвище Вітинського написано з маленької, а Голєва з Великої!
борис Показати IP 22 Лютого 2011 14:30
а по суті своїх порушень пані Г... нічого толком так і не відповіла
Знаючий Показати IP 22 Лютого 2011 14:48
"Відповідальність - це обов'язки", - зі слів Голєвої це звучить просто цинічно, бо якраз сама за слова не відповідає. Перевірено не раз
Стрийко Показати IP 22 Лютого 2011 15:00
Боротьба Голєвих і Вітинського - це звичайна кланова сутичка. Обидві сторони завжди нехтували будь-якими моральними принципами. Їх запекла "дружба" тягнеться ще з часів розподілу активів Волиньторгінвестбанку. Не дай боже мати спільний бізнес з друзями!
Ха Ха Ха Показати IP 22 Лютого 2011 15:35
Черговий "пук" пані Г...
вуйко Показати IP 22 Лютого 2011 15:36
Респект стрийку. Вони усі мудаки. Найо... наш люд. Глянь під стіни облради, на яких лексусах приїжджеют!!!
Лучанин Показати IP 22 Лютого 2011 16:23
Не знайомий ні з Вітинським, ні з Голєвою, але обоє турбуються про власну кишеню. А цитата у заголовку - це яскравий спосіб вплинути на емоції задля підтримки "дракона в спідниці"
водій Показати IP 22 Лютого 2011 20:38
І чим мені противна пані перевізник? Надто вже вона пухнаста! І по трупах піде, факт. Міс фурія, а про громаду тут я нічого не побачив і не почув, все про свій бізнес і як Вітинського витіснити з ринку. Акула справжня і зуби в три ряди.
Фрутті Показати IP 22 Лютого 2011 21:10
На фото видно чудо-фотошоп :)
lu Показати IP 23 Лютого 2011 07:57
Велике їй дякую за "народний адвокат". Гарна справа.
Вікторов Показати IP 24 Лютого 2011 16:51
Ви не жінка, а публічна персона. звикайте до критики! А Вітинський правий 100%
Телебей Показати IP 25 Лютого 2011 14:14
Вітинський правий??? Якби ви чули як він говорить...мат-перемат! Неприємний тип!
Плєчєвая Показати IP 27 Лютого 2011 23:27
Уміє ж Сан Санич Вікторов сказати: "публічна"...
nomon Показати IP 6 Березня 2011 13:43
ЗВИЧАЙНА ГРИЗНЯ МІСТЕЧКОВИХ панків ТА підпанків.уточнюю на всякий випадок--панки тут ні до чого.Маються на увазі взагалі то --ПАНИ.Цинічні і жорстокі.Байдужі абсолютно до всіх! Це зауваження для тих хто раптом ,маЄ якісь Ілюзіі щодо СПРАВЖНЬОІ ПРИРОДИ НАШИХ,ТАК ЗВАНИХ -- БІЗНЕСМЕНІВ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus