USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Борису Клімчуку встановили меморіальну дошку в його рідному селі

29 Вересня 2018 12:21
На малій батьківщині покійного голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука у селі Воля-Любитівська йому встановили меморіальну дошку.

Про це повідомляється на сайті Ковельської РДА.

З ініціативи місцевих жителів, 27 вересня 2018 року, вперше в історії села Воля-Любитівська під відкритим небом на території НВК «ДНЗ– ЗОШ І-го ступеня» відбулись святкування з нагоди Дня села. Організатори приурочили до свята знаменну подію, а саме відкриття пам’ятної дошки колишньому голові облдержадміністрації, дипломатові, людині, яка безмежно і всеосяжно любила рідну Ковельщину, Волинь і її жителів — Борисову Петровичу Клімчуку.

На початку зібрання – офіційне відкриття меморіальної дошки Борису Клічуку, котра виготовлена за сприяння родини та Волинського обласного благодійного фонду свята «Рідна Волинь» і нині знайшла своє місце на фасаді НВК «ДНЗ– ЗОШ І-го ступеня». Чин освячення здійснив отець Віталій, настоятель храму Петра Могили, на знак вічної пам’яті до меморіальної дошки учасники зібрання поклали живі квіти.

Звертаючись до жителів Волелюбитівської громади та гостей свята голова райдержадміністрації Віктор Козак акцентував увагу, що така дата, як 27 вересня багата на події, зокрема, визначного характеру, адже вперше Воля-Любитівська святкує свій День села, християни цього дня відзначають величне свято Воздвиження Животворящого Хреста Господнього. То ж Віктор Теодосійович побажав усім міцного здоров’я, гарного свята, позитивних емоцій та мирного неба над Україною.

Користуючись нагодою Віктор Козак подякував усім хто долучився до організації відкриття меморіальної дошки та й підготовки Дня села, а з нагоди професійного свята Дня працівників дошкілля, за вагомий внесок у справу навчання та виховання дітей Ковельщини колективу НВК «ДНЗ– ЗОШ І-го ступеня» села Воля-Любитівська Віктор Теодосійович вручив відзнаку Ковельської райдержадміністрації та районної ради.

Для усіх жителів громади аматорами сцени була презентована цікава та різнопланова концертна програма. Незабутніми були творчі номери молодіжного колективу «Мальви» із села Скулин, колективу РБК «Колорит», молодіжного танцювального колективу БК села Любитів, вокалістів із села Дроздні, вихованців та вчителів місцевого закладу освіти, а також гумористичні твори у виконанні місцевих жителів.

Окрім того, гості та жителі села мали гану нагоду пригоститися смачним українським кулішем, який старанно та за власною рецептурою приготували місцеві господині та запашним короваєм. Тож скуштувати ці страви назбиралось багато охочих. Не довелося сумувати і дітворі, адже для них було запропоновано чимало розваг та дозвілля. Традиційно випробувати власне везіння учасники свята мали можливість під час розіграшу святкової лотереї, яка, до речі, була безпрограшною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Він Показати IP 29 Вересня 2018 12:33
Він того вартий
мені Показати IP 29 Вересня 2018 12:36
Чечетов більш імпонував
Анатоль_ БІДЗЮРА Показати IP 29 Вересня 2018 15:27
Хай спочиває.
Анатоль_ Показати IP 29 Вересня 2018 17:07
Ше хочу додати, шо то була дуже плрьядна та добра людина. Вiчная памьять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus