USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Британія надасть Україні протитанкове озброєння через загрозу вторгнення Росії

18 Січня 2022 11:48
У Британії заявили, що будуть поставляти Україні протитанкове озброєння, щоб допомогти захиститися від потенційного вторгнення під час протистояння з Росією, яка зосередила війська біля українського кордону.

Про це заявив міністр оборони країни Бен Уоллес, передає УНІАН.

Західні країни побоюються, що Росія готує привід для нового нападу на Україну.

«Ми ухвалили рішення поставляти в Україну легкі протитанкові оборонні системи озброєння», – заявив Уоллес в парламенті, додавши, що з першими поставленими системами відправлять і невелику кількість британського персоналу, який проведе навчання протягом короткого проміжку часу.

Він не уточнив ані кількість, ні тип зброї, яку відправлять, але зазначив, що системи не є стратегічною зброєю і не становлять загрози для Росії.

«Вони призначені для самооборони», – підкреслив міністр.

Міністр оборони України Олекій Резніков, своєю чергою, привітав заяву Уоллеса.

«Україна високо цінує рішення Великобританії надати новий пакет безпеки з легкими протитанковими оборонними системами озброєння», – написав він.

ЗМІ також повідомляють, що британські транспортні літаки з наданим обладнанням вже вирушили в Україну, облітаючи повітряний простір Німеччини.

«Засновник видання Conflict News опублікував твіт, який дуже показовий в контексті загроз Росії Україні. Британські транспортники зі зброєю для ЗСУ облітають повітряний простір Німеччини, яка боїться навіть такої форми допомоги», – зазначив журналіст Юрій Романенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава Показати IP 18 Січня 2022 13:48
то якого Німеччина лізе в Нормандський формат ? - хоче здаватись щось вирішуючою стороною в Європі, достатньо, що екс-канцлерка коштами та потаканням випестила кремлівського "зозуля"..
Я Показати IP 18 Січня 2022 19:21
наглосакси самі воювати не будуть..дають старе барахло свідомим дурням

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus