USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Британія суттєво розширює програму навчання українських військових

5 Вересня 2022 10:20
Великобританія значно розширить програму підготовки українських військових – йдеться про навчання десятків тисяч солдатів.

Про це, як пише Європейська правда, стало відомо Sky News.

Тривалість бойового курсу подовжено з трьох до п’яти тижнів, більша частина навчання і надалі проходитиме у Великій Британії, подалі від загрози російських ракетних ударів.

Близько 4700 військовослужбовців уже пройшли навчання на військових базах на півночі, південному заході та південному сході Англії з початку навчання в червні, і командири мають намір продовжувати підтримку доти, доки Україні будуть потрібні нові війська для боротьби з вторгненням Росії.

Військові інструктори з восьми інших країн, включаючи Нову Зеландію, Швецію та Нідерланди, об’єдналися з британськими колегами для проведення розширеної навчальної місії.

Міністр оборони Бен Воллес заявив, що це демонструє «спільну рішучість підтримувати Збройні сили України».

Читати ще: Британія готова тренувати більше українських військових, ніж планувала, – міністр оборони

«Навчальний курс швидко розвивався, і зараз ми продовжуємо його до п’яти тижнів, щоб забезпечити найкращу підготовку українських солдатів, які незабаром будуть готові для активних бойових дій, – сказав він. – Мусимо зробити все можливе, щоб допомогти їм захистити свої домівки від незаконного та неспровокованого російського вторгнення, і будемо робити це стільки, скільки потрібно. Ми підтримуємо Україну».

Воллес вже чотири рази відвідував місця навчання українських військових, зокрема останній візит відбувся у п’ятницю.

Джерело в Міноборони Британії заявило, що в той час, як «багато політиків відволіклися літньою конкуренцією за лідерство», міністр оборони «піклується тільки про те, щоб підтримати українців у їхній боротьбі за національне виживання».

Читати ще: Пентагон присвоїть кодову назву «операції» в Україні: що це означає, які наслідки

Якщо, як і очікують, Ліз Трасс стане прем’єрміністром, Бен Воллес збереже свою посаду міністра оборони.

Основний курс, який пропонує Британія, – базова підготовка піхоти. Він включає поводження зі зброєю, надання першої допомоги на полі бою, маскування та тактику патрулювання.

Додаткові два тижні дозволять отримати більш просунуту підготовку, наприклад, щодо окопної та міської війни, операцій на транспортних засобах та навчання на полі бою в імітованих бойових умовах.

Навчання проводять підрозділи 11-ї бригади допомоги силам безпеки Британської армії та полку Королівських ВПС разом із міжнародними інструкторами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus