USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Британська розвідка назвала причину високої смертності російських солдатів на війні

11 Липня 2023 12:56
Висока смертність серед поранених в Україні російських військових викликана неналежною медичною допомогою. До 50% смертей можна було б запобігти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, у Росії виникла криза військового медичного забезпечення, оскільки в середньому протягом 17 місяців щодня уражалися близько 400 осіб.

Читати ще: ISW: Повернення в Україну командирів з «Азовсталі» вдарило по настроях російських військ

За даними британської розвідки, приплив військових, ймовірно, підірвав нормальне надання деяких російських цивільних медичних послуг, особливо у прикордонних районах поблизу України. Цілком імовірно, що багато спеціалізованих військових шпиталів зарезервовані для поранених офіцерів.

Читати ще: Росія застосовує нову тактику, щоб зірвати контрнаступ ЗСУ, – Міноборони Британії

За твердженням начальника навчального відділу бойової медицини роти Калашнікова, цілком можливо, що до 50% смертей під час бойових дій у Росії можна було б запобігти за допомогою належної першої допомоги.

«Дуже повільна евакуація поранених у поєднанні з неналежним використанням грубого російського бойового джгута є основною причиною смертельних випадків і ампутацій, яких можна було запобігти», – йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

За даними Генштабу ЗСУ, із початку повномасштабного вторгнення РФ вже втратила близько 234 480 одиниць своєї живої сили. Лише за останню добу було ліквідовано 440 російських солдатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus