USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Буде тризуб: у Києві на Батьківщині-матері знесуть серп і молот

13 Липня 2023 22:28
Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на ремонт щита монумента Батьківщина-мати у Києві.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Проєктними рішеннями передбачається влаштування тризуба на щиті монумента, який відповідає зображенню на малому Державному гербі України. Тризуб замінить старий радянський герб», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що замовник будівництва – Національний музей історії України у Другій світовій війні. Очікується, що роботи стартують в найближчому майбутньому.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, своєю чергою, на брифінгу повідомив, що герб СРСР замінять на герб України на монументі Батьківщина-Мати до 24 серпня поточного року – до Дня Незалежності України.

«Це символічний історичний момент, своєрідний тизер проєкту, який має бути реалізовано вже найближчим часом, до 24 серпня – заміна радянського герба на «Батьківщині-Мати» на тризуб», – сказав Ткаченко на брифінгу в Києві в четвер.

Вартість проєкту становитиме 28 млн грн, і на його реалізацію не використовуватимуть бюджетних коштів.

Незабаром почнуться роботи з підготовки демонтажу герба СРСР.

Монумент Батьківщини-мати споруджено в 1981 році. Він є пам’яткою науки і техніки місцевого значення. Монумент вважається найвищою монументальною скульптурою в Європі.

Зауважимо, 85% опитаних у Дії віддали голос за заміну герба СРСР на герб України на монументі Батьківщина-мати. Загалом проголосувало майже 800 тисяч українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
архітектура Показати IP 14 Липня 2023 12:34
Своє зробити слабо? Чи чуже вкрасти і спаплюжити легше?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus