USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На «Батьківщину-мати» встановили тризуб

6 Серпня 2023 10:03
На монумент Батьківщина-мати у Києві встановили тризуб замість демонтованого радянського герба. Про це свідчать фото Української правди та Суспільного.

Зазначимо, що український герб доставили до монумента напередодні ввечері, однак через неможливість закріпити його у темний період доби, монтаж перенесли на ранок.

Остаточні роботи планують завершити до Дня прапора України (23 серпня).
«Батьківщина-мати» – це найвища монументальна скульптура в Європі. Вона була збудована у 1981 році й розташована на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Демонтаж радянського герба на монументі «Батьківщина-мати» проводиться в межах проєкту «Тризуб Батьківщини». Над ним почали працювати ще з 2022 року.

У липні 2022-го у «Дії» провели опитування. Тоді 85% респондентів підтримали заміну герба СРСР на український тризуб.

Вартість проєкту «Тризуб Батьківщини» складає 28 млн грн. Однак на його реалізацію не залучали державних коштів – усе відбувається за кошти приватних інвесторів та різноманітних донорів.

Нагадаємо, 1 серпня в Києві повністю демонтували радянський герб з монументу.

Також нещодавно стало відомо, що на «Батьківщині-Мати» не лише змінять герб на український тризуб, але й перейменують сам монумент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Та.Мара Показати IP 6 Серпня 2023 10:51
Україна мати, комуна здохла на серпі, і добилась молотком. Добре що той сморід комуни забрали. А наш Тризуб так велично виглядає.
тій марі Показати IP 6 Серпня 2023 12:50
Тупо вкрали і пристосували.
Та.Мара до тій марі Показати IP 6 Серпня 2023 14:31
Що москалюго як серпом по яйц.ях, разить очі Велич нашого тризуба, випалює, той й гори нечиста.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus