USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через фінансові проблеми музична школа у Ківерцях не може навчати всіх охочих

26 Серпня 2020 15:47
Дитячу музичну школу в Ківерцях засновано майже 60 років тому. Нині в ній навчається 198 дітей на п’яти відділах: фортепіанному, народному, духовому, струнно-смичковому та ударних інструментів, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Директор школи Валентин Окапінський переконаний: мистецькій освіті на державному рівні мають приділяти більше уваги, бо заняття музикою є змістовним проведенням часу для юного покоління. Маючи улюблене заняття, діти менше часу сидітимуть в гаджетах.

Валентин Окапінський запевняє: школа готова прийняти нових учнів із чотирнадцяти населених пунктів, які приєднаються до Ківерцівської ОТГ в рамках адміністративно-територіальної реформи. Хоча фінансування закладу лягає на місцевий бюджет.

«Я не бачу проблем, бо ці території обслуговувались нашою школою, дітки з цих населених пунктів завжди з задоволенням їздили сюди, тим паче, від цих сіл є хороше транспортне сполучення. Вважаю, що ми маємо першочергово все робити для наших дітей», – каже він.

Народний депутат України Ірина Констанкевич зустрілася з директором Ківерцівської музичної школи, щоб поспілкуватись про майбутнє мистецької освіти. Бо ж її реформа, яку рік тому пропонувало Міністерство культури України – з атестацією педагогів та скороченням кількості занять – спричинила обурення вчителів музичних шкіл. Утім нововведення вдалося відкласти.

«Нам вдалося експерименти над мистецькою освітою призупинити і перевести у пілот, – розповідає вона. – Експеримент в окремих школах, на окремих територіях – побачити, які результати за певний час будуть, а тільки тоді застосовувати цю нову модель».

Уже незабаром народна обраниця проведе зустріч з колективом Ківерцівської музичної школи, щоб дізнатися про її проблеми та потреби і обов’язково допомогти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus