USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Через негоду у Луцьку затопило лікарні, друкарню, піцерію та будинки

13 Серпня 2022 12:20
12 серпня через несприятливі погодні умови, що спостерігалися на території Волинської області, рятувальники здійснили 12 виїздів для відкачування дощової води з підтоплених територій та будівель. Крім того, ліквідували 5 пожеж на території приватних домогосподарств, спричинених влучанням грозових розрядів.

Про це повідомили у ДСНС Волині.

Допомоги рятувальників з відкачування води вимагала ситуація, що склалася в обласному центрі: там працювали рятувальники 25 та 1 ДПРЧ та бійці Аварійно-рятувальної частини загону спецпризначення.

Удень на вулиці Лесі Українки працівники 25 ДПРЧ відкачали близько 20 кубометрів води з підвального приміщення, у якому розташована піцерія. Увечері, коли дощ посилився, рятувальники 25 ДПРЧ працювали на території пологового будинку, перинатального центру та в приміщенні Укртелекому на проспекті В. Мойсея, де потоки дощової води підтопили підвальні приміщення.

Рятувальники Аварійно-рятувальної частини відпомповували воду з підвалу друкарні на проспекті Волі в обласному центрі, а ввечері – з житлових будівель на вулиці Підгаєцькій.

Рятувальники 1 ДПРЧ відбирали воду, що залила електропідстанцію на території міської лікарні, а також приватні будівлі та прибудинкові території на вулицях Верещагіна, Дорошенка й на проспекті Перемоги.

На території області допомоги рятувальників потребували мешканці села Зміїнець Луцького району: там з підвалу будівлі відпомповували дощову воду рятувальники 2 ДПРЧ м. Луцька. А в смт Маневичі рятувальники 13 ДПРЧ відкачали понад 160 кубометрів дощової води з підвальних приміщень та прибудинкових територій на вулиці Ринковій.

Уранці 12 серпня майже одночасно у Луцьку через влучання розряду блискавки загорілися господарські споруди на вулицях Задворецькій та Шевченка. О 9:48 горіння дерев’яної будівлі на вулиці Задворецькій ліквідували рятувальники двох відділень 25 ДПРЧ. Друге відділення бійців 25 ДПРЧ спрямували на допомогу рятувальникам 2 ДПРЧ, які працювали над приборканням пожежі господарської споруди на вулиці Шевченка. О 10:18 горіння ліквідоване.

Наприкінці дня через влучання блискавки загорілася дерев’яна господарська будівля у селі Великий Порськ на Ковельщині. О 18:30 силами рятувальників 21 ДПРП смт Голоби та вогнеборців місцевої пожежної охорони села Переспа горіння ліквідоване. Крім того, у Ковельському районі через грозу трапилася ще одна пожежа – горіла дерев’яна літня кухня у селі Грабове Шацької територіальної громади. Пожежу ліквідували рятувальники 11 ДПРЧ смт Шацьк та місцевої пожежної охорони села Грабове.

У селі Добре Камінь-Каширського району горіння цегляної господарської споруди, спричинене розрядом блискавки, ліквідували рятувальники 8 ДПРЧ з райцентру та працівники місцевої пожежної охорони села Черче. 13 серпня о 01:13 рятувальники 8 ДПРЧ знову вирушили за викликом – у селі Підцир’я Камінь-Каширського району блискавка влучила в дерев’яну господарську будівлю й та загорілася. О 02:00 пожежу ліквідовано.

За повідомленням гідрометцентру, 13 серпня на Волині й надалі спостігатимуться дощі з грозами, місцями град. Тож, закликаємо громадян бути обережними й зважати на погоду. Зокрема рекомендуємо водіям та пішоходам оминати ділянки вулиць у місцях, що зазнають підтоплень під час інтенсивних опадів. Дотримуйтесь правил безпеки під час грози та обмежте тривале перебування на вулиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 13 Серпня 2022 15:42
"Шо опять..."Скільки можна товкти цими граблями по макітрі...може вже назвуть відповідальних,не таке вже й злива,це ж не тропіки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus