USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.90 40.05
  • PLN 9.90 10.08

Член екіпажу зниклого підводного човна «Титан» вийшов на зв'язок: чекають на рятувальників

20 Червня 2023 14:18
У водах Атлантичного океану було розгорнуто пошук зниклого підводного судна «Титан», що розпочало експедицію до затонулого лайнера «Титанік».

На борту було п’ять пасажирів, повідомляє УП. Життя з посиланням на BBC.

За попередніми даними, на туристичному кораблі перебувають бізнесмен-мільярдер і дослідник Хеміш Гардінг, пакистанський бізнесмен Шахзада Давуд і його син Сулеман, французький дослідник Поль-Анрі Наржоле, виконавчий директор OceanGate – фірми, яка здійснила цей підводний рейс – Стоктон Раш.

Для пошуку судна використовують військові літаки, підводний човен і гідроакустичні буї.

«Наразі ми зосереджені на тому, щоб отримати якомога більше можливостей у цьому районі», – сказав на пресконференції контрадмірал Джон Могер з берегової охорони США.

Він також додав, що підводний апарат має від 70 до повних 96 годин кисню, зазначає CNN. Це потенційно дає рятувальникам час до п'ятниці на пошуки субмарини.

Журналісти CNN також розповіли, який вигляд має підводний апарат зсередини. Вони побували там торік. Місця обмаль: ні стільців, ні сидінь, пасажири сидять на підлозі, схрестивши ноги, роззувшись перед входом.

Кореспондент CBS Девід Пог розповів, що під час минулорічного занурення до «Титаніка» люк був закритий ззовні 17 болтами – іншого виходу не було.

Як стало відомо, один із членів екіпажу батискафа, який зник у Північній Атлантиці на шляху до місця аварії «Титаніка», вийшов на зв'язок. Ірландський дослідник Рорі Голден на своїй сторінці у Facebook написав, що з ним усе гаразд, передає Кореспондент.

«Ми всі перебуваємо на борту наших друзів», – повідомив він, подякувавши всім причетним за активні пошуки.

Вчений попросив не робити припущень про те, хто саме є на борту батискафа, оскільки вважає, що це «дуже нетактовно». І повідомив, що екіпаж на зв'язку з рятувальниками й чекає на них.

За його словами, можливості виходу в інтернет через це дуже обмежені. Голден наголосив, що весь екіпаж батискафа налаштований позитивно.

Нагадаємо, зв'язок з туристичним підводним човном «Титан» зник вранці 18 червня, приблизно через 1 годину 45 хвилин після занурення. Його використовували для огляду уламків відомого затонулого корабля «Титанік».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus