USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ревізійній комісії з перевірки «Проліску» вчетверте блокують роботу

19 Жовтня 2018 14:17
Ревізійна комісія, яку створили для перевірки КП «Санаторій матері і дитини «Пролісок», вчетверте не може розпочати перевірку підприємства, зокрема і фінансової документації, адже протягом минулих трьох разів їм не повідомляли, хто виконує обов’язки керівника, та говорили, що в закладі карантин.

Прибувши четвертий раз до санаторію члени комісії нарешті дізналися, що обов’язки керівника виконує заступник по медичній частині Леонід Оксенюк, однак його не було на робочому місці, адже він перебуває у відрядженні. Відтак, депутати залишили вимогу про присутність посадових осіб санаторію на робочому місці, виділенні їм приміщення для роботи з документами та надати самі документи.

Засідання ревізійної комісії мало відбутися 19 жовтня на території КП «Санаторій матері і дитини «Пролісок».

Нагадаємо, директорка санаторію Валентина Касарда організувала приватний бізнес на комунальному майні. Зокрема, було зафіксовано, що на території здравниці здаються 13 дерев’яних котеджів, кошти за які не обліковуються. Окрім того, раніше було виявлено неодноразові факти продажу алкоголю без акцизних марок у межах санаторію. Пізніше Валентині Касарді не продовжили контракт на посаду директорки комунального підприємства, а потому створили ревізійну комісію для перевірки, як того вимагав статут підприємства.

Так, прибувши вчетверте до «Проліску», депутати пішли до адміністрації закладу, де їм повідомили, що обов’язки керівника виконує заступник директора по медичній частині Леонід Оксенюк, однак на робочому місті його немає – він перебуває у відрядження. Зокрема, членам комісії показали документ про надання Валентині Касарді щорічної відпустки на 77 днів з 16 жовтня 2018 року по 2 січня 2019 року та призначення в.о директора заступника з медичної частини – головного лікаря Леоніда Оксенюка, підписаний як Касардою, так і Оксенюком.

Окрім того, депутати отримали наказ про відрядження Леоніда Оксенюка з 19 жовтня (кінцевої дати не вказано), підписаний Валентиною Касардою. Також депутатам показали наказ про призначення карантину «в зв’язку з вірусною інфекцією», через який комісія не могла розпочати роботу.
Депутати намагалися зв’язатися з в.о. керівника, однак він не зняв слухавки, тож вони залишили вимогу про присутність посадових осіб санаторію на робочому місці, виділенні їм приміщення для роботи з документами та надати самі документи відповідно до списку.
Як розповів голова ревізійної комісії Ігор Лех, вже вчетверте депутати не можуть приступити до роботи, і це дає ще більше підстав думати, що є якісь причини, чому їх не хочуть допустити до роботи.

«Сьогодні ми приїхали, а людини, на яку поклали виконання обов’язків директора, немає на місці – він у відрядженні. Наказ написаний з 19 жовтня, але не сказано, по яке число. Ми залишили вимогу, що 23 жовтня знову хочемо приїхати та домовитися про виділення двох робочих місць, щоб ми могли зробити аудиторську перевірку. Сподіваюсь, що керівник нам подзвонить, і скаже, коли ми зможемо приїхати, адже адміністратор, секретар і кадровик не можуть дати чіткої відповіді, коли він буде на робочому місці. 23 жовтня ми знову навідаємося сюди або викличемо керівника в облраду, щоб він дав пояснення, чому робиться такий саботаж. Якщо це буде продовжуватися, то будемо ставити питання, щоб на його місце призначили ефективнішого керівника», - зазначив Ігор Лех.

З його слів, перші три рази комісія не могла застати на робочому місці керівника, адже на воротах «Проліску» вивісили таблички, що тут карантин.

«Керівник в минулому Валентина Касарда говорила, що вона на лікарняному, хоча ми застали її у своєму робочому кабінеті. Побачивши, що ми приїхали без попередження, сказала, що на лікарняному, та на робочому автомобілі покинула заклад. Ми так і не змогли домовитися про початок роботи комісії», - розповідає депутат.

Він наголосив, що ревізійна комісія створена для того, щоб депутатський корпус при прийнятті рішення продовження чи підписання контракту з новим керівником, бачив результати діяльності попереднього керівництва, аби не робити це на підставі емоцій.

«Ефективність керівника, який управляв, перевіряється ревізійною комісією. Ми робимо висновки, на підставі яких депутат визначить, чи ефективний директор. За посаду мають боротися своїми програмами - так набагато легше вибирати керівника», - говорить Ігор Лех та додає, що є рекомендація зважати на вік при прийняті кадрових рішень – це робиться для того, аби молодь не виїжджала за кордон, зокрема це позиція і голови облради Ігоря Палиці, і депутатського корпусу.
Своєю чергою, член комісії Михайло Імберовський зауважив, що сьогодні вдалося отримати наказ про карантин в зв’язку з вірусною інфекцією, який тривав з 24 вересня по 8 жовтня, але що це за вірусна інфекція – невідомо.

На думку Михайла Імберовського ситуація з саботуванням роботи комісії є дивною, адже видно, що санаторій розвивався, і керівник має бути впевненим в своїй роботі.

«Мною був ініційований проект рішення обласної ради про проведення аудиту комунальних підприємств. Я вважаю, що такі речі потрібно робити не лише в «Проліску», а абсолютно у всіх комунальних підприємствах, яких в області понад сто. Це є нормальною практикою, адже будь-який бізнес, як правило, проходить аудит кожні два-три роки. Це робиться не для того, щоб підловити керівника на якихось зловживаннях, а для того, щоб бачити реальний стан справ, де потрібно підсилити. Це є Європейською практикою», - резюмував член комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Суддя Дредд Показати IP 19 Жовтня 2018 14:53
цікаво розвиваються події... Касарда також не проста жіночка... взяла відпустку на 77 днів (щасливе число), за період роботи по 12.06.2014 р. (можна брати ще на 138 днів, коли вийде із відпустки), вийде з відпустки аж 03.01.2019 р. (на Різдво Христове), думає що там все минеться, ан нет... прийдеться піти з роботи... так склались зорі..., а тут і в.о. у відрядження махнув (разом з дєвками - колєгами), пожити у санаторіях "Теплиця та "Карпати" на невизначений термін, який повинен завжди вказуватись у наказі про відрядження. І, взагалі, згідно інструкції про службові відрядження (поширюється лише на державні підприємства) - термін відрядження не повинен перевищувати один місяць...і ще карантин...напав: нікому не заходити, а лише із санаторно-куротною книжкою та путівкою... підказую депутатам: дайте мені, або купіть собі путівку у цей санаторій і я або ви проведемо перевірку фінансово-господарської діяльності адміністрації цього комунального закладу із відповідними висновками, які будуть оскаржені у Волинському окружному адміністративному суді із винесенням цілком справедливого рішення про поновлення на роботі звільнених осіб та виплатою середньомісяної заробітної плати за вимушений прогул..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus