USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому розсипається «Самопоміч» на Волині?

10 Січня 2018 09:47
Об'єднання "Самопоміч" в Луцьку і на Волині в цілому розпадається на очах. Активні її члени, які отримали посади у керівних органах, поступово почали покидати партію і продовжувати працювати на благо міста без партійних прапорів, інформує Під прицілом.

Головна причина в тому, йдеться у статті видання, що керівництво волинської "Самопомочі" не зацікавлені у стабільній політичній ситуації Луцька і у процвітанні міста. Коли їхні члени професійно намагаються виконувати роботу і приймати фахові рішення задля позитивних зрушень, то, схоже, отримують "на горіхи" від керівників.

Зокрема, нещодавно "Самопоміч" покинули Мар'яна Сорочук, Юлія Євпак та Сандра Міненко. Останні дві вже тривалий час працюють в структурних підрозділах міськради, а Мар'яна Сорочук лиш нещодавно приступила до виконання обов'язків радника міського голови Луцька.

Попрощатись із "Самопоміччю", як пише Під Прицілом, їх примусив їхній професіоналізм та прагнення робити реальні речі на благо міста, а не займатись популізмом і голослівною політикою, що вимагала скандальна Юлія Вусенко. Сама вона стала однією з головних причин поступового краху "Самопомочі". Її політичні амбіціїї стати мером Луцька перетворили партійний осередок на "п'яту колону" у міській та обласній раді. В підсумку, фракція "Самопомочі" розсипалась як у міській раді Луцька, так і в обласній раді Волині.

Зараз "Самопоміч" представляє собою рупор і трагікомічну труппу опального олігарха Степана Івахіва, яка намагається розхитати політичну ситуацію в місті і очорнити позитивні здобутки своїх конкурентів з міської влади. Така диструктивна лінія поведінки сприяє відходу з партії справжніх професіоналів та патріотів Луцька й Волині.

Водночас Юлію Вусенко це не надто турбує. Вона продовжує гнути свою псевдоопозиційну лінію і намагається будь-яким способом повернути собі посаду секретаря міськради, яку з ганьбою примусово покинула у 2017 році.

Юлію Вусенко не зупиняє навіть те, що наразі поліція порушила кримінальну справу щодо неї за зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Йти ж на видкриті вибори мера вона боїться, адже розуміє, що шансів у неї вкрай мало і хоче отримати посаду через інтриги і суди, - додає видання. Тому й порушила закон, не призначивши вибори міського голови Луцька після смерті Миколи Романюка.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВУСЕНКО ЗРАДИЛА «САМОПОМОЧІ» НА КОРИСТЬ «КОНТИНІУМУ»

Поки Юлія Вусенко грається у опозицію і обслуговує інтереси олігарха Степана Івахіва, діючи не в інтересах лучан, її "Самопоміч" впевнено рухається за горизонт і ризикує накликати на себе ще більшу ганьбу на Волині та загальну неприязнь людей.

Віталій Іщук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Зіряк Шкорян Показати IP 10 Січня 2018 10:02
Розпадається, бо вже не може собі помочи.
Анонім Показати IP 10 Січня 2018 10:48
Розпадається, бо ця організація була штучно зроблена під вибори
Коля Показати IP 10 Січня 2018 10:53
Всі до кормушки долізли і рзпадається. А що толкового зробили ? Всі вони однакові аби долізти до влади і бабло гребсти лопатою. А Вусенко себе так опозорила що взагалі коли свої "нервишки " показувала. Зразу видно що неврівноважена жінка. То Івахові такі подобаються?
ПАВЛО ГРАБОВСЬКИЙ Показати IP 10 Січня 2018 11:31
ЛИСТ ДО Б. ГРІНЧЕНКА «...Найбільшою з нісенітниць е та, буцім Україна була колись єдиним неподільним тілом з погляду національних інтересів і змагань, як хотять запевнити наші псевдопатріоти,— такої України ніколи не існувало і не існує... Другою нісенітницею є те, буцім Україна ... боролася з ворогами за «віру батьків» та «волю рідного краю»; такі «благоглупости» писалися на знаменах верховодами та політичними інтриганами, бо ніколи ті, що б'ються із-за якогось шматка, не скажуть, що вони б'ються саме з-за шматка, а наговорять «великих слів велику силу»... Ніколи Україна не боролась ні за який свідомий загальноукраїнський ідеал, і ніколи не існувало свідомого загальноукр[аїнського] патріотизму... Не за віру батьків і не за «неньку Україну» боролося високе укр[аїнське] шляхетство, а за панування свого стану на Україні, вони через се хилилися й до Польщі, бо католицька Польща більш забезпечувала їм ту самостійність панування, ніж православна Москва... За сі привілеї бились укр[аїнські] пануючі верстви з польськими або московськими, боролись за владіння хлопами, маєтками та властю, а зовсім не за волю батьківщини або віру. І «воля», і «віра батьків» у кожного стану були свої і виявлялись ні в чому іншому, як у реальних життєвих потребах, за котрі тільки і йшла боротьба. А «ненька Україна» була ні чим іншим, як лиш гаслом, під окликом котрого пануючі верстви гріли собі руки...»

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus