USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Самопоміч» шукає партнерів серед волинян*

7 Листопада 2014 12:48
Громадське об’єднання «Самопоміч» відзвітувало перед волинянами про перебіг виборів. Представники організації розповіли про подальші плани співпраці й закликали охочих долучатися. Зокрема, у планах «Самопомочі» - дійти у кожен район і в кожне село Волині.

Про це йшлося під час заходу «Підсумки виборів. Стратегія майбутнього», організованого волинським осередком ГО «Самопоміч», вчора, 6-го листопада в Палаці культури Луцька.

Як розповів заступник голови обласного осередку ГО «Самопоміч» Петро Верзун, під час цих парламентських виборів «Самопоміч» не мала на Волині розгалуженої системи організації, а були, мовляв, лише «кущові осередки», втім, попри це вдалося досягти хорошого результату.

«Наші осередки були у Володимирі-Волинському, Горохові, Турійську, Ратному, Маневичах, Ковелі. Спочатку на сайті зареєструвалися 180 волонтерів, але частина відсіялася, бо приходили і питали, скільки їм заплатять, забувши, що таке волонтерство. Також ми не наймали членів ДВК, однак на волонтерських засадах організували представників у Володимир-Волинському виборчому окрузі на 46% (101 спостерігач, 2 члена ДВК і один голова ДВК), на 33% дільниць Горохівського виборчого округу (70 спостерігачів, 2 члена ДВК, 3 заступники голови ДВК), на 18% дільниць Ковельського виборчого округу, 100% Луцького виборчого округу, 25% Маневицького виборчого округу. Наголошую, усі ці люди працювали на добровільних засадах. По області наш показник - 11.46%, це - гідний результат, дякую усім», - доповів Петро Верзун.
Також під час виборчих перегонів діяв і «Люстраційний куб», де кожен міг наводити докази щодо необхідності люструвати того чи іншого чиновника.

Зокрема, в перелік таких персон потрапили більше півсотні чоловік.

«Усі ці списки ми передали на Київ, тепер надіємося, що до них будуть застосовані відповідні закони. Ідеологія "Самопомочі" передбачає єдність сили. Так, ми - третя партія в загальноукраїнськму рейтингу і це - виклик усім політикам», - наголошує керівник обласного осередку ГО «Самопоміч» Тарас Яковлев.
Зі слів представників організації, це об’єднання має два фактори, які не притаманні усім іншим партіям.

«Є два фактори, які притаманні лише нам. Перший - це запит суспільства на нові обличчя і сподівання до змін на краще. Отже, якщо беремо прохідну кількість по «Самопомочі», то вперше в історії Парламент отримає від однієї партії понад 30 кандидатів, з яких семеро – громадські активісти і науковці, шестеро - юристи, 9 представників бізнесу. Окрім того, у нашому складі є військові, представники місцевих громад. Другий фактор: це - не чисто політичний проект, аби у Парламент пройшли потрібні люди, «Самопоміч» як політична партія згенерувалася із громадської організації, а наш лідер Андрій Садовий є ефективним менеджером, який зробив Львів якісно новим, і тепер місто є осередком суспільно-культурного життя цілої країни. Ми це зможемо зробити із усією Україною», - розповів присутнім член громадського об’єднання «Самопоміч», доктор економічних наук Юрій Барський.
Як зазначає голова луцького виборчого штабу партії «Самопоміч» Юлія Вусенко, суспільство потребує змін в крані й готове дати підтримку молодим активістам.

«Місто Луцьк зайняло другу сходинку в Україні по підтримці «Самопомочі», - зауважила вона.

Кожен четвертий виборець прийшов нас підтримати. Тому ми розраховуємо і на подальшу співпрацю, я вірю в те, що ми матимемо перемогу», - наголосила Юлія Вусенко.
Зокрема «боротьба» за владні місця і реформи уже розпочалася в Києві.

«Ми вже бачимо контраст у Верховній Раді і задаємо новий тон роботи, нові традиції: як має працювати Парламент в державі. Коли наші опоненти дізналися, що ми отримали третє місце у рейтингу голосування, у них був шок, адже усі портфелі, всі керівні місця вже були розділені. Тоді нашого лідера партії - Андрія Садового - почали запрошувати на чай то Порошенко, то Яценюк. Вони запитували, чого він хоче. На це Садовий відповів, мовляв, є 33 незалежних депутати, є фракція - й з ними потрібно говорити. Після того вони тиждень були в ступорі. І вже з понеділка ми почали перемовини, зокрема говорили про реформи. От, уже маємо табличку, де є спільні пропозиції кожної партії, кожну з них ми розглядаємо, адже повинні розуміти, за що голосуємо. Тому, якщо ми домовимося за кілька днів, то на підставі цього документу сформуємо коаліцію і візьмемося за Уряд, - зокрема, хто з претендентів зможе зайняти пости міністрів. Ми будемо їх обговорювати, адже права на помилку не маємо. І система почала опиратися. Це видно у фейсбуці, коли на нас почали писати погані пости, але ми і надалі лишаємося прозорими», - розповів №17 у списку партії об’єднання «Самопоміч» Остап Єднак, який, власне, займається реалізацією Реанімаційного пакету реформ.
Після виступу лідерів громадського об’єднання «Самопоміч», присутні у залі почали цікавитися, яким чином надалі можна буде мати зворотній зв’язок з нардепами, та як реалізовувати власні проекти. Їх також турбувало, чи матиме місце молодіжне крило «Самопомочі» і ставлення організації до подій в Криму.

Щодо зворотнього зв’язку, Остап Єднак запевнив, мовляв, якщо надіслати лист на електронну поштову скриньку, його обов’язково прочитають. Також запевнив, що він особисто - відкритий для всіх у фейсбуці.

Обдумати обіцяв член партії і ідею молодіжного крила.

Стосовно Криму, Єднак наголосив, що півострів - таки "наша земля і ми мусимо її повернути", проте, з його слів, зараз немає такої можливості - для цього необхідно створити відповідні умови: сильну економіку та обороноздатність країни.

Опісля спілкування керівник обласного осередку ГО «Самопоміч» Тарас Яковлев закликав усіх волинян долучитися до діяльності громадської організації членами партії. Окрім того, запропонував охочим приходити зі своїми проектами, аби разом розвивати регіон та створювати регіональні осередки в районах Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
вася Показати IP 7 Листопада 2014 13:00
щось я їм не вірю . меру львова -так! а цим щось підозрілі люди -верзун яковлев кажуть -що забули що таке волонтерсвто -а ви б безкоштовно працювали? не думаю
Віталій Показати IP 7 Листопада 2014 13:35
Я був членом 68 ДВК це в ЖЕК№7 дійсно безоплатно . Часи трохи змінились. Ще рік назад я був певен , що політика - брудна справа, а краще життя на Україні настане через 200 років -коли мінімум три покоління переродиться. Зараз , після Майдану, з"явився шанс прискорити цей процес. Але головна відповідальність не на політиках , а на нас . В 2004у - ми прогавили свій шанс. Вибрали "свого" президента і сіли чекти - коли ж він нам добре життя влаштує? Якщо і зараз будем сидти і спостеріати , пріодично погавкуючи критикою в інтернеті , як поганий пес з підворітні - буде те саме. А якщо вірите Садвому - то і почуйте його головне гасло "Візьми і зроби".
Таня до Віталій Показати IP 7 Листопада 2014 17:12
Тебе просто розвели, бо самі вони нормально там заробляють! Верзун - проводив оборудки з польськими інвестиціями. Яковлєв - у відділі підприємництва мав можливості заробляти на комунальній власності - кому треба, тому і давав можливість прихватизувати що треба. А з Вусенко усі тільки сміються, бо хапуга, ще таких пошукати треба!
Михайло до Таня Показати IP 7 Листопада 2014 19:21
Цікаво чого ти не прийшла вчора і не сказала їм це в лице, коли був і представник з центру партії, і місцеві люди. Такі як ти дивують - знають "багато", але замість того шоб зробити шось - тільки коментарі. Я сам знаю і Верзуна, і Яковлева, при всіх своїх мінусах - вони РОБЛЯТЬ. СТВОРЮЮТЬ. Так, вони не безгрішні, але, зробили вони набагато більше, ніж 80-90% представників інших партій. Оборутки з польськими інвестиціями? А ти чому не залучиш мільйон-другий з Польщі в економіку України?
Михайло до Таня Показати IP 7 Листопада 2014 19:41
Дивно читати такі коментарі. Чого ж ви не прийшли і не сказали їм це "в лице", якщо вже володієте такою кількістю інформації? Чи простіше сидіти в куточку і писати? Можливо, вони не безгрішні, але вони реально щось РОБЛЯТЬ і СТВОРЮЮТЬ, відсотків на 80-90 більше, ніж представники інших партій. А щодо польських інфестицій. Що вам заважаєте мільйон - два залучити в економіку України?
бувалець Показати IP 7 Листопада 2014 13:42
Якщо там Верзун і Яковлєв, то яка може бути "самопоміч"?
До бувальця до бувалець Показати IP 7 Листопада 2014 18:32
А є кращі варіанти? Що ж ці "кращі" не йдуть? Як вже Самопоміч набрала 19 % по Луцьку, то й заспівали тут всі. А раніше чого мовчали? На диванах відсижувалися?
Садовому Показати IP 7 Листопада 2014 14:01
Козлюк,Закрижевська,Яковлєв ...вся компанія в зборі. З таким представництвом в Самопомочі на весну з 11 % буде половина.
Волинь Показати IP 7 Листопада 2014 14:13
Петро Верзун - крєпко авторитетний політик, потужний господарник і ...
Полішук до Волинь Показати IP 7 Листопада 2014 23:23
Верзуну знову не верзе!!!
СЕРГІЙ Показати IP 7 Листопада 2014 14:45
ПАРТІЯ САМОПОМІЧ ЯКУ ОЧОЛЮЄ МЕР ЛЬВОВА АНДРІЙ САДОВИЙ ЦЕ НОВІ ЛЮДИ-НОВА ВЛАДА СПРАВЖНІ ПАТРІОТИ УКРАЇНИ ОСВІДЧЕНІ З БАТАЛЬОНОВ З ЄВРОМАЙДАНУ ВОЛОНТЕРИ З ЛЮСТРАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ ОБЄДНАНА З ПАРТІЄ Ю ВОЛЯ СОБОЛЄВА .ВОНА ЗУПИНИТЬ ВІЙНУ ПОРОВЕДЕ СПАВЖНІ РЕФОРМИ ЗРОБИТЬ РОБОЧІ МІСЦЯ ВІДРОВИТЬ АРМІЮ УКРАЇНИ. ЗУПИНИТЬ ВІЙНУ ВЕРНЕ КРИМ ЛУГАНСЬК ДОНЕЦЬК.Я ПІДТРИМУЮ ПАРТІЮ САМОПОМІЧ Я 26 ЖОВТНЯ 2014 ГОЛОСУВАВ ЗА НЕЇ.
+ Показати IP 7 Листопада 2014 14:51
Садовий - лідер , імпонує багатьо українцям . Біда з кадрами в регіоні .Вище названі люди нічого з себе не представляють за ними громада не піде. Що Верзун Яковлєв не орли. Що там робить викладач Барський ? Все купив на зарплату не вистачає тільки мандата депутата ?
Вадим Показати IP 7 Листопада 2014 15:19
А вже є обласний осередок?
Садовому Показати IP 7 Листопада 2014 15:36
Ні Верзун ,ні Барський,ні Яковлєв не мають ніякого відношення до Майдану . Вони туди і не приходили. Це служаки влади . Боягузи . Волонтерством вони не займались й не будуть займатись, бо скупі й лениві. Можуть працювати хіба язиком.
44 Показати IP 7 Листопада 2014 16:16
Ніяк не можу зрозуміти - чому Садовий не переміг в своїй вотчині на Львівщині? Чи може щось знають? Компромат?
Аманда Показати IP 7 Листопада 2014 16:17
Суть не в тому, хто в област1 керуэ Самопом1ччю, якщо вони будуть щось робити " не так" - ми 1х в1дкинемо, як непотр1бну р1ч. Самопом1ч - прогресивне об'эднання 1 т1льки нам ( простим людям) вир1шувати, хто буде нашим л1дером.
ІМХО Показати IP 7 Листопада 2014 17:44
Хіба мало волиняни в тих гавстріяк і льомок на посилках побігали? Волиняни, зберігайте гідність і не стеліться під тих львівських "інтелегентів"! Як завжди надурять, щей потім звинуватять у чомусь. Попитайте по Львові, чи багато той Садовий для міста зробив... Дорогу в центрі міста-мільойонника зладнати не може, стидоття. А язиком лепече гарно, спору нема.
Волинянин Показати IP 7 Листопада 2014 18:30
Нічого за Барського сказати не можу. А про Верзуна - Яковлєва наслуханий. Нормально вони працюють. Яковлєв правду говорить, як з Києва скажуть місцеве самоврядування "гальмувати", то нічого з цим не зробиш. Бюджет-то з столиці йде. Тому й пішов у Самопоміч. Вчора їх слухав, толково говорять, дай Бог і робитимуть згідно зі своїми словами. Систему за один день не зміниш, а вони намагаються. Давайте краще не полоскати один одного, а справою займатися. Не справляться - викинемо, а поки не заважаймо хоча б.
765 Показати IP 7 Листопада 2014 19:41
Верзун, Яковлєв і ..... - немає на Волині Самопомічі
Олександр Показати IP 7 Листопада 2014 20:52
Зате я можу сказати про барського, він був у мене завкафедри. Хабарник просто жах, я відверто жалкую, що голосував за Самопоміч, не знав, що такі люди як він там. Якщо не змінити людей, які керують партією у Луцьку нічого путнього у нас не вийде.
випускник політеху Показати IP 7 Листопада 2014 21:24
Барський - це не тільки жахливий хабарник, це людина, яка за просто так і пальцем не поворухне!!!
випускниця політеху до випускник політеху Показати IP 7 Листопада 2014 22:54
Якщо я вчилась сумлінно, то у мене і не було потреби у жодних хабарях. А у вас докази є? Чи в нас, як тільки чують слово "викладач", то відразу давай про корупцію? Чому ж ви перед виборами таких звинувачень не закидали? Чи тепер заздрісно, що рейтинг партії великий?
Олександр до випускниця політеху Показати IP 9 Листопада 2014 15:29
Я також сумлінно вчився і мої одногрупники, але це заважало барському вимагати хабарі.
чесність Показати IP 7 Листопада 2014 23:15
На рахунок Садового, то можу впевнено сказати, що це людина старої закалки, яка вміє дуже підступно і хитро маскуватись під вимоги сьогодення. Про нього ми ще почуємо, а на рахунок місцевих партійців "Самопомочі", то це звичайні хапуги і мажори просто з молодим лицем. У них немає любові до України, а є велика любов до великих грошей і влади.
48 Показати IP 8 Листопада 2014 04:58
Мені імпонує Верзун. Він зробив багато для міста. Якщо це дозволяє йому паралельно і бути небідною людиною, то що в цьому поганого? чи треба, щоб громадські діячі в лахмітті ходили? Людина працює і має результат. спробуйте і ви так. побачимо що вийде
луцьк до 48 Показати IP 9 Листопада 2014 12:00
Що зробив верзун для Луцька?
48 до луцьк Показати IP 10 Листопада 2014 14:49
Про організацію "Фонд місцевого розвитку" чули? Про проекти, які вони втілюють? наш ЦНАП луцький бачили? Свого часу Верзун був регіональним координатором від руху "Чесно", чи це для вас теж не показник?
Сергій Показати IP 8 Листопада 2014 15:44
Самопоміч доволі непоганий варіант сьогоднішньої політичної сили, я голосував за них.
НАДО до Сергій Показати IP 8 Листопада 2014 18:35
Наскількі відомо, нема голови міської організації Самопомочі. Пропоную секретарем чи головою міської організації Самопомічі Петра Верзуна.
луцьк до НАДО Показати IP 9 Листопада 2014 12:51
Ще раз питаю хто такий верзун?
Знайте лучан до луцьк Показати IP 10 Листопада 2014 14:53
http://www.volynnews.com/ru/blogs/petro_verzun/ громадський діяч, радник міського голови з соціальних питань
НАДО до луцьк Показати IP 10 Листопада 2014 20:55
Верзун Петро на першому фото
Добродійка Показати IP 8 Листопада 2014 19:08
Коли читаєш стільки бруду - розумієш: перед ними ще така важка дорога. Тримайтеся!!!!
як є Показати IP 9 Листопада 2014 22:49
Це не бруд , а правда. А важка дорога у патріотів, а не у пристусуванців. І купи триматись вони не будуть , бо кожен важає себе самим розумним , а всіх навколо нікчемами.Тому це швидше - як +
Добродійка до як є Показати IP 10 Листопада 2014 14:47
А патріоти - це, по вашому, хто? Верзун, Яковлев не вважаються патріотами, тому що не ходять у вишиванках і не кричать на всі усюди "Слава Україні"? Люди роблять свою роботу, принаймні її помітно. Чомусь після виборів усіх інших "непристусуванців" не видно й не чути.
Данілов леонід Показати IP 27 Грудня 2014 11:00
знайти осередок обедннання Самопоміч в м Володимирі Волинську в мене закінчилось з нулевим результатом приїхавши зКиїва хочеться взятися і зробити на виборах голосував за Самопоміч і хочу надалі співпрацювати з цею командою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus