USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Вусенко завели кримінал через зловживання владою

4 Січня 2018 16:44
Правоохоронці повідомили, що нині тривають слідчі дії щодо одіозного політика Юлії Вусенко, яка не дотрималася законодавства України, аби проведення в Луцьку виборів міського голови стало можливим. У поліції відкрили кримінальну справу за зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

У відповіді на запит про надання інформації Головне управління Національної поліції у Волинській області повідомляє:

«Слідчим відділом Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області розслідується кримінальне провадження № 42017031010000080 розпочате за ознаками злочину, передбаченого ст.364 ч.2 КК України, по факту неподання протягом лютого – березня 2017 року відповідних відомостей до Верховної ради України щодо призначення позачергових виборів міського голови м.Луцька».

Зауважимо, що в ст.364 ч.2 КК України йдеться про тяжке умисне порушення з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВУСЕНКО ЗРАДИЛА «САМОПОМОЧІ» НА КОРИСТЬ «КОНТИНІУМУ»

Із цього приводу радник Луцького міського голови Ігор Поліщук каже, що це ще раз підтверджує те, що Вусенко була незацікавлена у виборах міського голови.

«Впродовж 15 днів від дня смерті Луцького міського голови секретар мала надіслати клопотання у Верхову Раду України щодо призначення позачергових виборів міського голови з усіма необхідними додатками. Натомість 17 лютого вона надіслала не необхідні документи, а лист у довільній формі, який не ніс собою потрібного юридичного навантаження. Також вона мала провести позачергову сесію та прийняти рішення про дострокове припинення повноважень Луцького міського голови Микола Романюк. Микола Ярославович помер 3-го лютого, а сесію вона призначила аж на 23 лютого. Відповідно, вона не вчинила потрібних дій для того, щоб призначити позачергові вибори. Вочевидь, партія «Самопоміч» була не зацікавлена у проведені виборів у Луцьку», - каже Ігор Поліщук.

Зауважимо, що методи та дії Вусенко й зараз часто спрямовані не на підтримку громади Луцька. Зокрема вона єдина з депутатів не голосувала за звернення на підтримку ДКП «Луцьктепла».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
К.лучанин Показати IP 4 Січня 2018 17:06
Вона заслуговує на те , щоб нею зайнялись правоохоронні органи! Її поведінка була ганебною і образливою для лучан! Надіюсь , що суд обєктивно розбереться у справі і винесе справедливий вирок для цієї неадекватної особи( навіть призвіща її не хочеться писати).
Лучанка до К.лучанин Показати IP 5 Січня 2018 10:03
100% з вами згідна. Та прошу додати відповідь на мій коментар та написати прізвища тих луцьких можновладців та депутатів , що дбають про лучан (врахуйте зараз почався час подання декларацій за попередній рік - цікаво на які суми збагатились вони в одному з найбідніших обласних центрів країни-наші дорогі поборники правди).
Щорс В. Показати IP 4 Січня 2018 19:21
В Україні стало дуже модно : - поліції відкривати кримінальну справу за зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Ці справи до логічного завершення ніхто не доводить. Це піар нашої реформованої поліції , яка створює віртуальну видимість своєї бурної діяльності !!!!!! 100 % ця справа із-за відсутності .... буде успішно закрита !!!!! Вітаю на перед !!!
Юрист до Щорс В. Показати IP 4 Січня 2018 19:39
Кримінальне провадження то не кримінальна це фактично перевірка методами КПК , внесення відомостей за задумом творців КПК має бути за будь якою заявою. Авот результат тієі перевірки може бути різним. Тащо првадження ніпрощо не говорить.
скептик до Юрист Показати IP 5 Січня 2018 23:51
згоден. справа буде закрита в звязку із відсутністю складу злочину. і події злочину.
Лучанин Показати IP 4 Січня 2018 20:18
Оголосити їй підозру і в СІЗО. Але ж вона зразу стане важкохворою, як це буває з ув'язненими політиками.
Жорик Показати IP 9 Січня 2018 09:35
Таку до влади не можна допускати. Вона себе веде як непорядна жінка, принижує гідність людей. Називає старим дедом людей і посадовців. Це така фіфа що краще хай працює десь інше тільки не у владі. Таких гнати треба подальше !І судді в неї п"яні були то хіба це серйозна порядна людина?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus