USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому волинські дороги ремонтує фірма з Донецька?

21 Серпня 2020 20:32
«Луцькавтодор» скаржиться на махінації, які є на тендерах щодо ремонту доріг. Річ у тому, що сумнозвісний завод з донецьким корінням «Данко» виграв тендер на 26 мільйонів гривень. Змагалися за те, хто надаватиме послуги експлуатаційного утримання автомобільних доріг місцевого значення Луцького, Рожищенського, Ківерцівського, Маневицького, Ковельського районів, повідомляє телеканал «Аверс».

На платформі ProZorro загалом було подано три пропозиції: ТОВ «Данко», ТОВ «Вельт Капітал» та ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс».

Але луцький автодор відфутболили. За нібито неправильно подані документи.

Така ситуація складається не вперше. Тендер проводить Державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області». Очолює його Ігор Свиридов, який родом з Донеччини, а на Волинь прибув у команді губернатора області Юрія Погуляйка.

Читати ще: Волинська ОДА віддає дороги та будівництво в області під керівництво донецького регіонала

Власне, з цією новою командою на Волині і з’явився асфальтний завод «Данко». Варто відзначити, що не без скандалів, адже побудували його у Ківерцівському районі без жодних дозволів. Незважаючи на це, «Данко» став рекордсменом у дорожніх тендерах.

Читати ще: Волинські дороги ремонтуватиме донецька фірма

Між тим, «Луцькавтодор» навіть не допускають до участі в них.

Автодорівці вважають таку претензію необґрунтованою і стверджують, що усі документи у них в порядку. На платформі ProZorro вони розмістили скаргу: «…Водночас до аукціону допущені пропозиції двох інших учасників – ТОВ «Данко» та ТОВ «Вельт Капітал», документація у яких є ідентичною та складеною аналогічним шляхом, що стане приводом для окремої перевірки компетентних органів на предмет змови в сфері публічних закупівель, у тому числі і в публічних закупівлях, оголошених цим же замовником, де беруть участь згадані об’єкти господарювання».

Читати ще: Фірми керівника «Служби місцевих доріг Волині» звинувачували в тендерній змові

І справді, підстав вважати, що тендер сфабриковано, не бракує. Дуже очікувано, що аукціон виграло підприємство «Данко». Учасники навіть не потурбувалися створити видимість реальних торгів. У трьох раундах цінові пропозиції конкурентів жодного разу не змінювалися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Пілот асфальтоукладч Показати IP 21 Серпня 2020 21:28
Дороги будуть то, шо треба ! Їм же самим по них втікати з Волині ! А зроблять горбату дорогу - то х&єн втечуть, а доженуть і навішають !
Іван Показати IP 22 Серпня 2020 03:47
Оце й уся "робота"" на Волині погуляйка. Як кажуть, наробив, як кіт на глині. Не рахуючи того, що зробив і буде робити собі в кишеню.
Лучанка Показати IP 22 Серпня 2020 09:48
А що,автодор Луцький вже не має що їсти?? Відчутно стало? Не хвилюйтеся, будете їсти той хліб,який за стільки років закатали в асфальт.... Він вам зійде буйним колосом.....
Яка до Лучанка Показати IP 22 Серпня 2020 10:57
Ви така вумна дончанка, що аж лучанкою підписались.
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 22 Серпня 2020 13:17
Що ж тут незрозумілого? ЗЕ-команда косить "бабло" на місцеві вибори. :))
олександр Показати IP 22 Серпня 2020 20:40
Аж смішно, луцькавтодор 25 років крав собі та крав , а тут не він краде, а жаба ж то давить, треба жалітись і включати патріота. Людям всерівно хто виконує роботи, аби робили це якісно і відповідально, а не як ті злодії з луцькавтодора.
Напишіть будьласка!! Показати IP 23 Серпня 2020 17:09
Крім " Луцькавтодора" є ще організації яких теж "недопусли ті шо треба" до тендерів. Багато людей які працювали в дорожній системі по 30 років, яким залишилось до пенсії 1-2 роки попадають під скорочення. Відь 500 і дальше простих робітників які мали мінімальні зарплати і тих крох нематимуть. Аверс покричав- покричав і нічого незмінилось. Це теж саме як забрали Крим. Так само і будівництво доріг на Волині.
Лучанка Показати IP 22 Грудня 2020 12:17
Якої якості можуть бути дороги , якщо працюють не професіонали своєї справи. Та й варто антикорупційному бюро ретельніше перевіряти роботу цієї фірми і проконтролювати витрачання бюджетних коштів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus