USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому вивозять майно Луцької дитячої залізниці

1 Квітня 2021 17:43
Меблі та інше майно, яке перебувало в приміщенні дитячої залізниці вивозять на склад, аби зберегти, пояснюють в «Укрзалізниці». Щоправда про переїзд попередньо Луцьку міську раду про це не повідомляли, попри те, що є домовленості щодо передачі дитячої залізниці місту.

Нагадаємо, днями стало відомо, що з Луцької дитячої залізниці почали вивозити меблі, обладнання, стенди та форму юних залізничників. Частину майна перевезуть на Рівненську дитячу залізницю.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини керівник департаменту економіки Луцької міської ради Борис Смаль, міську раду про ці наміри «Укрзалізниця» не повідомляла. Тож міськрада звернулася до «Укрзалізниці» з проханням пояснити такі дії: адже були попередні домовленості, що залізниця не заперечує передати в комунальну власність міста. Посадовець повідомив: в «Укрзалізниці» переконують, що прибирають ці речі просто на склад для того, щоб зберегти.

«Як повідомили в майновому департаменті «Укрзалізниці», це приміщення не опалюється, тому меблі і форма почали пліснявіти, тож їх просто забрали на склад. Нас запевнили, що це не заява про наміри якихось дій, а просто збереження майна. Мовляв, потім, коли вже буде остаточне рішення, все повернуть», – повідомив Борис Смаль.

Водночас, каже він, Луцький міський голова Ігор Поліщук уже підготував листи до «Укрзалізниці» та її дочірньої компанії, яка володіє цим майном, з проханням пояснити офіційно такі дії.

«Під час зустрічі міського голови з попереднім керівником «Укрзалізниці» було заявлено, що компанія не проти того, щоб місто стало власником дитячої залізниці, станції, майна та рухомого складу. Щоправда в компанії кажуть, що просто передати це майно вони не можуть, натомість пропонують викупити без зміни цільового призначення, що і готова розглянути міська рада. Тепер ми листом хочемо з’ясувати, що означають такі дії: ми домовилися, а Укрзалізниця передумала, чи все в силі», – розповів керівник департаменту економіки.

Нагадаємо, Луцька дитяча залізниця була відкрита у листопаді 1954 року. На початку вересня працівників дитячої залізниці попередили про скорочення та закриття станцій. Місто виступило із закликом зберегти дитячу залізницю і взяти її на свій баланс, але «Укрзалізниця» у листах відмовила місту. Пропонувала викупити або орендувати. 11 грудня був останній день роботи Луцької дитячої залізниці. У березні цього року міський голова зустрівся з головою правління акціонерного товариства «Укрзалізниця» Володимиром Жмаком щодо збереження в Луцьку дитячої залізниці та передачі її у власність міста.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
прогресс Показати IP 1 Квітня 2021 19:12
та ресторан там сделать и все! нужны эти дети, образование кому-то сейчас? скоро и поездов то в три раза меньше будет
полісся Показати IP 1 Квітня 2021 20:20
Всю зиму имущество не сохраняли в мороз,а сейчас тепло,решили сохранить......Даже брехать не могут,уровень ниже плинтуса......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus