USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Викупимо дитячу залізницю, щоб модернізувати і залишити місту, – мер Луцька

2 Квітня 2021 18:10
Луцька міська рада готується викупити дитячу залізницю, аби модернізувати і залишити місту, як родзинку.

Про це інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук під час традиційного щотижневого звіту 2 квітня.

«Справа у тому, що наші домовленості з дитячою залізницею не скасовані. Ніхто нас не повідомляв про відмову від проведення аукціону. Нещодавно в мережі з’явилася інформація про те, що почали вивозити меблі, гардини, інше майно. Не думаю, що це свідчить про те, що дитяча залізниця передумала реалізовувати об’єкт з аукціону. Це так чи інакше відбудеться. Сьогодні тримаємо контакт із тими виконавцями, яким доручено займатися цим питанням. Інформації про відмову від досягнутих раніше домовленостей немає. Очікуємо на аукціон і готуємося викупити дитячу залізницю для того, щоб її модернізувати і залишити, як родзинку міста. Бо такі дитячі залізниці є далеко не в усіх», – зазначив міський голова.

Нагадаємо, днями обласний центр сколихнула новина про те, що з Луцької дитячої залізниці почали вивозити меблі, обладнання, стенди та форму юних залізничників. Згодом в «Укрзалізниці» пояснили, що майно, яке перебувало в приміщенні дитячої залізниці вивозять на склад, аби зберегти. Щоправда про переїзд попередньо Луцьку міську раду про це не повідомляли, попри те, що є домовленості щодо передачі дитячої залізниці місту.

Так, Луцька дитяча залізниця була відкрита у листопаді 1954 року. На початку вересня працівників дитячої залізниці попередили про скорочення та закриття станцій. Місто виступило із закликом зберегти дитячу залізницю і взяти її на свій баланс, але «Укрзалізниця» у листах відмовила місту. Пропонувала викупити або орендувати. 11 грудня був останній день роботи Луцької дитячої залізниці. У березні цього року міський голова зустрівся з головою правління акціонерного товариства «Укрзалізниця» Володимиром Жмаком щодо збереження в Луцьку дитячої залізниці та передачі її у власність міста.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ОДІН. Показати IP 2 Квітня 2021 20:45
В кого викупимо?Вже потрібно все націоналізувати.
007 Показати IP 2 Квітня 2021 23:42
В того хто купив за безцінь , викупим за великі гроші , а різницю поділим . Ось так все і прос.... . А колись були усілякі гуртки , і дітям було це цікаво , більше часу проводили граючись на вулиці . Як так далі справи підуть , то скоро будуть грати в гру найди закладку ......
Правда Показати IP 3 Квітня 2021 09:09
Непогане там місце.Кому дістанеться.А це вам знати не обовязково,все інкогніто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus