USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Чому з луцького басейну зі скандалом звільнили тренера Володимира Самчука

20 Серпня 2019 15:04
Тренера луцького басейну Володимира Самчука звільнили через його прогули у робочий час. Керівництво басейну пояснило, що він не міг готувати Максима Ткачука до чемпіонату світу 8 липня, адже спортсмен в цей час перебував на чемпіонаті України у Запоріжжі. Навіть попри такі демарші тренера, до нього не хотіли застосовувати найжорсткіших санкцій, але він не став пояснювати своїх прогулів і був звільнений.

Про це йшлося 20 серпня під час пресконференції щодо звільнення тренера Володимира Самчука.

Нагадаємо, відомого луцького тренера КЗ «СДЮСШОР Володимира Самчука скандально звільнили із посади. Згодом директор КЗ «СДЮСШОР» плавання Луцької міської ради Олександр Сологуб та його заступик Володимир Озимко, що ж насправді трапилось у центральному басейні міста і за що звільнили тренера.

Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту міської ради Олексій Веремійчик розповів, що причина зустрічі – не зовсім позитивна історія, пов’язана з луцьким спортом.

«Жодних коментарів ми не надавали, оскільки дії зі звільнення тренера були абсолютно в правовому полі. Але, коли преса доносить до читача однобоку інформацію про супертренера, який виховав крутого спортсмена... Насправді хотілося б донести повну об’єктивну інформацію, адже ЗМІ зверталися за додатковими даними, але не в повному обсязі», – зазначив Олексій Веремійчик.
Під час керівництва батька дозволяв собі прогулювати роботу

Директор КЗ «СДЮСШОР» плавання Луцької міської ради Олександр Сологуб зазначив, що басейн працює у звичайному режимі, деякі тренери виходять з відпусток, у спортсменів виходить канікулярний період, зокрема Максим Ткачук готується до чемпіонату світу в Будапешті.

«В басейні працює 38 людей, серед яких 16 тренерів, до всіх однаковий підхід. Всі тренери мають великий стаж роботи. На 1 вересня в школі формуються групи: ВШСМ, спеціалізованої підготовки та базової підготовки. Самчук отримав групу спеціалізованої підготовки другого року, в якій має бути 4 КМС, відповідно це одна доріжка, на якій він працював», – наголосив посадовець.

Щодо результатів тренера, то двоє його спортсменів отримали майстра спорту, зокрема і Максим Ткачук.

«В попередні роки, за керівництва Віктора Самчука (батько Володимира Самчука, – ВН), дітей набирали в групи наказом директора, без погодження з тренером. У басейні працювала ціла родина Самчуків, наразі Віктор Самчук досі перебуває на посаді в.о. заступника директора з навчальної роботи басейну. Коли я прийшов на посаду, то став це змінювати, і ми бачимо результат – це однаковий підхід. Він дозволяв своєму сину Володимиру Самчуку нехтувати правилами, статутом, трудовим договором, він, коли хотів, тоді й приходив на роботу. Спортсмен Максим Ткачук показав результат завдяки нашій підтримці», – зазначив керівник басейну.

Також він наголосив, що стосовно екскерівника басейну Віктора Самчука, який є батьком Володимира Самчука, відкрите кримінальне провадження через те, що він формально оформив на роботу двох людей під час свого керівництва.

«Коли мене призначили, я перевіряв свій штаб і особисто звільнив двох «мертвих душ». Думаю, щодо нього приймуть міри», – каже Олександр Сологуб.
Чому був звільнений Володимир Самчук

Станом на 1 січня в басейні щороку формується графік відпусток, кожен тренер подавав дату.

«Самчук подав, що має піти з 1 липня, а коли його спортсмен показав норматив на чемпіонат світу, весною він попросив перенести відпустку з 1 липня на 1 серпня, я йому погодив через розпорядження. Але йому донесли, що в нашому басейні зливається вода, тому йому потрібно було продумати процес. Він сказав, що все продумає. У нас залишалися літні чемпіонати України. Спочатку проходять обласні змагання, на яких відбирають 12 спортсменів на всеукраїнські змагання. ЧУ відбувався у Запоріжжі з 8 по 12 липня. Ми пішли на зустріч і почали зливати воду лише 8 липня, щоб спортсмени мали змогу підготуватися», – інформував Олександр Сологуб.

Тренер 5 липня написав заяву, щоб проводити підготовку Даниїла Сарапіна та Максима Ткачука до чемпіонату світу у спорткомплексі «Спортлайф». Але директор не дозволив, оскільки там басейн не призначений для спорту, натомість запропонував готуватися в олімпійському басейні у Кам’янському.

«З 8 липня числа Володимир Самчук не перебував на роботі, і заяви йому ніхто не погоджував. 15 липня, коли повернулися спортсмени, він також не вийшов на роботу. Можливо, ці родинні зв’язки дозволили нехтувати дисципліною. Як це так, коли людина не ходить на роботу, а отримує зарплату? Як він може тренувати двох людей, якщо у нього в групі загалом шість людей. Це добре, що ті спортсмени могли оплатити абонемент, але інші тренуються у нас безкоштовно. Я не знаю, чи Володимир Самчук офіційно був влаштований у СпортЛайфі», – каже керівник басейну.

Згодом була створена комісія, яка мала вирішити, що робити з Володимиром Самчуком за прогули. У басейні не хотіли звільняти тренера, але вимагали від нього пояснень за прогули, натомість він через свого батька передав керівництву басейну пояснюючу записку, в якій зазначив, що не збирається нічого пояснювати відповідно до 63 статті Конституції України.
Як розповів заступник директора школи плавання Володимир Озимко, який виконував обов’язки керівника басейну на час відпустки Сологуба, коли Володимира Самчука ознайомлювали з актами відсутності, він спочатку поставив на одному із них свій підпис, однак пояснювальну записку писати відмовився, мовляв, зробить це пізніше.

«На другий день він подав заяву про те, що відкликає свій підпис на акті відсутності, що він помилково його підписав. Також він посилається на статтю 63 КУ, згідно із якою, він нібито не зобов’язаний давати жодних пояснень. 23 липня ми ознайомили його із проектом наказу на звільнення по статті – за прогули, на основі отих актів та відсутності жодних пояснень. Але тренер наказ про звільнення порвав.

Потому ми провели збори колективу. Ми пояснили трудовому колективу, що у нас виник конфлікт з тренером через те, що людина не ходила на роботу і при цьому відмовилась щось пояснювати. До останнього сподівались, що Володимир Самчук пояснить, чому він прогулював роботу, але цього не сталося», – підсумував Володимир Озимко.

Олексій Веремійчик додав, що некоректно вважати Володимира Самчука зіркою, адже в луцькому басейні є 10 тренерів, які виховали значно більше майстрів спорту та кандидатів у майстри спорту. Зокрема, на противагу Володимиру Самчуку, який за 18 років виховав двох майстрів спорту і одного кандидата, є тренери, у яких 30 кандидатів і 10 майстрів спорту.

Варто зазначити, що Володимира Самчука на пресконференцію не запрошували, мотивуючи це тим, що коли він звертався до ЗМІ, то не запрошував висловити точку зору працівників басейну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Показати IP 20 Серпня 2019 15:52
нарешті відкрили всю правду - Самчук влаштував свого сина на роботу, та й не тільки на роботу а вів його по-життю. щоправда, не врахував, що дитину потрібно виховувати і в універі потрібно було вчитись, а не відбувати. от і по факту наслідок - задовбав Володя всіх в басейні своїми "вибриками". по всьому видно, що конфлікт задавнений. сподіваюсь про спортсмена не забули і той готується до перших серйозних змагань? бо тренер то лишився з роботою в Спортлайфі + може піти в іншу спортшколу на роботу, якщо він такий талановитий.... а батьки Максима Ткачука, які не менше за тренера вкладаються в підготовку свого сина, вирішать де їх син продовжить тренування. хочеться вірити. що то не заздрість від Олександра Сологуба (також діючий тренер)
Одногрупниця до 1й Показати IP 20 Серпня 2019 17:33
То точно ви підмітили що привик відбувати, кругом тато бігає. Всі знають як він в університеті "вчився"!!! А тут тренер великий думав що завжди так буде. А Максим молодець. А Володя завжди кимось прикривався і в даному випадку теж. Стидоба!!!
? Показати IP 20 Серпня 2019 16:12
Нічого, виховає той тренер ще не одного чемпіона світу, АЛЕ ВЖЕ НЕ В ЛУЦЬКУ!
Небайдужий до волинь Показати IP 20 Серпня 2019 16:29
1. Чому батьків вихованців не запросили? Вони б по іншому висвітлення зробили. 2. Чому ця прес-конференція не була афішована? Питань побоялися? Доречі, Макс Ткачук побив сьогодні рекорд України на чемп Світу у Будапешті.
Спортсмен Показати IP 21 Серпня 2019 07:39
Про правове поле, нехай суд вирішує а не Веремійчик...
тренер Показати IP 21 Серпня 2019 09:05
Працював тренером за кордоном. Складається угода з тренером про досягнення спортсменів протягом року і все. Ніхто нікого не перевіряє, успіх спортсмена продовження контракту тренеру.
До тренер до тренер Показати IP 21 Серпня 2019 09:19
То чого ж назад венулись, як там так добре?Може й Володі підкажіть?
Сарапін Віталій Показати IP 21 Серпня 2019 09:23
Вчора було засідання Волинського відділення НОК з розгляду даного питання Висновок чи протокол підготовлено буде сьогодні! Найавторитетніші тренери засідали та вислуховували обидві сторони конфлікту та батьків!!! Батьки запропонували підписати меморандум чи мирову угоду та достойно вийти з даної ситуації!!!
Анонім до Сарапін Віталій Показати IP 21 Серпня 2019 13:12
І що по вашому ось так просто підписати угоду і поновити тренера??? А те що обганили людей??? А їх репутація??? А репутація закладу? А приниження колективу? А репутація заступника мера, директора департаменту, директора басейну, заступника директора басейну, старшого тренера басейну?????? З цим шановний що будете робити??? Чи не пора такому шанованому і "вихованому" тренеру самому щось робити? Скільки можна прикриватись батьками, дітьми???
Мама До анонім до Анонім Показати IP 21 Серпня 2019 15:22
І правда, як ви це собі уявляєте, образили всіх? Знаєте якщо всі кругом не праві то треба шукати причину в собі. Самчук Володя ти її шукаєш???
Іван Показати IP 21 Серпня 2019 12:09
І ,що ми чуєм... згадали батькв тренера і при чому до цієї ситуаціїї???? Та це компетенція директора як приймати так і звільняти працівників. Якби менше було порадників питання було б вирішено, і тренера поновлено.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus