USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи має ДКП «Луцьктепло» тіньові доходи?

5 Лютого 2015 19:00
Державне комунальне підприємство «Луцьктепло» не поспішає оприлюднювати інформацію про надання об’єктів підприємства в оренду операторам стільникового зв’язку. Скільки коштів підприємство отримало за ці послуги і чи обліковуються вони – наразі невідомо.

Підозра про «темні справи» з орендою комунального майна

Так, депутат міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук надіслав запит на адресу Луцького міського голови та ДКП «Луцьктепло» щодо розташування на об’єктах підприємства базових станцій стільникового зв’язку.

Власне, ця ситуація виникла у з в’язку з підозрою, що керівництво підприємства, оформлюючи договори оренди на використання цих об’єктів, не обліковувало кошти, а привласнювало їх.

Тож, щоб дізнатися достовірну інформацію, депутат звернувся із проханням повідомити, чи знаходяться та чи використовуються на об’єктах, що належать або орендуються ДКП «Луцьктепло», базові станції стільникового зв’язку. Якщо це так, то він попросив проінформувати, на яких умовах знаходяться й використовуються дані станції та яка оплата надходить на підприємство за надання цих послуг.


Так, на об’єктах підприємства є вишки, а ось що роблять з цими грошима – невідомо. Відтак, він просив розібратися, чи немає на підприємстві «чорної бухгалтерії», куди вносять такі доходи.

Один чи декілька? Конкретика і загальні фрази

У січні надійшли відповіді на запит від обох адресатів. Так, в ДКП «Луцьктепло» підтвердили, що на окремих будівлях та спорудах, що перебувають на балансі підприємства, знаходяться станції стільникового зв’язку та інше телекомунікаційне обладнання, згідно з укладеними договорами.
А умовами укладених договорів передбачено, що оплата за надання послуг здійснюється в грошовій формі шляхом безготівкових розрахунків.
Жодних цифр, конкретних адрес чи сум у відповіді надано не було. Тож відпрацювали юристи, які готували лист, на «п’ятірочку» - ніби й відповіли, але і змовчали.
Більш інформативною виявилася відповідь міськвиконкому за підписом міського голови. Так, відповідно до рішення виконавчого комітету від 16 лютого 2012 року, ПрАТ «Київстар» орендує у ДКП «Луцьктепло» нежитлове приміщення на вулиці Дубнівській,12, площею 16,8 квадратних метрів для розміщення обладнання мобільного зв’язку.

Згідно з укладеним договором, місячна орендна плата складає 836,94 гривні, 70% цих коштів надходять до міського бюджету, а 30 – підприємству. Останнє регламентується Положенням про оренду майна територіальної громади міста Луцька.
Зауважимо: міська рада надала відповідь лише про один об’єкт. А ось в ДКП «Луцьктепло» відписали про ці об’єкти в множині, не конкретизуючи їх.

Напрошується висновок: у міськвиконкомі про інші об’єкти або не знають, або про них змовчали. Або ж «Луцьктепло» злукавило, повідомивши про те, що таких об’єктів декілька. Або ж на підприємстві орендуються кілька об’єктів, та лише про один відомо міській раді, а прибутки від решти йдуть у тінь.

Пояснення, яке нічого не пояснює

Власне, аби розставити всі крапки над «і» й зрозуміти, скільки таких приміщень надає в оренду підприємство і чи всі угоди зареєстровані, репортер Інформаційного агента Волинські Новини звернувся безпосередньо на ДКП «Луцьктепло».

В приймальні повідомили: лист готував юридичний відділ, тож, в них і треба питати. Два дні виконавця листа було складно застати на місці: то він в міськраді у справах, то в суді. Врешті, третього дня поспілкуватися таки вдалося, але ситуація аж ніяк не прояснилася. Працівник юридичного відділу В’ячеслав Наумчук пояснив усе так: «Я не знаю, що написала міська рада, тому їх відповідь коментувати не можу. А у відповіді ДКП «Луцьктепло» написано все так, як і було запитано. Яке запитання – така й відповідь. Якщо депутату щось не зрозуміло – нехай надішле уточнюючий запит. А вас я не знаю, і телефоном інформації про діяльність підприємства не надаю».

Отож юристи, які вміло оперують загальними фразами, захистили інтереси підприємства: відповідь надана, конкретних фактів не вказано, утім робота зроблена. Тому, чи обліковуються на підприємстві офіційно всі кошти, отримані за оренду приміщень ДКП «Луцьктепло» для розміщення обладнання стільникового зв’язку, чи йдуть до чиєїсь кишені – питання досі залишається відкритим.

Нагадаємо, достатньо довго тривали суперечки трудового колективу та керівництва ДКП «Луцьктепло». Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, звільнити директора ДКП Луцький мер обіцяв ще 25 грудня 2014 року під час зустрічі із трудовим колективом підприємства. А попередні збори колективу розпочалися зі скандалу: директор втікав від працівників. Нещодавно у ЗМІ повідомлялося, що керівником підприємства хочуть «прилаштувати» колишнього директора Рустама Дячука, який там допрацювався до криміналу. Врешті Олександра Киричука таки звільнили з посади директора ДКП «Луцьктепло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Оля Показати IP 5 Лютого 2015 19:39
Директор помінявся, а підходи ті ж самі - мутили, мутимо і будемо мутити.
Анонім до Оля Показати IP 5 Лютого 2015 21:41
А в чем конкретно они "мутят"? В том, что "Жодних цифр, конкретних адрес чи сум у відповіді надано не було. Тож відпрацювали юристи, які готували лист, на «п’ятірочку» - ніби й відповіли, але і змовчали."? Если есть у кого либо сомнения - то пошлите КРУ, проверьте, правильность начисления арендной платы и правильность использования этой арендной платы. Иными словами, уменьшает ли эта арендная плата стоимость для тебя же лично коммунальных услуг, так как эта плата должна компенсировать часть их затрат по основному виду деятельности.
ВОНО до Анонім Показати IP 6 Лютого 2015 05:22
йде інформаційна війна між олігархічними групами за право володіння таким жирним шматком як "Луцьктепло", все решта пустопорожній піар виконавців
Анонім до Оля Показати IP 7 Лютого 2015 10:07
Там не керівництво треюба міняти, а працівників юридичного відділу, які так консультують начальство, що дії начальства, на основі рекомендацій юридичного відділу, створює обставини звільння цього керівництва.
ВОНО до Анонім Показати IP 8 Лютого 2015 09:18
повсто тролите Мілентівна !
філолог Показати IP 6 Лютого 2015 06:52
Поліщук і Осіпов - два порвані кирзові стоптані чоботи. Гора народила мишу. Нехай поліщук протре свої лінзи і навчиться хоч би коми в пяти рядках розставити. З вивчення мови розпочни, поліщуче, а тоді вже - усе інше.
Фу лологу до філолог Показати IP 7 Лютого 2015 10:10
ФУ лологуТи про свою фулологію пиши, а не про оптику.
Альберт Показати IP 6 Лютого 2015 07:57
Що б там не говорити, але Романюк розвів корупцію і розкрадання у всіх міських канторах. Ще й Єремеева боїться як вогню і не одне важливе рішення без нього не приймає.
Анонім Показати IP 6 Лютого 2015 14:32
В квартирі жара, батареі як кіпяток і це при плюсової температурі на вулиці, а кажуть газу немає.
Прохолода до Анонім Показати IP 7 Лютого 2015 10:13
Ти вікна відкрий, а батареї не чіпай - пар ксток не ломить!
учень до автора стат Показати IP 6 Лютого 2015 16:00
Як говорив один мудрець: "Дуже важко зловити чорну кішку у темній кімнаті, особливо якщо там її немає"
До анонім Показати IP 6 Лютого 2015 21:23
Доходи від оренди йдуть на власні потреби таньок і мінералку для кіріка. На ціну тарифів це ніяким чином не впливає.
знаючий Показати IP 3 Березня 2015 20:28
Начальника юридичного відділу гнати в три шиї , це хамло тільки програє суди-по лічильниках -наприклад та багато інших..Гоніть його геть. А Романюк получить своє на виборах.
лучанин Показати IP 3 Березня 2015 20:33
Осіпов молодець виводь цю мр**ь на чисту воду і йди в мери.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus