USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Чи очікувати лучанам підвищення вартості проїзду у маршрутках

18 Березня 2018 08:00
На сьогоднішній день запущена регуляторна процедура щодо підвищення вартості проїзду у маршрутках, рішення якої буде винесено на засідання виконавчого комітету. Утім, коли місто закупить достатню кількість тролейбусів, то перевізники просто не зможуть диктувати міській раді свої умови.

Про це в прямому ефірі програми «На часі» на телеканалі «Аверс» розповів радник міського голови Ігор Поліщук.

На думку Ігоря Поліщука, якщо підвищити ціни на проїзд, то маршрутки не стануть якіснішими та новішими:

«Якщо за стільки років власники маршруток та перевізники не спромоглися їх покращити, то, я думаю, що за рік-два кардинальних змін у цьому плані не відбудеться, адже це пов’язано з типом ведення бізнесу, зі специфікою господарської діяльності.

Власники не вкладають коштів в реновацію маршруток, адже ви бачите, в якому стані вони сьогодні їздять Луцьком. Багато з маршруток є в доволі поганому технічному стані та естетичному стані, тож вони залишають бажати кращого».

Щодо того, чи очікувати лучанам підвищення вартості проїзду, Ігор Поліщук зауважив, що зараз запущена регуляторна процедура, рішення якої буде винесено на засідання виконавчого комітету, де питання буде широко обговорено. Якщо перевізники доведуть, що є достатньо економічних підстав для такого підвищення, то члени виконкому будуть визначатися.

«Допоки ми не забезпечимо місто тролейбусами, до тих пір перевізники намагатимуться ставити умови міській раді, тому вже в цьому році буде придбано 10 тролейбусів з Європи, які матимуть кондиціонери та будуть доступними для людей з інвалідністю, також вони матимуть естетичний вигляд.

Хочу сказати, що у 2010 році було орієнтовно 70 тролейбусів на лінії, сьогодні – 40 тролейбусів, тобто за 7 років кількість тролейбусів скоротилася на 30, тож перевізники користуються цією ситуацією», - зазначив Поліщук та додав, що завданням міськради є оновлення парку тролейбусів та розвивати екологічний транспорт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Так Показати IP 18 Березня 2018 09:21
Таки так. Але що заважає міській владі виставити чіткі вимоги перевізникам щодо технічного стану автобусів? Що заважає дотувати вартість проїзду в автобусах, які є власністю міста і таким чином заморозити вартість проїзду на цих автобусах? Що заважає допустити приватного перевізника з інших регіонів України, якщо він має якісні автобуси чи навіть тролейбуси? Що заважає розпочати програму відмови від малогабаритних автобусів і переходу до повноцінних?
Лучанин Показати IP 18 Березня 2018 09:26
Згадується ситуація минулорічного протистояння перевізників та громади міста.Вимогою лучан та зобов'язанням перевізників для підняття вартості були:економічне обгрунтування реальними цифрами витрат, дослідження пасажиропотоку, доступ до конкурсів представників громади, впровадження електронного квитка, допуск на маршрути лише справного та чистого транспортного засобу, дотримання графіку,коректна поведінка водіїв,....Де це все?! Як думаєте що буде цього разу?
Лучанин Показати IP 18 Березня 2018 12:28
Абсолютно згідний з попередніми коментарями. Нічого в плані покращення перевезень не зроблено, пасажиропотік не досліджено. Вартість пального при попередньому підвищенні не зростала, а зараз не так вже й сильно зросла, тому в загальному вартість якраз дохродить до 4 гривень. За що більше? Коли громада побачить обгрунтовані цифри?! І відносно тролейбусів: швейцарські списані машини це теж добре, проте де ті грантові тролейбуси, чому за них мовчать, що сталося?
5 гривень не розмінн Показати IP 18 Березня 2018 13:46
Дійсно, нічого нового не буде. Час ставити умови перевізникам і не спускати це на гальмах. А контролювати, заставляти. Виберіть, організуйте громадський орган, який контролюватиме виконання умов перевізниками, який контролюватиме за впровадженням електронного квитка. Водії маршуток повинні торкатись лише коштів у власній кишені. Потік "лівих" коштів - його розмір - навіть ніхто не знає і не може уявити. Ті квиточки, які лежать коло водіїв - лише замилювання очей. Чесна оплата за проїзд покаже реальний стан речей, необхідність сплати реальних податків. Та хіба ж це вигідно для перевізників? Якщо ні, то чому далі тримаються, коли це не вигідний бізнес?
Любарт Показати IP 18 Березня 2018 15:27
Судячи з назви статті, фото з п'ятіркою в руці, а головне підготовленим проектом рішення (про який чомусь замовчують) готуйтесь лучани необгрунтовано платити більше.
Лучанка Показати IP 18 Березня 2018 17:48
Смотрели декларацию Мирки? это просто начали подготавливать к новым ценам? хабари берут вот и молча выполняют свои обещания.порядка не будет.они же в маршрутках не ездят
вчитель Показати IP 18 Березня 2018 19:08
Ви ж обіцяли що підняття не буде. Що це не законно підняли на 4 гр. Чому, на яких підставах. Плакати хочеться. Дитячий теж піднімуть ...
Пропозиція Показати IP 18 Березня 2018 23:50
Питання підняття цін за проїзд необхідно розглядати після обрання Голови міської громади. Вивчати можна зараз. А чи доцільно це робити зараз? Час застерігае. Вже була зроблена помилка, коли підняття ціни на проїзд було зроблено не з метою поліпшення діяльності перевізників, а з метою утруднення роботи членів ради у вже без романюковський період. При підвищенні цін до 4 гривень ніяких змін у галузі перевезення не відбулось. Підвищення торкається кожного жителя громади. Яким би не був колегіальним органом виконком, члени ого все ж таки найманці. А конгломерат думки концентрується у мізках того, за кого голосували члени громади - Голову міської ради. При виборах голови не питати у кандидатів чи він "за" підвищення цін на проїзд чи ні. А от коли оберемо голову і він вивчить це питання. тоді і зробить висновок - пропозицію на засідання виконкому: чи обґрунтовано підвищення чи ні. Не робимо попередню помилку. Питання вирішуємо тільки після обрання Голови міської ради..
лучанин Показати IP 19 Березня 2018 18:35
Підняття тарифу на проїзд являється наслідком стрімкого зростання в першу чергу цін на паливно-мастильні матеріали,а також запчастин,автогуми та ін. Вартість самих автобусів з 2015 року також піднялась у чотири-п"ять разів!!!То хто при існуючих тарифах зможе їх придбати та утримувати?!Закони економіки обійти неможливо.В Україні вартість проїзду у міському транспорті вже давно заморожена,а тому вся автотранспортна інфраструктура в занепаді. До відома у країнах Європи вартість квитка у міському транспорті приблизно дорівнює вартості одного літра палива(жах!!!)
Тр34 до лучанин Показати IP 19 Квітня 2018 15:47
До відома і зп в Європі не 150$. Коли рівняєте Європу і Україну і зп враховуйте, або по-курсу пишіть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus