USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Чикаго загрожує зникнення через підвищення рівня води у Мічигані

28 Жовтня 2021 22:37
Через підвищення рівня води в озері Мічиган американському місту Чикаго загрожує зникнення. Про це повідомляє УНН із посиланням на CNBC.

Повідомляють, що зливи та засуха спричиняють різкі коливання рівня води в озері Мічиган, а також у місцевій однойменній річці Чикаго, що завдає серйозної шкоди місту.

Щоб запобігти затопленню, у Чикаго створили шлюзи, які контролюють рівень води в озері та річці. Однак минулого року дощі були настільки сильними, що вперше ця система не спрацювала.

Торік узимку рівень води в озері Мічиган став рекордно високим. Хвилі затопили будинки до третього поверху. Річка Чикаго тоді також вийшла з берегів, унаслідок чого вимкнули електроенергію.

«Найбільший ризик полягає в тому, що зміни клімату призведуть до рівня води, з яким вже не впорається інфраструктура міста, його берегові лінії та будинки», – зазначає доцент школи довкілля та сталого розвитку університету Мічигану Дрю Гроневолд.

Додамо, що на зміцнення берегової лінії Чикаго інженерний корпус армії США з 2020 року вже витратив 500 мільйонів доларів. У місті висадили десятки тисяч дерев, які можуть запобігти потраплянню дощу в річку.

Окрім того, у місті закликають скоротити викиди вуглекислого газу, оскільки вбачають у цьому єдине реальний варіант боротьби з глобальним потеплінням на місцевому рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus