USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Мером Чикаго вперше в історії міста стала темношкіра жінка

4 Квітня 2019 13:32
Мером Чикаго вперше в історії міста стала темношкіра жінка. 56-річна Лорі Лайтфут – колишня федеральний прокурор, досвідчена юристка, а також відкрита лесбійка.

Про це йдеться у сюжеті «Сніданку з 1+1».

«Коли ми почали це 11 місяців тому, ніхто не давав нам жодних шансів», – так Лорі Лайтфут починала свою першу палку промову на посаді очільниці Чикаго. З нею поруч були донька Вівіан та дружина Емі Ешльман.

У фіналі виборів змагалися дві жінки. Обидві – темношкірі. Перемога будь-якої з них увійде в історію Сполучених Штатів.

З одного боку, Тоні Преквінкл – досвідчена політик, 71 рік. Підтримувала декриміналізацію володіння невеликою кількістю марихуани. Запам’яталась тим, що проштовхнула закон про податок на газовані напої, який швидко скасували через величезну критику.

Лорі Лайтфут навпаки – ніколи не обиралась на жодну посаду. Вона включилась у вибори із дуже слабкими позиціями. Її рейтинг складав 2%. Фахівці не вірили, що людина без політичного досвіду може скласти конкуренцію досвідченим політикам.

Але це навпаки зіграло їй на руку. В своїй програмі Лайтфут робить акцент на зменшенні агресії на вулицях Чикаго. Поліцейські мають застосовувати зброю в крайньому випадку, на вулицях має поменшати наркотиків, а Чикаго має нарешті позбутись статусу найнебезпечнішого міста США.

І це спрацювало, адже за Лайтфут проголосували 74% виборців. Її запам’ятали, насамперед, за те, що під час передвиборчої кампанії вона активно зустрічалась із виборцями.

«Вона почала ходити від одного помешкання до іншого, від одного будинку до іншого, вона просто заходила в метро, в автобуси і спілкувалася з людьми», – розповідають місцеві.

Також допомогла Лайтфут її слава з попереднього місця роботи на посаді міського прокурора.

«Вона відправила багато політиків за ґрати за корупцію, тобто люди її знали», – підкреслили експерти.

Офіційно виконувати свої обов’язки новообраний мер Чикаго почне вже у травні цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus