USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Даішнику за хабар дали 5 років

12 Листопада 2011 13:31
Старшого інспектора відділення ДАІ в Камені-Каширському капітана міліції Олега Харковця визнано винним у одержанні хабара обсягом 1,5 тисячі гривень. Суд визначив і міру покарання – п’ять років за гратами.

Про це пише газета « Волинь-нова ».

Мало не рік тривав розгляд кримінальної справи по обвинуваченню старшого інспектора відділення ДАІ у Камені-Каширському капітана міліції Олега Харковця в отриманні хабара. Нещодавно Камінь-Каширський районний суд під головуванням судді Бориса Гамули виніс вирок.

Олег Харковець, який, до речі, попрацював у Камені-Каширському на посаді старшого державтоінспектора лише якихось два тижні, визнаний винним у вчиненні злочину - одержанні хабара у великому розмірі.

Даішника засуджено на п'ять років торми з позбавленням на два роки права обіймати посади в органах МВС України, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків, із конфіскацією належного йому майна.

Суд також позбавив Олега Харковця звання капітана міліції.

Нагадаємо , що в січні 2011-го мешканець Каменя-Каширського Сергій Литвин зі своїм товаришем їхав легковим автомобілем «ВАЗ-2101», що належить його батькові, у напрямку центральної районної лікарні.

Невдовзі хлопці запримітили патрульну машину відділення ДАІ з увімкненими проблисковими маячками. Довелося зупинитися, хоча правил дорожнього руху не порушував.

Старший державтоінспектор Олег Харковець ні з сього ні з того вилучив у Сергія посвідчення водія.

Правда, трохи згодом погодився повернути посвідчення, а також не складати щодо Сергія Литвина протокол про адміністративне правопорушення за фактом керування транспортним засобом нібито у нетверезому стані. Але за умови, якщо в обмін за посвідчення одержить півтори тисячі гривень.

Як стверджував Сергій і під час розслідування справи, і в судових засіданнях, Олег Харковець потім йому зателефонував і попередив, що у нього є можливість отримати своє посвідчення.

Зустріч відбулася на автозаправці, що на вулиці Ковельській. Олег Харковець дістав з кишені порожню пачку з-під цигарок і сказав Сергієві покласти туди гроші. 15 купюр номіналом по 100 гривень Сергій ще раніше сфотографував цифровим фотоапаратом, а всю розмову записав на диктофон. Харковець отримав від Сергія 1,5 тисячі гривень і поїхав у райвідділ міліції.

А там на нього вже чекало четверо працівників у цивільному одязі, які виявились співробітниками відомчого відділу внутрішньої безпеки в області. Саме до них раніше Сергій звернувся із заявою про вимагання і отримання хабара Харковцем.

Даішника було затримано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Здрасте Показати IP 12 Листопада 2011 18:43
Приэмно що й таке буваэ, шкода що дуже мало.
зе бест Показати IP 13 Листопада 2011 09:53
А чи так воно все було?..
DS Показати IP 13 Листопада 2011 17:28
Може, постраждалий був пяний. Обіцяв відкупитися, а за кільк днів витверезився і поїхав давати хабар. Чому зразу не ставав у позу і не здав аналізи у поліклініці на вміст алкоголю? Але то мої припущення
Я Показати IP 13 Листопада 2011 22:52
Не віриться, але душу радує. Менти вообще ах...вші вже стали.
Бомба Показати IP 14 Листопада 2011 09:52
Тут все простіше - забув таблицю ділення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus