USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Дарині Треповій, яка підірвала у Петербурзі пропагандиста Татарського, дали 27 років

25 Січня 2024 17:42
Суд у Санкт-Петербурзі виніс вирок Дарині Треповій, яку звинуватили в причетності до вибуху, внаслідок якого був ліквідований «воєнкор» Владлен Татарський.

Суд засудив дівчину до 27 років ув’язнення, пише Бі-бі-сі. Її звинуватили відразу за трьома статтями, максимальний термін покарання за якими в сукупності передбачав 30 років ув’язнення. Держзвинувачення просило суд дати дівчині 28 років.

На суді фігурантка визнала провину лише за однією статтею – у використанні підроблених документів. Трепова наполягала, що у неї не було наміру шкодити Татарському. Вона говорила, що її підставили, переконавши, що в статуетці, яку вона вручила «воєнкору», було заховано пристрій для прослуховування.

В останньому слові Трепова сказала, що їй дуже боляче і соромно, що її довірливість і наївність призвели до катастрофічних наслідків, і попросила вибачення у потерпілих.

2 квітня 2023 року Трепова прийшла на так званий «творчий вечір» пропагандиста, який проходив в кафе в центрі Петербурга, і подарувала йому його ж позолочений бюст. Через кілька хвилин статуетка вибухнула, в результаті чого сам пропагандист загинув на місці, десятки присутніх постраждали. Дівчина була затримана на наступний день.

Читати ще: Вбивство колаборанта Фоміна у Петербурзі: в ISW розкрили цікаві подробиці

Російське слідство стверджувало, що вбивство «воєнкора» Татарського «ретельно готувалося» в Україні. Його організатором ФСБ назвало українця Юрія Денисова, який у лютому 2023 року нібито навідувався до РФ і збирав дані про Татарського. За версією російських спецслужб, він за допомогою сервісу доставки передав Треповій бюст з вибухівкою.

Справжнє ім’я Владлена Татарського – Максим Фомін і сам він родом був з Макіївки Донецької області.

Хоча російські пропагандисти і називали його воєнкором, насправді він не був журналістом, а воював проти ЗСУ на Донбасі в загоні Ігоря Безлера. А до цього сидів у в’язниці в Горлівці за збройне пограбування банку.

Воював Татарський на Донбасі аж до 2021 року і разом з одним з найманців ПВК «Вагнер» вів канал на YouTube. А після повномасштабного російського вторгнення продовжив воювати проти України. Про операції, в яких він брав участь, «воєнкор» розповідав у своєму телеграм-каналі, на який було підписано понад 500 тис. осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus