USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Давнє городище у Володимирі-Волинському планують зробити туристичною родзинкою

31 Січня 2019 09:08
Давнє городище у Володимирі-Волинському в рамках робочої поїздки в округ відвідав народний депутат Ігор Гузь.

Нардеп разом із краєзнавцем Сергієм Годлевським, який курує цей напрямок, зустрівся на території «Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст» із заступником міського голови Ярославом Матвійчуком і директором заповідника Володимиром Пикалюком. Парламентар ініціює, щоб національна пам’ятка стало туристичною окрасою міста, але для цього потрібно зробити ще багато «кроків», інформує прес-служба нардепа.

Зокрема, на пропозицію депутата Волиньрада виділила у 2017 році 126 тис. грн для розробки проектно-кошторисної документації щодо реконструкції городища. Торік надійшло з обласного бюджету ще два транші: 205 тис. грн для виготовлення ПКД та 195 тис. на ексгумацію виявлених на території заповідника останків розстріляних жертв радянських каральних органів.

Наразі триває археологічна експертиза валів, зробили зріз ґрунту для дослідження культурно-історичних шарів. Наступний етап – безпосередньо реконструкція валів, проведення комунікацій, ремонт приміщення, яке спочатку було колишньою в’язницею НКВД, а пізніше – тубдиспансер, та облаштування рекреаційних зон.

Крім того, у планах – проводити на території городища фестивалі та інші заходи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Край Показати IP 31 Січня 2019 11:23
На цьому місці, де текла рікою людська кров, і тисячі людей були вбиті, раніше планували встановити меморіальну дошку, і зробити місцем памяті. Але гроші роблять все. Там де була катівня "нквс", напевно буде ресторан, А де були, кров і сльози, будуть проводитись фестивалі, народ буде розважатись і веселитись. То як ми будуєм Україну коли свою історію, знищуємо, заради власного прибутку. Жах !
Андрій Показати IP 25 Лютого 2019 17:56
Можливо дійсно щось вийде достойне. Має бути цікавий туристичний об'єкт. От і буде пам'ять. А де нема кісток? Де не було сліз? Той хто нічого не робить , а тільки жовчю бризкає - то нехай і мовчить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus