USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ДБР розслідує повідомлення про незаконні пилорами на Волині, де напали на журналістів

30 Червня 2021 20:43
За результатами сюжету про виявлення нечіпованої деревини на одній з пилорам в селі Стобихівка і конфлікту з журналістами, порушене кримінальне провадження.

Про це стало відомо під час пресконференції про підсумки роботи Другого слідчого відділу (з дислокацією у Луцьку) Територіального управління ДБР.

Нагадаємо, у квітні в ЗМІ з’явилась інформація про масову незаконну заготівлю лісу в Камінь-Каширському районі. Як розповіли в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини місцеві жителі, у Стобихівці нараховується близько 50 пилорам, із яких заледве 10 працюють легально. Також у населеному пункті є два сушильних цехи для дерева.

«Одна сушильня значиться як корівник, молочний блок. Ми перевіряли в базах Держгеокадастру, – зазначили місцеві. – У нашому селі – така вирубка, що просто жах. Ніде такого немає в світі. Ліс знищується по всенькій Волинській області. За багато років була знищена не одна тисяча гектарів лісу».

Згодом на місці події побували й журналісти кількох телеканалів. В оператора «1+1» працівники пилорами забрали камеру, яку через 15 хвилин змушені були повернути. Окрім того, журналістам погрожували. Один із присутніх місцевих мешканців отримав травму нижньої кінцівки.

Як повідомив керівник Другого слідчого відділу (з дислокацією у Луцьку) Територіального управління ДБР Львова Сергій Єфремов, за результатами телевізійного сюжету відомості внесені в ЄРДР, проводиться досудове розслідування.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 30 Червня 2021 21:25
А ці легальних 10 пилорам пиляють повітря ??Чи також нелегальну деревину?І це тільки в Стобихві??Навіть в Сокиричах ,навпроти школи поліції ,тільки пеньки від дубів залишились.І чим далі в ліс-тим більше дров(залишки від зрізаних дубів).Іде знищення волинського дуба на нелегальний експорт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus