USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дефіциту імпортних ліків на Волині не очікується, - Волиньфармпостач

9 Лютого 2013 16:46
Нестачі імпортних ліків на Волині після 1 березня не очікують, принаймні, ще місяць. Про це у коментарі «ВН» розповів директор державного виробничо-торгового підприємства «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк.

«Дефіциту іноземних ліків не буде, адже запасів вистачить мінімум на місяць, стверджує Михайло Півнюк, відповідаючи на запитання про те, як позначиться обов`язкове ліцензування імпортних ліків на їх присутності на фармринку після того, як з початку весни в Україні почне діяти Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів та визначення терміна «активний фармацевтичний інгредієнт».

«Від ліцензування іноземних ліків виграють всі, хоча зараз це проблема ажіотажна і відбудеться перерозподіл ринку, треба розуміти, що цим шляхом пройшла кожна країна Європейського Союзу. Система ліцензування передбачає контроль в першу чергу суб’єктів господарювання - не кожен, а жостко ліцензований. Вони муситимуть показати державним органам, де вони купували, як купували і, що вони купували. Оце і передбачає ліцензування імпорту, - каже Півнюк.

Також він зауважує, що розподіл обігу медикаментів аптек «Волиньфармпостачу» становить 76% вітчизняної продукції і тільки 24% -- імпорту, водночас ці 24% імпорту забезпечують 70% обсягу продажу. Керівник підприємства запевнив, що аптечний бізнес орієнтований на населення та лікарняні заклади: «Оскільки є стандарти лікування, стандарті формуляри, в яких вказаний перелік ліків, якими лікують населення, ми знаємо, які ліки матимуть попит».

Зауважимо, що представники всеукраїнських громадських організацій, які опікуються важкохворими людьми в Україні, забили на сполох, бо переконані, що Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів та визначення терміна «активний фармацевтичний інгредієнт» унеможливить ввезення на територію України медичних препаратів іноземного виробництва без ліцензії, а отже спричинить нестачу ліків іноземного виробництва на фармринку країни. Про це громадські активісти написали в петиції «Зупинити дію Закону України № 5038-VI», яку підтримало вже більше 1600 однодумців.

Активісти стурбовані, що внаслідок вступу цього Закону в дію українці, які мають смертельні захворювання, зокрема, гемофілію, туберкульоз, гепатити, ВІЛ-інфекцію, СНІД, кардіологічні захворювання, діабет, розлади тиску та інші, і життя яких безпосередньо залежить від доступу до якісних, безпечних та ефективних ліків, будуть приречені на смерть. Оскільки саме ліки іноземного виробництва становлять левову частку від потреби лікування тяжких захворювань: 100% для лікування діабету у дітей і вагітних; 100% пульмонологія; 97% дитяча онкологія та онкогематологія; більше 90% інсульти, інфаркти; більше 90% кардіохірургія; 98% анестезія; 97% ВІЛ/СНІД, туберкульоз, гепатит; 80% доросла онкологія та онкогематологія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дуня Показати IP 9 Лютого 2013 21:27
Михайло Іванович у своїй стихії. Одна поза на фото чого варта... Прям "Поплавський" фармринку Волинської області
Знайка Показати IP 9 Лютого 2013 23:43
Щось таки встиг за своє життя! Погані керівники довго не протримаються
alex Показати IP 10 Лютого 2013 21:04
Нестач ліків не очікують, але є причина для підняття їх ціни з 1 березня.
небайдужа Показати IP 11 Лютого 2013 00:17
АгА! Зрозуміло! Були хоч які не які німецькі словацькі і т.і. а зараз купляйте індійські та так звані українські власники-царьки тих заводів давно вже міліонери-ліки їхні підробки чистої води а люди ведуться.З іноземних виробників нагорі хочуть три шкури здерти і зробити так щоб вони на ринку не були.
Pischulichetta Показати IP 11 Лютого 2013 20:58
"цим шляхом пройшла кожна країна Європейського Союзу" - можливо, і пройшла, але вибачте передумови були зовсім не ті, і реформи повинні бути цілеспрямованими і пов'язані одна з одною

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus