USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Делегація луцького вишу із робочим візитом відвідала Рівненщину

24 Листопада 2023 06:20
Представники Волинського національного університету імені Лесі Українки побували з робочим візитом на Рівненщині, де провели низку зустрічей і підписали договори про співпрацю.

Про це повідомляє пресслужба вишу.

Очолив делегацію ректор Анатолій Цьось. Його супроводжували проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик, декан медичного факультету Андрій Поручинський, заступник декана з навчальної роботи факультету педагогічної освіти та соціальної роботи Валентина Вітюк.

Розпочався день із зустрічі з представниками муніципалітету міста Дубно, міським головою Василем Антонюком, його заступниками Віктором Недашковським і Миколою Ткачуком, начальником відділу освіти міської ради Наталією Іваницькою.
Під час розмови ректор і міський голова говорили про необхідність громад співпрацювати із закладами вищої освіти у різних напрямах. «Звичайно, можна почати розмову з того, що нам потрібні талановиті, розумні діти, які навчаються у вашій громаді. Проте ми бачимо перспективу для співпраці і в інших напрямах. Наші викладачі мають потрібні знання та кваліфікацію. Ми були б вдячні, якби вони долучалися до розробки певних проєктів, програм вашої громади тощо», – сказав Анатолій Цьось.

Також представники ВНУ імені Лесі Українки запропонували співпрацю в галузі землевпорядкування, екології, освіти. Можливе підвищення кваліфікації працівників органів самоврядування. «Ми маємо багато різних сфер для спільної діяльності, що будуть вигідні й одній, й іншій стороні. Тому бачимо доцільність у поглибленні співпраці», – резюмував ректор.
Міський голова Дубна зазначив, що співробітництво – вагомий чинник для отримання позитивного результату в будь-якому напрямі.

«Нам приємно, що ви обрали Дубно. Ми давно не мали гарної комунікації з Університетом. Це кузня кадрів, наукової еліти і хотілося б налагодити з вами співпрацю. Насамперед ми зацікавлені у вашому співробітництві з нашим управлінням освіти й іншими управліннями та відділами. Маємо багато точок дотику та хороші перспективи для отримання результатів», – сказав Василь Антонюк.
Учасники зустрічі обговорили всі можливі варіанти співпраці та підписали відповідний меморандум.
Потім волинська делегація відвідала Дубенський фаховий медичний коледж, де зустрілася з директоркою навчального закладу Жанною Кислюк. Обговорили діяльність медичного факультету, спеціальності, освітній процес, роботу із забезпечення здобувачів освіти потрібним обладнанням для отримання необхідних знань й умінь і матеріально-технічну базу структурного підрозділу. Жанна Михайлівна провела для гостей екскурсію потужностями коледжу, показала аудиторії, спеціалізовані приміщення для навчання медиків, укриття.
«Для нас важливо переймати досвід колег. Ваш досвід і поради дадуть нам можливість рости та розвиватися. Це стосується і студентів, і викладачів», – зазначила директорка медколеджу.

Також представники Університету поспілкувалися зі здобувачами освіти коледжу. Анатолій Цьось розповів майбутнім медикам про ВНУ імені Лесі Українки, його конкурентні переваги, спеціальності та можливості для студентів. Зокрема, йшлося про програму «Подвійний диплом», академічну мобільність, дуальну форму здобуття освіти.

Проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик підкреслив, що в Університеті відповідально підходять до відкриття нових спеціальностей і структурних підрозділів. «У випадку відкриття медичного факультету ці слова знаходять підтвердження. Ми робимо ремонт на факультеті, закупляємо та працюємо над покращенням бази обладнання і він стане окрасою Університету. Гарантуємо вам хороші умови та якісну освіту», – сказав Юрій Васильович.
Декан медичного факультету Андрій Поручинський побажав студентам успіху в навчанні, складанні КРОКів, «преКРОКів».
«Частина з вас задумається про здобуття вищої освіти. Тому рекомендуємо звернути увагу на наш заклад. Наш факультет молодий, започаткований 2020 року, але одна спеціальність – 227 Фізична терапія, ерготерапія має славну історію та розвиток. Нещодавно до нашого факультету долучено спеціальність 226 Фармація, промислова фармація, яка теж була в нашому закладі давно. Відзначу достатньо динамічний розвиток спеціальностей, а особливо медичних. Затрачено дуже багато зусиль, часу для створення умов. Ми ретельно підходимо до підготовки умов, створення комунікації з медичними закладами, які є клінічними базами практики. Можемо гарантувати, що підготовка висока, адже до неї залучені люди з великим досвідом. Наші студенти-медики брали участь у програмах академічної мобільності, побували в Торуні, Любліні, Ченстохові. Також ми повністю забезпечуємо студентів найновішими підручниками (не старіші ніж п’ять років)», – сказав Андрій Поручинський. Він додав, що є моменти, які краще побачити на власні очі, та запросив студентів і викладачів Дубенського медколеджу на різні заходи, майстер-класи тощо.
Опісля Анатолій Цьось підписав із Жанною Кислюк угоду про співпрацю навчальних закладів.
Ректор вручив очільниці медколеджу та викладачам сертифікати про закінчення навчання за програмою підвищення кваліфікації для працівників закладів освіти на тему «Антикризовий менеджмент закладу освіти в умовах воєнного стану».

Також члени делегації зробили запис у Книзі почесних гостей коледжу.
Наступним пунктом призначення для представників ВНУ імені Лесі Українки став приватний заклад «Дубенська гімназія «Премудрість». Особливість навчального закладу – впровадження новітніх технологій у навчанні, нестандартне планування приміщення за американськими та європейськими стандартами, потужна інфраструктура (тенісний корт, наявність повноцінних класів під землею, що допомагає тривати навчальному процесу незважаючи на повітряні тривоги).
Після екскурсії гімназією ректор Анатолій Цьось підписав із директором гімназії Сергієм Скороплясом договір про співпрацю.
«Упевнений, що нам потрібно дбати про майбутнє наших випускників, зробити можливою подальшу кар’єру в житті. Саме цей крок дасть нам змогу спільно реалізовувати заходи (наукові, навчальні, методичні), підготувати нове покоління висококваліфікованих працівників», – сказав очільник гімназії. Під час розмови Сергій Скоропляс також розповів, що в навчальному закладі працює багато випускників Університету, й відзначив їхній високий рівень підготовки і якісну роботу.

Ще однією подією під час перебування на Рівненщині стала зустріч із 11-класниками та вчителями шкіл міста Дубно. Анатолій Цьось розповів майбутнім випускникам, на що потрібно звертати увагу при виборі закладу вищої освіти: режим роботи, офіційний сайт, інформація, яка висвітлює діяльність ЗВО, а також про заклад, який він очолює, його конкурентні переваги. Це, зокрема, академічна мобільність, реалізація елементів дуальної форми здобуття освіти, потужна матеріальна база та кадри, студентоцентризм, високе місце в рейтингах (ТОП–10 класичних університетів України і 17-те місце у загальному рейтингу університетів). Крім того, ректор розповів про волонтерську діяльність студентів і викладачів.
Декан медичного факультету Андрій Поручинський презентував учням свій структурний підрозділ.
Крім цього, перед школярами виступили їхні землячки – студентки Університету Катерина Бережнюк та Яна Пахай, які розповіли про своє навчання в Луцьку та відповіли на запитання аудиторії.
На завершення зустрічі Анатолій Цьось вручив найактивнішим учням та вчителям солодкі подарунки та брендовану продукцію Університету.
Після зустрічі з учнями ректор із колегами поспілкувалися з очільницею управління освіти Дубенської міської ради Наталією Іваницькою та директорами шкіл. Під час бесіди було домовлено налагодити співпрацю із залученням наукового потенціалу Університету до програм економічного та соціального розвитку Дубенської міської територіальної громади. Відтак, ректор підписав угоди про співробітництво з управлінням освіти та кожною школою.
Під час спілкування Анатолій Цьось подарував Дубенській громаді повне академічне видання творів Лесі Українки у 14-ти томах, яке створили зусиллями викладачів і науковців Університету.
Наталія Іваницька та директори шкіл також отримали сертифікати про закінчення навчання за програмою підвищення кваліфікації для працівників закладів освіти на тему «Антикризовий менеджмент закладу освіти в умовах воєнного стану».
Завершилася поїздка представників Волинського національного університету імені Лесі Українки на Рівненщину в Дубенському замку. Тут Анатолій Цьось підписав угоду про співпрацю з Варковицькою сільською територіальною громадою. Голова громади Юрій Парфенюк розповів про очолювану ним громаду та зазначив, що сьогодення зобов’язує будувати двосторонні відносини, а співробітництво із закладами вищої освіти – важливий складник розвитку громади.
Ректор Університету Анатолій Цьось, зі свого боку, представив присутнім ЗВО і зазначив, що наявність потужного науково-педагогічного потенціалу дає змогу співпрацювати з громадами регіону.

«Використання науково-педагогічних працівників при розробці стратегії розвитку, програм, проєктів, підвищенні кваліфікації фахівців і в багатьох інших напрямах важливе. Думаю, що наше співробітництво буде ефективним і для Університету, і для вашої громади», – сказав Анатолій Васильович. Також новий партнер ВНУ імені Лесі Українки – Варковицька громада отримав 14-томне видання творів Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Фен Шуй Показати IP 24 Листопада 2023 08:57
Браво! Ось як потрібно боротись та реалізовувати ЗВО власні освітні перспективи! Один з багатьох хороших прикладів ВНУ для керівників-профанів НЗ.
Важко але цікаво Показати IP 24 Листопада 2023 12:41
Якщо не враховувати пластичну хірургію та методи силіконової корекції, то що краще розвивати для максимально успішної самореалізації: м'язи, мозок, чи печінку?
Клава Показати IP 25 Листопада 2023 03:54
чому ж не відвідали водний, котрий очолює лучанин Микола Миколайович Хлапук ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus