USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Делегація Європейської легкоатлетичної федерації задоволена станом луцького «Авангарду»

15 Березня 2019 12:43
У рамках підготовки до майбутнього Командного чемпіонату Європи з легкоатлетичних багатоборств, який відбудеться у Луцьку влітку, до нашого міста завітали представники Європейської легкоатлетичної федерації.

Із нагоди візиту, який триває 15 березня, учасники делегації ознайомлюються з наявною спортивною інфраструктурою міста. Уже встигли, зокрема, оглянути стадіон «Авангард».

Як нагадав депутат, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, який є виконавчим директором запланованих змагань, 6–7 липня на Командний чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств до обласного центру Волині з’їдуться спортсмени з Білорусі, Франції, Швейцарії, Великобританії, Естонії, Нідерландів, Іспанії та України.

«Це, напевно, найбільш масштабні змагання за всю історію незалежної України. Сьогодні до нас приїхали представники Європейської легкоатлетичної федерації для того, щоби подивитися стадіон, оглянути адміністративну будівлю, місце, де харчуватимуться спортсмени. Згодом ми переїдемо на стадіон Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, де атлети розминатимуться. Після цього ми оглянемо готельну інфраструктуру, де поселятимемо спортсменів, тренерів, представників асоціацій, журналістів. Завтра (16 березня, – ВН) ми працюватимемо по технічних питаннях», – зазначив Ігор Поліщук.
Він наголосив, що змагання – це хороша нагода для Луцька підняти престиж і імідж міста на новий рівень, а також привабити туристів, у тому числі з закордону.

«Окрім того, чемпіонат – це чудова можливість для інвестицій у місто. Так, загальний бюджет змагань становить близько 20 мільйонів гривень, більшість із яких потраплять у економіку нашого міста, тому що люди поселятимуться в наші готелі, харчуватимуться в наших закладах, користуватимуться транспортом та іншими послугами. Також, безумовно, йдеться про розвиток спорту, адже, як я сподіваюся, на чемпіонаті буде багато глядачів, зокрема молоді та дітей, які побачать ці видовищні змагання і самі захочуть займатися спортом», – зауважив Ігор Поліщук.
Нагадаємо, що на останній сесії Луцької міської ради депутати погодилися виділити з міського бюджету на проведення легкоатлетичних змагань 2 мільйона гривень. Саме стільки становитиме фінансовий вклад Луцька в організацію чемпіонату.

Ігор Поліщук додав, що проведення Командного чемпіонату Європи з легкоатлетичних багатоборств у Луцьку стало можливим завдяки тому, що у 2015 році зусиллями Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» вдалося повністю реконструювати стадіон «Авангард».
«Я думаю, що ми докладемо усіх зусиль, аби ці змагання пройшли на якомога потужнішому рівні, щоб із хорошої сторони показати наше місто. Також впевнений, що цей чемпіонат буде першим із низки інших серйозних змагань, які прийматиме Луцьк», – сказав Ігор Поліщук.

До складу іноземної делегації, яка ознайомлюється зі станом інфраструктури міста, увійшли представники Європейської легкоатлетичної федерації з Болгарії Добромір Карамарінов, керівник проекту з Португалії Даніель Перейра та технічний делегат із Нідерландів Сильвія Барлаг.
Як розповів віце-президент Європейської легкоатлетичної федерації Добромір Карамарінов, станом стадіону він задоволений.
«Ми звертаємо увагу на всі технічні деталі. Стадіон відповідає вимогам для проведення легкоатлетичних змагань міжнародного рівня. Звичайно, є невеликі нюанси, які ми рекомендуємо виправити, але загалом – усе відмінно», – акцентував Добромір Карамарінов.
Як додав, серед зауваг – розмітка на бігових доріжках, яку потрібно оновити, аби вона стала більш помітною. Зробити це краще буде в травні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Уболівальник Показати IP 15 Березня 2019 16:31
Відповідність стадіону нормам - то є добре. Але зверніть увагу на стан об'єктів прилеглої інфраструктури, фонової забудови, які обов'язково попадуть в кадр об'єктива - фасади будівель і споруд, технічний стан підпорних стінок і парапетів, озелененння, благоустрою прилеглої забудови, кольорове вирішення фасадів і т. п. Зверніть увагу на облуплені фасади, самовільно засклені балкони, самовільно розвішану рекламу, нефарбовані турнікети,щогли .Бо навіть рівень організації змагань і рекорди потьмяніють на фоні такої безгосподарності .
Алльо, гараж ! Показати IP 15 Березня 2019 19:36
А шо то за реклама на фасаді - АВТО КОЛА ?
Сергій до Алльо, гараж ! Показати IP 15 Березня 2019 21:44
Кола для авто- це соляра.Мабуть це заправка)))
До Сергій Показати IP 16 Березня 2019 00:20
Нє ! То реклама ! Там продають КАЛЬОСА !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus