USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

«Дельта» в Україні: Комаровський дав поради батькам, як захистити дітей

28 Липня 2021 12:48
Індійський штам коронавірусу «Дельта» вже фіксують в Україні і, за даними експертів, найближчим часом він накриє регіони. Однією із найбільш уразливих груп є діти, яких, до того ж, ще лікарі поки радять не вакцинувати.

Як вберегти дітей від зараження коронавірусом штамом «Дельта» розповів відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський у своєму Instagram, передає ТСН.

За його словами, специфічних засобів захисту для дітей від коронавірусу немає і потрібно вживати таких заходів безпеки, як і для дорослих. Передусім, необхідно провітрювати приміщення. Також варто надавати перевагу спілкуванню на свіжому повітрі, і слід зменшити контакти.

Лікар-терапевт зауважив, що дітям не варто спілкуватися з незнайомими людьми, а батькам не слід водити малюків туди, де є скупчення, а відтак і ризик заразитися. Йдеться, наприклад, про ринки, супермаркети.

«Загалом, якщо є найменші сумніви в якості вентиляції в приміщеннях, куди ви збираєтеся йти з дитиною, краще туди не ходити. А оскільки дітям до 5 років категорично не рекомендовані маски, то всі ці розмови, які ми постійно з вами ведемо – про інфікуючу дозу, протяг, навчання і спілкування на свіжому повітрі, мінімізацію контактів – для них особливо актуальні», – пояснив Комаровський.

Читати також: Штам коронавірусу «Дельта» більше вражає підлітків, – МОЗ

Також, як додав Комаровський, найбільшу небезпеку становить кількість дози інфекції, яку може отримати дитина. Водночас, він зауважив, що наразі немає наукових робіт, які б підтверджували, що «Дельта» викликає у дітей важчий перебіг хвороби, ніж інші різновиди COVID-19.

«Що стосується дельта-варіанту і дітей, то ми знову повертаємося до основ – інфікуючої дози. Тому що особливість дельта-варіанту якраз і полягає, очевидно, в тому, що він викликає хворобу за меншої інфікуючої дози. Але перевіреної інформації про те, що вірус Дельта викликає важчий перебіг хвороби у дітей немає. Однак пам’ятаймо, що тяжкість хвороби завжди пов’язана з інфікуючою дозою. Виходить, що теоретично дельта-коронавірус може викликати важчий перебіг хвороби просто тому, що для виникнення хвороби потрібна менша кількість вірусних частинок», – зазначив фахівець.

Як відомо, 24 липня стало відомо про три випадки захворювання штамом коронавірусу "Дельта" у Львівській області.

А кількома днями раніше шість випадків індійського штаму коронавірусу, відомого як «Дельта», зафіксували первинним тестуванням в Олександрівській лікарні Києва. Діагностували цю мутацію в людей різного віку – від 21 до 73 років.

Тим часом напередодні у Києві помер один з шести пацієнтів, у якого виявили новий і небезпечніший штам коронавірусу «Дельта».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus