USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

День Луцька святкуватимуть у вересні

30 Січня 2019 16:44
День міста Луцька у 2019 році святкуватимуть у другу суботу та неділю вересня.

Про це стало відомо сьогодні, 30 січня, під час пленарного засідання 52-ї сесії Луцької міської ради.

Зі слів начальника відділу зв’язків з громадськістю Луцької міської ради Олени Макарової, усього участь в соціальному опитуванні взяли 23 тисячі 813 лучан. Із них 8 тисяч 564 людей проголосували за святкування Дня міста другу суботу вересня; 8 тисяч 30 лучан захотіли відзначити свято у травні; 7 тисяч 118 – на День Незалежності України; і трохи більше сотні мешканців міста проголосували за інший варіант.

Перед початком голосування виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що під час анкетування найбільшу кількість голосів набрали три дати-пропозиції святкування Дня міста – «травневий Миколай», День Незалежності України та друга субота та неділя вересня.

На думку посадовця, травнева дата, на «літнього Миколая» є трагічною для українців, і для лучан у тому числі.

«Кожного дня «літнього Миколая» представники Луцької міської ради їздять до Волновахи і вшановують пам'ять загиблих хлопців. Як можна поєднувати День міста і дні жалоби? В контексті трагічних історичних подій це не зовсім морально правильно», - зазначив Пустовіт.

З його слів, також свято пропадає й на тлі Дня Незалежності України:

«День незалежності України – це день незалежності України, загальноукраїнське свято. Багато колег з України не могли приїхати до нас на День міста, оскільки 24-го серпня у кожному місті відзначають власні заходи. Є плюси – відзначати День міста на День Незалежності - дешевше. Друга субота та неділя вересня – це оптимальний варіант і добре, що випав такий результат. Люди вертаються з відпусток - студенти, школярі. Будемо рекламувати цю подію, запрошувати гостей завчасно», - зазначив посадовець.

З його слів, у 2018 році під час святкування Дня Луцька в другу суботу та неділю вересня, на святкових заходах людей було набагато більше, ніж у 2017 році.

Однак, пропозиція святкувати День міста восени не сподобалась депутату Луцької міськради Павлу Данильчуку. Як зазначив обранець громади, місто Луцьк має столітню історію, а значить і певні історичні дати:

«Чомусь ми зі стелі беремо другу неділю вересня, бо це нам зручніше. Я би просив не призначати святкування на другі вихідні вересня, бо в нас, лучан, є власні історичні дати і ними не можна нехтувати», - зауважив депутат.

Вислухавши всі «за» і «проти» 22 обранці громади підтримали ініціативу святкувати День Луцька в другу суботу та неділю вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
за сало Показати IP 30 Січня 2019 17:51
Тра бабло перед школою косити а у вересні пийнем як сі налєже.
Їван Показати IP 30 Січня 2019 18:28
У нас в Луцьку новорічна ялинка ніби одна, але їх насправді - три ! То з метою зняття напруги в соціумі мона було би і три рази День міста святкувати ! Бо навіть серед опитаних, якшо вірити Макаровій, практично голоси розділились майже на три рівні частини. Буде Луцьк - триєдиний ! А народу буде лишній повід розговітися аж три рази .
Теремно Показати IP 30 Січня 2019 18:35
Саме на єврейські кучки. В дощову погоду "гарно" відпочивється. У свята немає душі. Воно придумане зі стелі. На Миколая було б набагато краще. Адже він покровитель міста і погода переважно тепла і сонячна.
Тарас Показати IP 27 Серпня 2019 12:41
Це виходить, рахувати від 1го вересня, як від першої неділі, чи від першої суботи, тобто від 7го вересня?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus