USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Денурсултанізація: у Казахстані знімають таблички з ім'ям Назарбаєва

16 Січня 2022 13:45
У Казахстані після масштабних протестів зі схвалення влади почали знімати таблички зі згадкою імені колишнього президента країни Нурсултана Назарбаєва. Ліквідуються не тільки таблички з його ім'ям, а й інші згадки першого глави держави.

Про це повідомляє інформаційне агентство КазТАГ.

За даними агентства, вже після протестів зникли мармурові таблички російською і казахською мовами біля будівлі Фонду Нурсултана Назарбаєва; ніяких пояснень цієї події з боку влади не надійшло. Окрім того, в залі нарад в будівлі поліції міста Алмати зникли згадки Назарбаєва під його цитатами (самі цитати, мабуть, поки що на місці).

Також, хоча влада ударними темпами веде відновлення постраждалого від погромів Алмати, вони не поспішають відновлювати таблички, на яких згадується ім'я Назарбаєва. Зокрема, мова йде про покажчики на проспекті Назарбаєва в місті. А столиця країни, Нур-Султан (кол. Астана) все частіше згадується в ЗМІ Казахстану під своєю попередньою назвою, або як просто «столиця».

Нагадаємо, під час заворушень у Казахстані учасники протестів розпочали війну з пам’ятниками. Першою «жертвою» став пам’ятник щойно звільненому Назарбаєву в Талдикоргані. Пам’ятник було встановлено у 2016-му році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А які пояснення? Показати IP 16 Січня 2022 14:00
Якщо він сп*здив в народа 60мільярдів баксюків.
Олесь Показати IP 16 Січня 2022 15:49
Чому би незапровадити олігархам входити в історію не тим що вкрав гроші а тим що вложив гроші . Щось зробив , дав якусь користь а не тупо вкрав , загнав народ в дупу і подох як скотина зато пожив як бог ....скільки ж тих грошей треба трариноподібним людім щоб задовольнитися в цьому житті ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus