USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Назарбаєв йде з посади голови Ради безпеки на тлі масових протестів: в країні валять його пам'ятники

5 Січня 2022 15:39
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до народу і заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки і планує «діяти жорстко». Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів іде у відставку, передає УНН.

У відеозверненні президент Казахстану наголосив, що залишиться у столиці, «щоб не було», а також про вступ на посаду голови Радбезу і плани «діяти жостко».

Відзначимо, що до цього часу пожиттєвим головою Радбезу Казахстану був Назарбаєв.

«... як глава держави і відсьогодні голова Ради Безпеки планую діяти максимально жорстко. Це питання безпеки наших громадян, які звертаються з численними проханнями до мене захистити їхнє життя та життя сімей. Це питання безпеки нашої держави. Упевнений, що народ мене підтримає.

Хоч би що, я буду перебувати в столиці. Це мій конституційний обов’язок бути разом із народом. Разом ми подолаємо цю чорну смугу історії Казахстану. Вийдемо із неї сильними.

Незабаром я виступлю з новими пропозиціями щодо політичної трансформації Казахстану. Я залишаюсь на колишній позиції послідовних реформ», – зазначив Токаєв.

Тим часом учасники протестів розпочали війну з пам’ятниками. Першою «жертвою» став пам’ятник щойно звільненому Назарбаєву в Талдикоргані. Пам’ятник було встановлено у 2016-му році.
Головний редактор радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов повідомляє, що експрезидент Казахстану Нурсултан Назарбаєв готується екстрено покинути країну та вилетіти «на лікування».

Тим часом літак чоловіка Дінари Назарбаєвої, дочки самого Назарбаєва, відлетів до Киргизстану.

Як повідомляли, на тлі протестів по всьому Казахстану з країни почали активно вилітати приватні літаки. За добу з охопленої мітингом держави було здійснено близько 10 бізнес-рейсів. Також відомо про те, що урядовий джет вилетів до РФ.

Раніше протестувальники захопили стару резиденцію президента та увірвалися до будівлі мерії Алмати. Штурми адмінбудівель відбуваються і в інших містах, зокрема в Актобі.

Нагадаємо, вже кілька днів у Казахстані проходять протести. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на газ. Громадяни вимагали відставки президента з урядом та виступили проти корупції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Токаєву Показати IP 5 Січня 2022 16:05
Бери приклад з бацька Лукашенко, бо буде капєц вашому Казахстану.
Олег до Токаєву Показати IP 5 Січня 2022 16:20
Пізно, момент упущено. Перевороту не уникнути!
Мда..... Показати IP 5 Січня 2022 16:13
Виявляється, казахи ще дурніші за українців......
Анонім Показати IP 5 Січня 2022 16:26
Пам'ятники при житті, перейменування Астани в честь " батька нації " - хтось вірить в те,що він кудись піде,тим більше ,що ще діючий президент його дружбан. Подивимося наскільки рішуче налаштовані протестувальники,тим більше пішли перші смерті.
АНОНіМУМУ до Анонім Показати IP 5 Січня 2022 18:34
Видно як подібні дописувачі смертям радіють... :( М-да... Суспільство деградованих підтримує своїх близнюків у зародку :( Сумно...
Анонім до АНОНіМУМУ Показати IP 5 Січня 2022 21:22
А хто сказав,що тут смертям радіють,мова йде про рішучість повстанців, не треба перекручувати. Вже путлер із бульбофюрером підтягуються "на допомогу батьку нації",так що не позаздриш казахам.
Анонім Показати IP 5 Січня 2022 17:54
В Укрііні теж те саме було, але чим це все закінчилось?! Даремно люди тільки загинули, щоб потім вибрали олігархів..
Анонім до Анонім Показати IP 5 Січня 2022 19:33
Яке те саме??? Люди вийшли на Майдан через тарифи??? Ми маємо драконівські тарифи завдячуючи Майдану!!!
Можливо Показати IP 5 Січня 2022 18:09
В них є шанс перемогти феодалізм.. Ми не скористались...
123 Показати IP 5 Січня 2022 18:33
Ломать- не строить...
45 Показати IP 5 Січня 2022 19:44
Чергова революція організована європою і США під гаслом повалення диктаторського режиму. Насправді ж мета проста, отримати доступ до багатств Казахстану, поставивши маріонеточного президента. Повторюють наш "успішний"шлях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus