USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутат хоче знати, чому міліція захоплюється відео

6 Травня 2011 12:17
Депутат луцької міської ради Павло Данильчук вимагає від начальника Луцького міськвідділу Романа Крохмаля пояснення, чому його підлеглі хотіли знімати учасників тернової гри «Звитяга» на камеру.

Відповідне звернення депутат озвучив під час сесії Луцької міської ради 5 травня.

За словами Данильчука на цих вихідних відбувалася тернова спортивно-партіотична гра «Звитяга» , організатором якої є молодіжна організація «Національний альянс». Захід був погоджений з органами влади. Відправка учасників тривала 30 квітня о восьмій ранку біля центрального корпусу Волинського національного університету.

«Під час збору учасників біля стін волинського національного університету серед білого дня в штатському пан Юрій Гусак – начальник сектору охорони громадського порядку Луцька разом з невідомими підійшов, дістав камеру і починає всіх знімає», - розповідає Данильчук.

Побачивши їх, депутат Данильчук з кількому іншими депутатами місцевих рад підійшли, аби спитати мету зйомки. Однак, зі слів Данильчука ні Гусак, ні невідомий не представилися, а навіть намагалися застосувати до депутатів силу. Мотиви зйомки вони не пояснили.

За словами депутата, за ВНУ стояло авто правоохоронців, типу «бобіка». Однак, невідомий і Гусак пройшли повз нього.

«Хто йому дав наказ це знімати?..Це кричущий факт, що на офіційний молодіжний захід вперше - з часів кучкізму такого навіть не було – приходили і знімали на відео. Що це взагалі таке? Тому я прошу на наступній сесії заслухати начальника луцького МВ УМВС у Волинській області Романа Крохмаля і пана Гусака», - зазначив Данильчук.

Депутат каже, що відповідне звернення з метою вияснення обставин інциденту вже надійшло від депутатів до СБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Хохма Показати IP 6 Травня 2011 12:37
Борис-орел, лови мух бо обсеруть всю Волинь.
людина Показати IP 6 Травня 2011 12:47
підтримую! адже якщо мовчки дивитись як нас відслідковують правоохоронні органи(не з доброго дива а за чиїмсь замовленням), а за що? за підтримку українського суспільства, за патріотизм по українській мові культурі історії. ЩО Ж ТОДІ БУДЕ ДАЛІ??? Де та демократія яку маємо на бумазі під обкладинкою з надписом "КОНСТИТУЦІЯ"???? Прямо сталінізм якийсь починає з підпілля вилазити
Олег Савчук Показати IP 6 Травня 2011 15:30
Далі це назвуть підготовкою бойових батальйонів терористів. Та до того не дійде, громадянська революція настане раніше.
Юрій Ричук до Олег Савчук Показати IP 6 Травня 2011 15:47
а от цікаво - ви говорите про "громадянську революцію", бо так треба, чи ви щиро в неї вірите?
Олег Савчук до Юрій Ричук Показати IP 7 Травня 2011 00:02
Іншого шляху вже немає, це лише питання якогось недовгого часу. Переконаний, по-любовному *ригаональна* влада та народ вже не розійдуться. Бо відбувається узурпація влади та придушення прав, свобод і достатків громадян. Україна вже отримала статус "частково вільної" країни, замість "демократичної". Слава богу, ригаонали роблять масу грубих помилок, тому я переконаний що "громадянській революції" бути.
Семен Показати IP 6 Травня 2011 16:05
Сами себе противоречат - відбувалася тернова спортивно-партіотична гра «Звитяга» , організатором якої є молодіжна організація «Національний альянс». Захід був погоджений з органами влади - это публичное мероприятие, может смотреть каждый, равносильно и снимать. Если организаторы, организовав мероприятие, боятся, чтобы о нем заговорили - значит есть тайный пртовоконституционный смысл.
Семену до Семен Показати IP 6 Травня 2011 16:46
Ти що Семен Семенич, йоду перепив?
акаб Показати IP 6 Травня 2011 16:27
Гусак - самий тупий мент, якого я бачив. правильно,шо інший депутат йому раніше пагони зірвав
Смайл Показати IP 6 Травня 2011 17:41
ото новина! в громадському місці менти когось на камеру зняли...шо ж то буде? і який закон вони порушили? от якби вони вас по камерах просто так розпихали - то варто було б кричати. і якби менти захотіли - зняли би вас таємно і ви би ніколи про це не дізнались, так що подякуй, що вони відверто і відкрито це робили, та й робота в них така, за порядком слідкувати. а то раптом комуністи прийдуть, наб*ють вам обличчя, і потім скажуть, що ви на них перші напали))) а на камері всі докази))) дякуйте їм хлопці.
Роман до Смайл Показати IP 6 Травня 2011 19:13
Ніхто їм не дозволяв знімати, більше того, вимагали припинити зйомку. Мєнт назвався журналістом, але посвідчення не пред'явив, замість того почав нецензурно лаятись і хотів застосувати силу до Данильчука. Тому не треба тут про закони розказувати, бо ніхто не має права, наприклад, мене знімати на камеру, якщо я того не хочу...
Exaboto до Роман Показати IP 7 Травня 2011 17:54
Кожна людина має повне право знімати будь-що в громадському місці, незважаючи журналіст вона, мєнт чи ще хтось. А якщо ви не хочете щоб вас знімали - просто відійдіть в сторону.
Богдан Показати IP 6 Травня 2011 21:54
У них вже повний архів, хто які акції підтримував. При команді можуть виловлювати по одному і таким чином "втихомирювати" протести народу. Куди веде це?
VSC Показати IP 7 Травня 2011 13:26
Бред. Кто угодно мог снимать на камеру это мероприятие, будь то мент, будь то простой гражданин. Нарушение закона было? Нет, тогда о чем спик?
M Показати IP 7 Травня 2011 21:30
Людей знімати на фото і відео апаратуру в публічних місцях, чи на публ. заходах має право кожен, хто має цю апаратуру без згоди об'єкта зйомки. Про це є маса статей в законах і різних положеннях. А от на рахунок хамства, нецензурщини і застосування сили - це вже тягне на хуліганство.
право Показати IP 28 Травня 2011 16:08
Поповоду Гусака: З моєї точки зору - це порядна і виконавська людина підкреслюю виконавська а ці перчики з депутатськими мандатами напевно і не служили в армії!!! Нехай підуть напочатко послужать в армії!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus