USD 39.50 39.95
  • USD 39.50 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Скандальний волинський депутат хоче виправдання в суді

14 Серпня 2014 11:38
Володимир-Волинський депутат Руслан Мороз намагається отримати виправдання в суді і стверджує, що він нікого не бив, а один з постраждалих свого часу його спровокував на конфлікт.

Нагадаємо, депутат Володимир-Волинської міської ради став фігурантом кількох скандалів. Зокрема, суспільного резонансу набула справа у березні 2014 року, коли він побив володимир-волинця Юрія Стемковського. Останній є зятем депутата міської ради Леонтія Дмитрука. Саме Стемковський став на захист свого знайомого Олександра Обояна у якого Руслан Мороз вимагав гроші. Тоді Руслан Мороз у супроводі трьох охоронців свого нічного клубу прибув на територію місцевого АТП з претензіями до Олександра Обояна про сплату трьох тисяч доларів за більярдний стіл на який той, нібито, розлив пиво, коли відпочивав у закладі депутата.
Тоді Руслана Мороза намагалися позбавити депутатства. Однак, цього зробити не вдалося. Згодом, цей депутат став фігурантом у іншій справі - постраждалим від рук Руслана Мороза став депутат Володимир-Волинської міськради Сергій Коба.
17 березня 2014 року Руслан Мороз підійшов до автомобіля Сергія Коби, у якому той перебував, різко відчинив водійські дверцята та, нахилившись, почав висловлювати своє незадоволення з того, що Коба захищає постраждалих, погрожував йому та його сім'ї насильством.

Насамкінець, вдарив Кобу в шию рукою, в якій був затиснутий металевий предмет. Сергій Коба написав заяву у міліцію. Згодом справу передали до суду, який визнав Руслана Мороза винним за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України - умисне легке тілесне ушкодження. Але останній подав апеляцію і домагається скасування вироку.

Сьогодні, 14 серпня, Апеляційний суд Волинської області розглянув скаргу Руслана Мороза. Судове засідання проводила колегія суддів під головуванням судді Олега Клока, за участю суддів Анатолія Лозовсього та Олександра Пазюка.
Захисник Руслана Мороза Куденчук оголосив клопотання про передослідження доказів, які розглядалися у суді першої інстанції.
Крім того, апелянт просить виправдати його у справі про побиття Сергія Коби і перекваліфікувати його дії у справі Юрія Стемковського. Зокрема, захисник стверджує, що Юрій Стемковський сам спровокував конфлікт. Руслан Мороз каже, що з самим Стемковським у нього був затяжний конфлікт, бо останнього неодноразово виводили в нетверезому стані з сумнозвісного кафе «Метелик». Засуджений депутат не заперечує, що він побив Стемковського, та ввважає, що його дії не були хуліганством, оскільки чоловіки були знайомі, це були лише легкі тілесні ушкодження, а місце події - АТП - не є громадським місцем.

А експертиза ушкоджень, нанесених Сергію Кобі, каже захисник, не розглядала, чи могло з’явитися почервоніння на шиї у останнього внаслідок «невдалого гоління, тертя одягу чи погодних умов».
Тому Руслан Мороз вважає незаконним рішення Володимир-Волинського суду, та вважає, що органи досудового слідства не зібрали достатньо доказів про його причетність до злочину, а дії депутата кваліфікували неправильно. Захисник клопотав про передослідження доказів, однак суд це клопотання відхилив.

Прокурор Людмила Калиновська під час суду зазначила, попри те, що Руслан Мороз не визнає своєї вини і просить перекваліфікувати його дії, його вина доведена доказами у повній мірі судом першої інстанції.
Після того, як суд повернувся з дорадчої кімнати, головуючий суддя зачитав вирок. Суд вирішив відмовити в задоволенні апеляційної скарги Руслана Мороза у повному обсязі і залишити попередній вирок без змін.


До слова, на судове засідання приїхали й активісти з Володимира-Волинського, з-поміж них була й Ольга Нечитайло, якій він програв справу.
Нагадаємо, у дівчини-сироти Руслан Мороз вимагав 55 тисяч гривень моральної шкоди за те, що дівчина на одному із віч у Володимирі-Волинському назвала його нічний клуб «розсадником бандитизму».

Судову залу присутні активісти покинули під вигуки «Слава Україні» та вигукнули під стінами суду «Банду геть!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
свояк Показати IP 14 Серпня 2014 11:58
Оба -на!! Програв Морозік справу. А шо ж тепер папік -князь Петро скаже !
ж...па до свояк Показати IP 14 Серпня 2014 17:50
Папік щось не постарався, охоронця абіжають!
суддя до ж...па Показати IP 14 Серпня 2014 19:30
П...ц, судимий депутат- права рука багатолітного мера...Петро Данилович.....аяяяй..
АДВОКАТ до ж...па Показати IP 16 Серпня 2014 10:30
Почав зливати "героїв" , починає "сильна команда" розбігатися, цікаво хто на шухері!...
))))) Показати IP 14 Серпня 2014 12:02
а сорока що тут робить? що цей раз мороз мало заплатив щоб носа невисовував?
знаючий до ))))) Показати IP 14 Серпня 2014 23:22
сорока взяв 5 тисяч баксів аби не лізти у справу, а тепер преперся
сірий вовк Показати IP 14 Серпня 2014 13:34
ну й пика у того Мороза...
каченя до сірий вовк Показати IP 14 Серпня 2014 14:19
він- це крихітне звірятко, якого усі навколо обіжають і б"ють. П.С,. А смердіти ВОно буде ще довго
приколіст до сірий вовк Показати IP 14 Серпня 2014 17:44
На років 10 тягне...
Микола Показати IP 14 Серпня 2014 16:56
ЗА ГРАТИ ТУ СВИНЮКУ. ЗАСМАРДІВ ВСЕ МІСТО РЕКЕТИР НЕ ДОРОБЛЕНИЙ.НІЧОГО ЩЕЙ ДО КВАРТИР ДІЙДЕМО ЯКІ В ЛЮДЕЙ ВІДІБРАВ. ТОБІ ВСЕ АУКНЕТЬСЯ ВІДМОРОЗКУ
розумний до Микола Показати IP 14 Серпня 2014 17:49
Процес пішов! Шкура бандитська , разом з твоїм покровителем! Все воздастся!
Клим Показати IP 14 Серпня 2014 18:30
Киданув рішала відморозка , гроші взяв а суд програв.
район Показати IP 14 Серпня 2014 19:26
Бог на Небі є !!! Рекетня мордата, це тільки початок !
з володимира Показати IP 15 Серпня 2014 07:10
А лобік -то лобок то як пан депутатік наморщив.на першій фотці.. Напевне думає про свого вже колишнього покровителя всепартейного мера, князя володимир-волинського Петра Давиловича- не поміг Давилович, не витягнув Морзка . Не підказав суддям "правльного" і нужного решенія. Короче здає пахан- папік своїх шісток. То шо наверно банда володимирська розбігається.
факт до з володимира Показати IP 15 Серпня 2014 07:49
Напевне очко защеміло, де не має папіка, там є щось на суд схоже.
Місцевий Показати IP 15 Серпня 2014 08:33
Та скотина проклята людьми і Богом і його покровителі також.
Не боюся Показати IP 16 Серпня 2014 18:06
Виблядки свободівські будете відповідати за все .Люди вас роздеруть за дітей своїх за долар за бензин за ціни на продукти
лікар до Не боюся Показати IP 16 Серпня 2014 23:53
Тебе рига й дерти ніхто не буде. На палю!!!
Тарзан до не боюся Показати IP 17 Серпня 2014 09:24
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus