USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Депутати Волиньради хочуть допомагати заробітчанам розвивати бізнес у селі

20 Березня 2018 12:21
Волинська обласна рада прагне підтримати розвиток бізнес-планів на селі.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин 20 березня.

Депутат Михайло Імберовський підкреслив, що потрібно змінити саму філософію українця, який їде за кордон на заробітки і, повертаючись, вкладає кошти не у власний бізнес, а, до прикладу, в будівництво домівки.

Тож, на переконання обранця громади, область має створити можливості для ініціативних людей. Для цього можна оголосити конкурс на кращі бізнес-проекти, які в майбутньому отримають співфінансування від місцевого та обласного бюджетів.

«Співфінансування дуже важливе, адже потрібно, щоби ці бізнес-плани були цікаві громадам. Я думаю, що це буде затребувано. Селяни мені розповідають, що найскладніше – зробити перший крок, наприклад це придбання сільськогосподарської техніки, реконструкція приміщення для зберігання продукції тощо», – зазначив Михайло Імберовський.

Він запропонував надавати кредити під 5 % річних у розмірі до 200 тисяч гривень на 3 роки фізичним особам і до 500 тисяч гривень на 5 років – іншим господарствам із відстрочкою платежу на 1 рік.

Члени комісії, своєю чергою, акцентували, що кошти, потрібні для співфінансування проектів, не співрозмірні можливостям бюджету області, тому звертати увагу насамперед потрібно було би на інноваційні проекти.

Михайло Імберовський натомість підкреслив, що «такі проекти потрібно робити», адже йдеться не тільки про розвиток громади, а й про наповнення місцевих бюджетів.

Голова комісії Віталій Заремба запропонував детальніше проаналізувати ситуацію та комплексніше підійти до розробки відповідної програми щодо надання пільгових кредитів на створення бізнес-планів, аби її можна було би представити на розгляд наступної сесії обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аня Показати IP 20 Березня 2018 14:05
Ви краще заставте їх податки платити, а ви ще й субсидію даєте по 500 кубов газу,що сміються з бідного люду ми вдікриваємо все,щоб випалити дармові гроші.Нащо даєте багатим субсидію і тим, що не працюють.Вони за бугром працюють, а ви їм мінімалку ставите,а вони по 1000 баксів заробляють.Страна чудес на віражах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus