USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутати Луцькради вчергове не надали в оренду ділянки поблизу ринку

28 Серпня 2019 11:49
Розвалюха замість зупинки і питання, що не вирішується роками: земельну ділянку на зупинці громадського транспорту поблизу Центрального ринку вирішили не надавати в оренду підприємцю.

Про це йшлося під час пленарного засідання 61 сесії Луцької міськради 28 серпня.

Депутати розглянули проект рішення про надання громадянці Ользі Москвич на умовах оренди земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівлі зупинки громадського транспорту з продовольчим магазином на вулиці Глушець, 4 (площею 0,0436 гектара).

Відповідно до документа, пропонували надати громадянці Ользі Москвич вказану земельну ділянку, на умовах оренди строком на п’ять років з дати укладення договору оренди землі, площею 0,0436 гектара, кадастровим номером 0710100000:11:101:0045, для будівництва та обслуговування будівлі зупинки громадського транспорту з продовольчим магазином; встановити на земельній ділянці сервітут для забезпечення проходу та проїзду на велосипеді площею 0,0045 гектара.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що питання тягнеться вже роками, об’єкт перебуває у жахливому стані, на зупинці стоїть розвалюха. Проблема існувала ще за каденції Миколи Романюка. Підприємець має на ділянці власність, тому, мовляв, треба сідати за стіл переговорів, вирішувати, чи варто розвалити об’єкт, який язик не повертається називати зупинкою, чи побудувати новий.

Своєю чергою, депутат Тарас Шляхтич запитав, чи розглядає Москвич варіант продажу майна міськраді.

Радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що у 2017 році вели переговори з підприємцем Дмитром Москвичем, у власності якого перебуває кафе «Бригантина» у центральному парку. Він тоді зобов’язався пофарбувати кафе до Дня Незалежності, однак найняв на роботу двох алкоголіків, які постійно падали з «Бригантини» в канал та мало не втопилися. Пофарбував об’єкт він лише до Дня Незалежності 2018 року, тож не можна говорити про домовленості з таким підприємцем.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук повідомив, що переговори вели неодноразово, але підприємець не хоче продавати зупинку, а планує реконструювати об’єкт, тому просить надати ділянку в оренду. Таким чином, ситуація тягнеться роками.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт розповів, що спілкувався з Дмитром Москвичем ще за минулої каденції, і з його об’єктами існує та ж сама проблема – він не хоче їх реконструювати, поки не отримає ділянку в оренду, тому виникає замкнуте коло.

У підсумку, депутати все ж не підтримали проект рішення.

Нагадаємо, під час сесії у березні питання оренди ділянки також не отримало підтримки депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus