USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Депутати Волиньради звертатимуться до центральної влади щодо недопущення продажу сільгоспземель

17 Жовтня 2019 19:16
Не допускати, аби земля сільськогосподарського призначення стала товаром, закликатимуть центральні органи влади депутати Волинської облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією 17 жовтня.

Члени комісії рекомендували підтримати звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо недопущення продажу землі сільськогосподарського призначення.

Голова комісії Анатолій Вітів відзначив, що йдеться про резонансну та наболілу тему. Своєю чергою, депутат Олександр Пирожик зауважив, що наприкінці звернення є комплексні вимоги щодо напрацювання нормативно-правової бази, яка дозволила б говорити про правила гри на ринку землі. Він наголосив, що в першу чергу земля в Україні є конституційним терміном, основним національним багатством, розпорядником якого є народ. Саме з цього концептуального визначення варто підходити до проблеми та не робити землю товаром.

Як йдеться у зверненні, від центральної влади вимагають:

«Заборонити в Україні торгівлю землею сільськогосподарського призначення. Надавати її у довгострокове володіння українським громадянам із правом родинного успадкування.

Дозволити особам, які законним способом набули право власності на землі сільськогосподарського призначення, здійснювати передачу своєї земельної власності прямим родичам або продавати лише державі. Не дозволяти право власності на землю іноземцям та особам без громадянства.

Гарантувати право приватної власності на присадибні земельні ділянки, землі сільськогосподарського призначення, отримані під час розпаювання, одержані в спадщину, даровані чи відступлені прямими родичами та ті, що перебувають під житловими будинками й іншою нерухомістю.

Розробити та забезпечити дієву реалізацію державних програм підтримки вітчизняного сільгоспвиробника, зокрема програми стимулювання розвитку кооперативів та сімейних фермерських господарств і програми сприяння виробництву сільськогосподарської техніки з поступовим митним обмеженням імпорту техніки, аналоги якої виробляють в Україні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хм Показати IP 17 Жовтня 2019 20:10
Царкі дайте людям самим розпоряджатися землею. А не ви інтереси бізнесу і свої інтереси відстоюєте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus