USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати звернуться до президента щодо радіостанції «Луцьк»

24 Квітня 2017 17:46
Проект рішення про звернення щодо засудження дій із позбавлення частоти радіо «Луцьк» Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення пропонується на розгляд чергової сесії.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 24 квітня.

Нагадаємо, у квітні роботу в цілодобовому ефірі припиняє Радіо «Луцьк». Станція буде лише частиною «Променя» та «Українського радіо», де матиме кілька годин мовлення щодоби. Уся частота передана Національній радіокомпанії, а радіо «Луцьк» матиме ефір 4 рази в день по 50 хвилин.

Як зазначає депутат Андрій Козюра, радіо «Луцьк» - перша стація в Україні, яка отримала ліцензію на FM-мовлення і має 22-річну історію. Тепер всі місцеві радіо практично перестають бути регіональними і штат доведеться скорочувати.

Тому депутатам пропонується прийняти звернення, адресоване Президенту України Петру Порошенку та голові Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрію Артеменку з приводу цієї ситуації.

«Така «реформа» стане нищівним ударом не тільки по творчому колективу радіо «Луцьк», а й по титанічній проведеній роботі з популяризації автентичної культури Волині та висвітлення важливих аспектів життя краян. З метою забезпечення захисту і збереження місцевого радіомовлення, збереження FM-радіостанції «Луцьк», необхідно зупинити вказаний процес», - йдеться у зверненні.

Члени комісії рекомендують внести питання на розгляд сесії та підтримати його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Миколо Показати IP 24 Квітня 2017 18:08
Прeкрасна станція. Я завжди іі слухаю в автомобілі. Шкода будe, коли закриють. Нeвжe думка громади нічого нe варта?
дідо Показати IP 24 Квітня 2017 18:10
То нехай Козюра викупить частоту та ретранслює це збиткове радіо.
Шмідо Показати IP 24 Квітня 2017 19:46
Будете слухати прибутковий шансон...
111 Показати IP 24 Квітня 2017 19:56
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вже взагалі все закриває, дістали!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus