USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Депутати хочуть привчити луцьких дітей молитися

23 Червня 2011 14:18
Управління освіти Луцької міської ради найближчим часом буде вирішувати, чи молитися дітям Богу перед їжею і першим уроком.

Відповідний запит, підтриманий більшістю депутатів, до начальника управління освіти Євгена Гребенюка і луцького міського голови Миколи Романюка озвучив депутат Григорій Пустовіт.

«З метою покращення виховання дітей дошкільного віку рекомендувати в дошкільних закладах перед сніданком, обідом і вечерею вихователям спільно з дітьми виголошувати молитву «Отче наш». Якщо в групах є діти іншого віросповідання – вони можуть не проголошувати «Отче наш», або виголошувати молитву їхньої віри», - йдеться у запиті.

Аналогічну молитву пропонують учням та вихователям читати в школах перед першим уроком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Школярик Показати IP 23 Червня 2011 14:35
Бісмілла Іль Рахман Іль Рахім! Ля Ілла Іль Алла Мухаммуд Рассул Алла!
))) до Школярик Показати IP 23 Червня 2011 21:46
Вы меня опередили, негодник
Роман Показати IP 23 Червня 2011 14:41
За двома руками
дітей не чіпайте! Показати IP 23 Червня 2011 15:36
Мракобісся наростає....
допитливий Показати IP 23 Червня 2011 16:05
а самі то перед їжею чи сесією моляться?
Марта Показати IP 23 Червня 2011 16:49
Тільки підтримую!
анонімус Показати IP 23 Червня 2011 19:12
категорично проти
Лучанка Показати IP 23 Червня 2011 21:26
Депутати забули норми Конституції - "Церква відділена від держави, а школа від церкви" і про свободу совісті? Чи більше проблем в школах і садках немає? Може, ще урок закону Божого введуть і перенесуть церковні розборки в школу?
lektoriy Показати IP 23 Червня 2011 21:34
Молтва перед їжею - справа не погана, навіть потрібна.. А от перед начанням - є впропозиція дещо інша: Подай, наш Боже, на землі Усім любов, сердечний рай! І більш нічого не давай! Трудящим людям, всеблагий, На їх окраденій землі Свою ти силу ниспошли. А чистих серцем? коло їх Постав ти ангели свої, Щоб чистоту їх соблюли. Мені ж, о Господи, подай Любити правду на землі І друга щирого пошли! Злоначинающих спини, А доброзиждущим рукам І покажи, і поможи, Святую силу ниспошли. А чистих серцем? Коло їх Постави ангели свої І чистоту їх соблюди. А всім нам вкупі на землі Єдиномисліе подай І братолюбіє пошли.
Nikandr Показати IP 23 Червня 2011 22:49
і навіщо дітям (дошкільним!) та молитва? Прочитають на автоматі і все... А молитва (наскільки я знаю) це звернення до бога, а звернення повинне бути свідоме а не автоматичне... В такому віці діти ще не розуміють хто такий "отче наш" і решту смислу тієї молитви...
ліберал2 Показати IP 23 Червня 2011 22:58
Що за дурня, у нас світська держава! Мало того що церква постійно лізе у політику, то тепер і до освіти добралася..
Nikandr до ліберал2 Показати IP 23 Червня 2011 23:07
готують наступне покоління баранів...
Exaboto Показати IP 23 Червня 2011 23:09
ха :). Після такого можна зробити висновок, що це не управління освіти, а зборіще пенсіонерів маразматиків...
Ірина Показати IP 23 Червня 2011 23:44
якби вас, шановні, вчили молитвами, ви б дурних слів не писали...
Москва Показати IP 24 Червня 2011 07:24
А вот и юные ленинцы повылазили...Дело дедушки Ленина живет,сатана правит бал.Как говорил один старец-"Скоро начнут молится те,кто даже сейчас и не думает, кто ныне пребывает в глумлении,будут молится навзрыд,на коленках ползать.И не только "Отче наш",и Богородицу вспомнят и всех архангелов с ангелами и акафисты запоют.А в сейфах не золото держать будут,а хлеб с водичкой.Еще чуть-чуть подождите,пару годиков."
rs Показати IP 24 Червня 2011 10:31
Залиште дітей в спокої. Почнемо з того, що вони на мають не це права.
батько Показати IP 24 Червня 2011 20:58
Вар’яти ви. Дітей треба виховувати. І молитвою теж. І молитись треба вчитись, а не лише тоді згадувать про Бога, як уже пізно. Це хороша ідея. Тільки треба все методично і правильно організувати. А потім пройде час, ви всі заткнетесь, а діти продовжуватимуть молитись, нехай не зовсім усвідомлено на початках, але потім почнуть і роумінням того, що промовляють, молитись. І якщо на одного злочинця менше в нашому суспільстві виросте в майбутньому, то це вже дуже добре. І в дитини в серці залишиться щось справді тверде непохитне. Для того воно, бачте, і освіта, і наука створені. Шоб вчитись. Бо інакше можна і проти фізики з хімією восстать, бо ці предмети калічать дітей. Але ж це маячня.. Всі хімію ненавиділи (більшісь, принаймні) але ніхто від неї не постраждав і не вмер. Отже, молитовну практику слід вводити, але поступово і без надриву - бо у скептиків щодо цієї справи одразу масовий приступ нестримного гніву почнеться. І приплетуть політику. А тоді - все вже..
rs до батько Показати IP 25 Червня 2011 19:07
Не плутайте грішне з праведним... Вам ніхто не забороняє вам виховувати своїх дітей. Місія школи полягає лише у ненав'язливому просвітництві і не більше. Це чорним по білому вказано в конституції. статті 35 Конституції України [b]Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.[/b]

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus