USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дерибан бурштинових земель на Волині розслідують правоохоронці

23 Липня 2018 18:35
Щодо незаконного розбазарювання бурштинових земель у Маневицькому районі та цінних земель у Шацьому районі, зокрема і біля озера Світязь, відкрили кримінальні провадження.

Про це йдеться у відповідях прокуратури та поліції Волині на звернення Волинської обласної ради, інформують у прес-службі облради.

«Прокуратурою області розглянуто звернення Волинської обласної ради, які надійшли з Генеральної прокуратури України, стосовно дотримання законодавства при наданні земельних ділянок на території Шацького та Маневицького районів.

Повідомляємо, що за фактом зловживання службових осіб Головного управління Держгеокадастру в області при наданні земельних ділянок на території Шацького району з метою їх подальшого відчуження наближеним до себе особам, чим завдано шкоди державним інтересам, Луцьким відділом поліції ГУНП в області розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України», - зазначається у відповіді прокуратури.

Також вказується, що Шацьким відділенням поліції ГУНП в області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом використання невстановленими особами підроблених заяв, які подані в Головне управління Держгеокадастру в області, про надання дозволу на розроблення документів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність на території Шацького району, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України.

Крім того, Управлінням СБУ в області розслідується кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ГУ Держгеокадастру в області, які передали у приватну власність 120 земельних ділянок з покладами бурштину на території Маневицького району, площею у понад 220 га, чим державним інтересам заподіяні тяжкі наслідки, за ознаками кримінального, правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях триває.

Як зазначили у поліції Волині, 13 червня обласна прокуратура до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесла кримінальне правопорушення №42018030220000047 за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України щодо службових осіб Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, які всупереч вимогам законодавства, шляхом зловживання службовим становищем, за участю військовослужбовців Збройних Сил України, вчиняли дії та приймали відповідні рішення про надання у власність фізичним та юридичним особам земельних ділянок на Світязі, які виділялися з цінних земель державної власності. Своїми діями службовці заподіяли тяжкі наслідки інтересам держави.

Як повідомлялося, 30 гектарів землі на Світязі скупив в учасників АТО сумнозвісний львівський підприємець Павло Келбасович. За ним зареєстровано право власності на землі сільськогосподарського призначення на території Світязької, Пульмівської та Піщанської сільських та Шацької селищної рад Шацького району, в тому числі 15 земельних ділянок у розмірі по 2 гектари для ведення особистого селянського господарства поблизу озер Світязь, Люцимер та Острів’янське.

«Також обласною прокуратурою 12.03.2018 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне правопорушення №42018030000000076 за ознаками злочину, передбаченого ч.І ст.364 КК України щодо службових осіб Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, які без узгодження з органами місцевого самоврядування передали громадянам земельні ділянки на території Шацького району. Таким чином, інформація зазначена у листі вже досліджується у рамках розслідування вказаних кримінальних проваджень. У цьому зв'язку, копії вказаного листа будуть приєднані до матеріалів проваджень з метою перевірки викладених у ньому фактів», - йдеться у відповіді поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Волиняка Показати IP 23 Липня 2018 18:49
Аж не віриться...давно пора!!!
Волинянин Показати IP 23 Липня 2018 20:24
Дядя Василенко попав га гроші...
Мая до Волинянин Показати IP 23 Липня 2018 21:16
Ага і тьотя Лєна, і правильно, жадность фраєра погубить
1 до Мая Показати IP 23 Липня 2018 21:47
Мая Дмитрівна?
1 до Мая Показати IP 23 Липня 2018 21:47
Мая Дмитрівна?
Адекват Показати IP 24 Липня 2018 22:57
Цікаво, чому кримінальне провадження відкрили зараз, а не рік тому, адже по суті цих питань звернення в правоохоронні органи були, щось змінилося, чи не поділилися...усе це звучить принизливо для нас, простого люду. Адже нас дурять за все і у всьому, однією рукою дають іншою відбирають, усі ці схеми," договорняки",відкати, люди???Хоча б не продавайтесь за копійки, ні право своє, ні землю свою, ні голос, ні паспорт, може тоді буде лад, бо судячи з усього самі обираємо продаємо і продаємося....ось і результат
Іващенко до Адекват Показати IP 24 Липня 2018 23:58
Згоден, усі продаються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus