USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

Державна установа шукає в Луцьку психолога для роботи із засудженими

19 Червня 2021 18:43
Луцький міськрайонний відділ філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області шукає психолога, який би погодився надавати психологічну допомогу засудженим віком від 25 років на волонтерських засадах.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Як повідомила начальниця Луцького міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» Алла Павловська, держустанова потребує допомоги спеціалістів із галузі психології.

«На жаль, за штатним розписом психолог у «Центрі пробації» не передбачений, але у нас є дуже багато засуджених осіб, які потребують психологічної допомоги», – каже посадовиця.

З її слів, станом на сьогодні вдалося частково вирішити питання із надання психологічної допомоги неповнолітнім, які перебувають на обліку в службі пробації.

«Нам безкоштовно допомагає волонтер з Луцької міської поліклініки № 1, але в обмеженій кількості і лише особам, віком до 25 років. Постала проблема надання психологічної допомоги засудженим у віковому діапазоні від 25 до 35 років. Як вирішити це питання – не знаю. Нам потрібна безоплатна допомога психолога, а коштів на це у бюджеті не передбачено, як і штатної одиниці», – розводить руками Алла Павловська.

Нагадаємо, економічна ситуація у Луцького міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області – дуже складна. З 26 квітня 2021 року державна установа працює без світла, яке відрізали за борги.

Водночас, попри укладений договір, окремі керівники підприємств Луцької територіальної громади відмовляються від відбування у них засудженими громадських робіт, пояснюючи це тим, що, мовляв, у них не вистачає наглядачів за цими особами.

Вікторія СЕМЕНЮК

Головне фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus