USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Дітки військовослужбовців із Луцька відвідали Прибалтику

11 Липня 2019 12:13
20 діток із родин учасників воєнних дій на сході держави відвідали одну з трьох країн Прибалтики – Литовську Республіку. Діти з Луцька мали можливість протягом п’яти днів – з 1 до 5 липня – відпочивати в місті Смалінінкай, що на березі річки Німан.

Підсумки візиту, який став можливим завдяки налагодженій співпраці між Луцькою міською радою та адміністрацією Таурагського району, підбили в Центрі надання адміністративних послуг міста Луцька 11 липня.

Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук зазначив, що вже четвертий рік підряд юні лучани з сімей учасників антитерористичної операції їздять на запрошення мера Тауразького району до Литовської Республіки.

Відзначимо, що загалом упродовж чотирьох років литовське місто Таураге відвідали 66 дітей із сімей учасників воєнних дій та загиблих військовослужбовців.
«Зараз ми зібралися на цю конференцію, аби діти поділилися своїми враженнями, розповіли, як все відбувалося, аби ми знали, чи варто у наступні роки влаштовувати подібні виїзди», – сказав Костянтин Петрочук і додав, що міська рада завжди відкрита до подібної співпраці, аби забезпечити діткам цікаві атракції та корисний відпочинок.

Керівниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан розповіла, що багато діток виготовляли закордонні паспорти, аби уперше відвідати закордонну країну.
Так, українська делегація гостила в літньому таборі юних стрільців, який знаходиться в мальовничому містечку Смалінінкай Юрбаркаського району. Це місто розташовується на березі річки Німан, де проходить державний кордон між Литвою та Росією.

Як пригадала керівниця відділу профілактики соціального сирітства управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Даньків, яка супроводжувала групу дітей у поїздці, юних лучан вразила неймовірна краса природи Литовської Республіки, а також цікава історико-культурна спадщина країни.

«Залишилися лише приємні спогади та найкращі враження», – підкреслила Наталія Даньків.
Дітки поділилися, що відпочинок у Литві їм дуже сподобався: вони відвідали багато музеїв, зокрема музей пілотів Даріуса та Гіренаса, національних героїв Литви, перший литовський музей Баубляй, музей старовинної техніки, музей бурштину, Тауразький замок, долучилися до різноманітних екскурсій, наприклад прогулялися найгарнішим ландшафтним парком Литви графа Тишкевича та його палацом, а також оздоровилися на Балтійському морі.
Організаційне забезпечення поїздки здійснювали управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
20 дітей Показати IP 11 Липня 2019 21:11
З пятнадцяти тисяч це круто це кльово
А хоч і 1 до 20 дітей Показати IP 11 Липня 2019 22:56
А ти скільки дітей кудись завіз? Покажи приклад!!! Чи аби щось бовкнути?!!!
До а хоч від 15 Показати IP 12 Липня 2019 07:23
Вести потрыбно всіх або нікого ,це нагадує *совета* обкомівських дітей теж в Литву возили і чим це закінчилось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus