USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

«Діти не можуть розвиватися в умовах дистанційного навчання», – Комаровський про проблеми, з якими зіткнуться батьки учнів

19 Листопада 2020 17:54
Дитячі садочки та школи в період епідемії коронавірусу в країні мають працювати. В іншому випадку доведеться вирішувати низку проблем, таких, як домашнє насильство, суїцидальні настрої чи агресивна поведінка.

Про це український педіатр Євген Комаровський розповів своїми підписниками на YouTube-каналі.

«Із погляду лікаря, який працює в ковідному відділенні, школи не повинні працювати. Усе має бути закритим. Я розумію лікарів, які працюють в епіцентрі. Вони – за те, щоб закрити все, що тільки можна. Тому що розуміють, що кожен додатковий момент – це ще одна смерть, ще один стрес. Ми не допрацьовуємо з цими людьми. Зараз потрібно всі зусилля скерувати на ці відділення – на кисень, людей, волонтерів, які допомагатимуть усіма можливими способами медикам. Але особисто я – не прибічник того, щоби закривати школи, аби люди перестали соціально спілкуватися. Діти не можуть жити і розвиватися в умовах дистанційного спілкування та дистанційного навчання. Ми не обираємо між страшним коронавірусом і благополуччям. Ми обираємо між страшним коронавірусом і великою кількістю інших проблем: домашнє насильство, підвищений травматизм, якість освіти, навики спілкування, інші хвороби, вчасно не діагностовані», – сказав Комаровський.

Він пригадав дослідження британських вчених, яке показало, що діти до 11 років – не є одним із факторів, який сприяє розповсюдженню інфекції.

«Я вважаю, що дистанційне навчання не вирішує проблему. Проблему вирішує школа, збудована на людських принципах профілактики вірусних інфекцій», – зазначив лікар. Він звернув увагу на те, що приміщення як у дитячих садках, так і у школах повинні бути обладнані термометрами, гідрометрами, зволожувачами повітря, датчиками вуглекислого газу.

«Можна залишити дітей по домівках, а потім вирішувати проблеми домашнього насильства, суїцидів, неадекватної поведінки, ожиріння і т. д. А можна вкладати гроші у вентиляційні системи, контроль параметрів повітря, прогулянки, заняття на свіжому повітрі», – відзначив педіатр.

Читайте також: Комаровський назвав головні мінуси дистанційного навчання в Україні

Євген Комаровський також наголосив на важливості дотримання соціальної дистанції. Він нагадав, що при спілкуванні на вулиці відстань між співрозмовниками має становити півтора метри, якщо вони обоє без масок. А в приміщенні, аби знизити ризик ймовірного зараження, необхідно носити маску.

«Звісно, є такі, хто вважає, що всі перехворіють. Захворіти зараз менш ризиковано, ніж пів року тому, хоча б тому, що те, як ми лікуємо коронавірус зараз, принципово відрізняється від того, як його лікували пів року назад, і шанс вижити в рази вищий. Я впевнений, що ще через пів року з’явиться нова інформація про те, як лікувати, що контролювати, коли призначити препарат і т. д. Через лікарні проходять мільйони людей із коронавірусною інфекцією і особливість медицини ХХІ століття якраз полягає в тому, що все аналізується та документується. І інформація про ефективні та неефективні методи лікування коронавірусу постійно оновлюється. Я переконаний, що вже весною 2021 року ми набагато краще будемо лікувати коронавірус, ніж зараз. Тому, якщо ми всі маємо перехворіти, краще все-таки захворіти пізніше», – сказав лікар.
Читайте ще: «Карантин для України – це вбивство», – Комаровський про нові обмеження та заробітки на хворих
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дзвоніть на 102 Показати IP 19 Листопада 2020 18:11
Що за брєд несе цей всезнайко. Нехай о 18-24 годинах вийде з кабінету студії та пройдеться вулицями міст і сіл України та побачить, чим займаються неповнолітні в лапках діти, і як вони у період пандемії розвиваються. Фактично в Україні 75% таких дітей у віці з 13 до 18 років без діла вештаються по вулицях, притонах, гаражах, недобудованих приміщеннях, парках, яка там для них школа. А їх батькам до одного місця.
Діти Показати IP 19 Листопада 2020 18:15
Головне щоб ресторани працювали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus